Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 126 εκατ. ευρώ η εξισωτική για το 2014
  • [02] Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της δεύτερης επέλασης του χιονιά
  • [03] Μέσω του Taxisnet το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ 2015
  • [04] Νέο χαμηλό πενταετίας για την τιμή του πετρελαίου
  • [05] Νεκρά θεωρούνται τα οκτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου που ναυάγησε ανοικτά της Σκωτίας
  • [06] ΗΠΑ: Βρήκαν διαμαντένιο δαχτυλίδι να κρέμεται από τα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

  • [01] Στα 126 εκατ. ευρώ η εξισωτική για το 2014

    Στο ποσό των 126 εκατ. ευρώ ανέρχεται για το 2014 η εξισωτική αποζημίωση για τους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και ήδη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εξασφαλίσει το σύνολο των αναγκαίων πιστώσεων.

    Όπως έκανε γνωστό, ήδη στους δικαιούχους καταβλήθηκε την τελευταία ημέρα του περασμένου Δεκέμβρη το 40% της εξισωτικής, με την εξόφλησή της να αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

    [02] Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της δεύτερης επέλασης του χιονιά

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που ήδη έχει ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

    Σε ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, τις επόμενες ώρες.

    Προσοχή δίνεται, κυρίως, στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και τον παγετό που παρατηρείται τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες.

    Οι υπηρεσίες συνιστούν στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης), η κίνηση των οχημάτων εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα σημεία των νομών Πέλλας, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Κιλκίς.

    Βρέχει ήδη στα πεδινά και χιονίζει στα ορεινά, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

    «Σε όλη την Αττική», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χρυσούλα Πέτρου, προϊσταμένη του τμήματος πρόγνωσης της ΕΜΥ, «βρέχει και στα γύρω ορεινά χιονίζει, ενώ από το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές και από αύριο και σε πεδινές.

    Μάλιστα, μετά το μεσημέρι, αύριο, μπορεί να χιονίσει και μέσα στην Αθήνα».

    Στην Πάρνηθα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, ενώ δυσκολίες συναντούν οι οδηγοί που κινούνται σε πολλές περιοχές της χώρας.

    Από αύριο, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

    Από το απόγευμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, όμως θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο.

    [03] Μέσω του Taxisnet το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ 2015

    Μέσω του Taxis θα μπορούν οι φορολογούμενοι να λαμβάνουν το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ 2015 που απαιτείται σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου και για τους δύο συμβαλλόμενους, όπως και στην περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς.

    Η σχετική εφαρμογή άνοιξε για τους φορολογούμενους στην ενότητα Περιουσιολόγιο. Σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, διευκρινίζεται ότι το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ εκδίδεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

    [04] Νέο χαμηλό πενταετίας για την τιμή του πετρελαίου

    Η τιμή του πετρελαίου μπρέντ για παραδόσεις Φεβρουαρίου υποχώρησε στα 55,25 δολάρια το βαρέλι σήμερα στις 10:15 ώρα Ελλάδος καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό των τελευταίων πεντέμισι ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, κατά το διεθνές πρακτορείο.

    Το αμερικανικό αργό υποχώρησε σήμερα στα 51,40 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2009.

    [05] Νεκρά θεωρούνται τα οκτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου που ναυάγησε ανοικτά της Σκωτίας

    Οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση των οκτώ μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που ναυάγησε το Σάββατο στα ανοικτά της Σκωτίας διακόπηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η ακτοφυλακή, ενώ οι ναυτικοί που αγνοούνται θεωρούνται πλέον νεκροί.

    Το φορτηγό πλοίο Cemfjiord, κυπριακού νηολογίου, ναυάγησε περίπου 25 χλμ. στα ανοικτά του Γουίκ, στη βορειοανατολική Σκωτία, προφανώς εξαιτίας της κακοκαιρίας.

    Οι οικογένειες των αγνοουμένων ενημερώθηκαν για το τέλος των ερευνών και μια ομάδα του Γραφείου Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (MAIB) έφθασε επιτόπου για να επιχειρήσει να ρίξει φως στο ναυάγιο.

    Ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων προσάραξε εξάλλου τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε αβαθή στη νότια Αγγλία, ανάμεσα στη νήσο Ράιτ και την ηπειρωτική Ευρώπη.

    Τα 25 μέλη του πληρώματος του Hoegh Osaka, ενός πλοίου 51.000 τόνων νηολογημένου στη Σιγκαπούρη, διασώθηκαν όλα από ελικόπτερα και πλοία.

    [06] ΗΠΑ: Βρήκαν διαμαντένιο δαχτυλίδι να κρέμεται από τα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

    Έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Τζέρμαντάουν του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ όταν αποφάσισαν να ξεστολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων κρεμόταν σε ένα από τα κλαδιά του δέντρου.

    Ο αρχηγός του τμήματος, Πίτερ Χόελ, δήλωσε μέσω ανάρτησης στο Facebook ότι καθώς φαίνεται το δαχτυλίδι είχε τοποθετηθεί σκόπιμα στο δέντρο.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, τα διαμάντια που κοσμούν το δαχτυλίδι είναι αληθινά.

    «Εάν οποιοσδήποτε μπορεί να ρίξει λίγο φως σε αυτό το μυστήριο, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι το δαχτυλίδι φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 January 2015 - 11:30:28 UTC