Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα ετοίμαζε ο Χρ. Ξηρός, εκτιμά η Αστυνομία
  • [02] Ντ. Κάμερον: Δημοψήφισμα πριν το 2017 για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ
  • [03] Ο Πρόεδρος της Κύπρου καταγγέλλει την Τουρκία ότι υπονομεύει την επανένωση της νήσου

  • [01] Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα ετοίμαζε ο Χρ. Ξηρός, εκτιμά η Αστυνομία

    Ο συλληφθείς Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα την επόμενη περίοδο, εκτιμάται από την Αστυνομία. Μέσα στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Ανάβυσσο, με πλαστά στοιχεία, έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, βαρύς οπλισμός. Οι αστυνομικοί έχουν βρει 6-7 καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα φέρει διόπτρα λέιζερ, ένα δοχείο με ποσότητα εκρηκτικών, μέρος από ρουκέτα και φυτίλια. Υπενθυμίζεται πως χθες η αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη την ώρα που οδηγούσε ποδήλατο, σε επαρχιακό δρόμο της Αναβύσσου.

    Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει, είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού τον επισκέφτηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται από χθες. Είπε ακόμα ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς. Ακόμη, ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

    «Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα». Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, το απόγευμα ο Ξηρός θα μεταφερθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

    [02] Ντ. Κάμερον: Δημοψήφισμα πριν το 2017 για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ

    Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε να επισπεύσει ένα σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ ώστε αυτό να διεξαχθεί, αν αυτό είναι δυνατόν, πριν από το 2017. Δεχόμενος πιέσεις από τους ευρωσκεπτικιστές του ίδιου του κόμματός του και εξαιτίας της ανόδου της δημοτικότητας του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που τάσσεται κατά της ΕΕ, ο Κάμερον έχει υποσχεθεί να αναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την 28μελή ΕΕ και να προσπαθήσει ώστε το Λονδίνο να πάρει πίσω εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα το 2017, αν οι Συντηρητικοί του κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές το Μάιο. «Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί πριν από το τέλος του 2017. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε νωρίτερα θα ήμουν κατευχαριστημένος. Όσο γρηγορότερα μπορέσω να υλοποιήσω αυτή τη δέσμευση για μια αναδιαπραγμάτευση και ένα δημοψήφισμα ... τόσο το καλύτερο», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

    Καθώς η μετανάστευση αναδεικνύεται σε κορυφαίο θέμα για τους ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές αυτές οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι οι πιο αμφίρροπες στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, ο Κάμερον έχει παρουσιάσει σχέδια για τον περιορισμό της πρόσβασης μεταναστών από την ΕΕ σε προνοιακά επιδόματα στη Βρετανία.

    [03] Ο Πρόεδρος της Κύπρου καταγγέλλει την Τουρκία ότι υπονομεύει την επανένωση της νήσου

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καταγγέλει ότι η Τουρκία υπονομεύει την επανένωση της Κύπρου, η οποία αποτελεί αναγκαιότητα προκειμένου το νησί να μετατραπεί σε παράγοντα πολιτικής, οικονομικής και ενεργειακής σταθερότητας στην περιοχή. Σε άρθρο του στην κυπριακή «Καθημερινή» ο κ. Αναστασιάδης τονίζει πως η Τουρκία όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά υπονομεύει την επανένωση της Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνει επίσης ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να κλιμακώσει την ένταση.

    «Σε μια περίοδο πραγματικής αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανάδειξής της ως παράγοντα σταθερότητας, η Άγκυρα επιλέγει να δυναμιτίσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη, την οποία η Κύπρος και άλλες χώρες της περιοχής αγωνίζονται να οικοδομήσουν» αναφέρει στο άρθρο του. Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει πως ο φυσικός πλούτος δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για δημιουργία νέων τετελεσμένων εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά κίνητρο για την επίτευξη το συντομότερο δυνατό μιας ειρηνικής λύσης που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού και της οικονομίας. «Ο φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος και τα ωφελήματα στο σύνολο των νόμιμων κατοίκων» υπογραμμίζει ο κ. Αναστασιάδης, αναφέροντας πως μπροστά στην τουρκική πρόκληση, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 January 2015 - 13:30:21 UTC