Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Προς αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές
  • [02] Οι ενέργειες του Λιμενικού για το «Norman Atlantic»
  • [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες για το τριπλό φονικό στο Ωραιόκαστρο
  • [04] Βρέθηκε το μαύρο κουτί του «Norman Atlantic»
  • [05] Κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας επέβαλαν οι ΗΠΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Προς αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές

    Την αυτόνομη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισε να εισηγηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

    «Να εισηγηθούν στην Κεντρική Επιτροπή και στο Διαρκές Συνέδριοτην αυτόνομη κάθοδο του κόμματος, εξαντλώνταςόλα τα περιθώρια συνεργασίας με το χώρο της πολιτικής οικολογίας, αποφάσισαν η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική ΟμάδατηςΔΗΜΑΡκατά την αποψινή τους συνεδρίαση. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου πραγματοποιείται αύριο στις 12 το μεσημέρι».

    [02] Οι ενέργειες του Λιμενικού για το «Norman Atlantic»

    Tο λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic», μέχρι και τη χρονική στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον πλοίαρχο του πλοίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

    Παράλληλα, κοινοποιείται η αποσταλείσα αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο προωθήθηκαν έγκαιρα προς την Ιταλική πλευρά (MRCC/ROME) οι καταστάσεις επιβατών και πληρώματος, όπως αυτές παρελήφθησαν από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο της εταιρείας (Designated Person Ashore/DPA) το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διαδικασίες ασφαλούς διαχείρισης των λειτουργιών του πλοίου.

    Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν εγγραφές σε Υπηρεσιακά Ημερολόγια Συμβάντων, ανταλλαγή επίσημης αλληλογραφίας (έγγραφα - σήματα) καθώς επίσης και επίσημα καταγεγραμμένες συνομιλίες οι οποίες δύναται να απομαγνητοφωνηθούν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

    Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του «Norman Atlantic»

    [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες για το τριπλό φονικό στο Ωραιόκαστρο

    Τα αίτια που οδήγησαν στο τριπλό φονικό που σημειώθηκε, σήμερα, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές.

    Ο 55χρονος δράστης (και όχι 60χρονος, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες) σκότωσε με μαχαίρι τον επίσης 55χρονο κουνιάδο του, τη 42χρονη γυναίκα αυτού και τον 12χρονο γιο τους, μέσα στη μεζονέτα που διέμεναν, στο Ωραιόκαστρο.

    Στη συνέχεια, ο δράστης πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, αφού πρώτα αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι.

    Ο 55χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από το φονικό υπήρξε έντονος διάλογος και διαπληκτισμός ανάμεσα στον δράστη και το ζευγάρι.

    [04] Βρέθηκε το μαύρο κουτί του «Norman Atlantic»

    Ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι εισήλθε στο πλοίο Norman Atlantic, χωρίς όμως να μπορέσει να φθάσει -για λόγους ασφαλείας- στο γκαράζ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις 04:30 της περασμένης Κυριακής.

    «Μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του σκάφους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καρντινάλι, προσθέτοντας ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει.

    Ο Ιταλός εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να επιστρέψει αύριο στο «Norman Atlantic», κάτι που ενδέχεται να κάνει και τις επόμενες ημέρες. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, εκτίμησε πως «σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι δέκα, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε».

    Διαβάστε επίσης:

    Οι ενέργειες του Λιμενικού για το «Norman Atlantic»

    [05] Κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας επέβαλαν οι ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε σήμερα την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σε αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, για την οποία οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν υπεύθυνη την Πιονγκγιάνγκ.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις επιβάλλονται σε τρεις οργανισμούς και σε δέκα αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, ορισμένοι εκ των οποίων εργάζονται στο Ιράν, τη Συρία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Ναμίμπια.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι σχέση έχουν οι τρεις οργανισμοί -στους οποίους είχαν ήδη επιβληθεί κυρώσεις με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας- με την επίθεση στη Sony.

    Οι δέκα κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι δεν είναι υψηλόβαθμοι, όμως συνδέονται με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 January 2015 - 21:30:22 UTC