Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού
  • [02] Αίτηση αποφυλάκισης από τους κρατούμενους βουλευτές της ΧΑ για να συμμετέχουν στην προεκλογική διαδικασία
  • [03] Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Αντ. Σαμαρά για τους μετανάστες
  • [04] ΠΙΣ: Προ των πυλών ο κίνδυνος επιδημίας της γρίπης
  • [05] Στον Κορυδαλλό οδηγείται ο Χρ. Ξηρός
  • [06] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην περιοχή της Ζάκρου Λασιθίου
  • [07] Στην αναστολή 354 συντάξεων λόγω θανάτου προχώρησε από την 1η Οκτωβρίου ο ΟΑΕΕ
  • [08] Ξεκινά η δίκη του βομβιστή της Βοστώνης
  • [09] ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να σταματήσει άμεσα «την εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό και να μιλήσει για τα δικά του σχέδια εμπέδωσης του μνημονιακού καθεστώτος στην Ελλάδα, όπως αυτά περιγράφονται και στο περιβόητο μέιλ Χαρδούβελη το οποίο δεν τολμά να αποκαλύψει». Σε ανεπίσημο σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σειρά δηλώσεων ξένων αξιωματούχων που τονίζουν, ότι ζήτημα grexit δεν υφίσταται και τονίζει, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν εκβιάζει την Ευρώπη με τρομοκρατικά σενάρια». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας καταρρέει και η νίκη του στις ελληνικές εκλογές αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά ως η μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί αυτή η πολιτική. Χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι «μόνο ο κ. Σαμαράς τολμά να συνδέει την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

    [02] Αίτηση αποφυλάκισης από τους κρατούμενους βουλευτές της ΧΑ για να συμμετέχουν στην προεκλογική διαδικασία

    Αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησής τους κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών ο γραμματέας και όλοι οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στην ομαδική προσφυγή τους, οι προφυλακισμένοι βουλευτές ζητούν από τους εφέτες να αντικαταστήσουν με όρους την προσωρινή κράτησή τους, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος ως υποψήφιοι βουλευτές επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους υποψηφίους των άλλων κομμάτων.

    [03] Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Αντ. Σαμαρά για τους μετανάστες

    «Πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς «αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο». Υπογραμμίζει επίσης ότι «αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα».

    [04] ΠΙΣ: Προ των πυλών ο κίνδυνος επιδημίας της γρίπης

    Σταθερή ανοδική τάση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επισημαίνει τον κίνδυνο επιδημίας, σημειώνοντας ότι «το φετινό εμβόλιο δεν καλύπτει το στέλεχος που "χτυπάει"».

    Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται, όμως, και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), την 52η βδομάδα γρίπης (τέλος Δεκέμβρη 2014), τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες.

    [05] Στον Κορυδαλλό οδηγείται ο Χρ. Ξηρός

    Τυπική ήταν η απολογία που έδωσε στον 11ο τακτικό ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος δώδεκα χρόνια μετά τη σύλληψή του ως μέλος της 17Ν, βρίσκεται πλέον υπόλογος για «διεύθυνση άγνωστης ως τώρα» τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ως προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της Αναβύσσου, αλλά και ως κατάδικο μέλος της 17Ν για την έκτιση της ποινής του.

    Ο καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, αρνήθηκε σήμερα να δώσει ουσιαστική απολογία στον δικαστικό λειτουργό αναφέροντας πως ισχύει η δήλωση που διάβασε χθες στον εισαγγελέα, πως αρνείται να συμμετέχει στη διαδικασία και πως δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή. Σχολίασε μόνο τον χαρακτηρισμό της βασικής κατηγορίας που του έχει απαγγελθεί για τρομοκρατική οργάνωση η οποία -όπως διατυπώνεται στον νόμο- έχει στόχο να βλάψει την οικονομική κ.α. ζωή της χώρας.

    [06] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην περιοχή της Ζάκρου Λασιθίου

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:54 στα ανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 402 χιλιομέτρων νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό του εντοπίζεται 16 χλμ. ανατολικά- νοτιανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου.

    [07] Στην αναστολή 354 συντάξεων λόγω θανάτου προχώρησε από την 1η Οκτωβρίου ο ΟΑΕΕ

    Σε προσωρινή αναστολή καταβολής των συντάξεων 354 συνταξιούχων λόγω θανάτου, προχώρησε από την 1η Οκτωβρίου ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Ο Οργανισμός προέβη στην αναστολή των συντάξεων αυτών διότι μετά διασταυρώσεις των στοιχείων από το Υπουργείο Εσωτερικών, και τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ προέκυψαν ενδείξεις πιθανής παραβατικότητας επειδή είχαν υποβληθεί ελλιπή στοιχεία οικογενειακής κατάστασης ή δεν είχε δηλωθεί ο θάνατος του συνταξιούχου.

    Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΕ αναφέρει ότι συνταξιούχοι που θα διαπιστώσουν ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για συνέχιση καταβολής της σύνταξής τους θα πρέπει οι ίδιοι να καταθέσουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ δικαιολογητικά.

    [08] Ξεκινά η δίκη του βομβιστή της Βοστώνης

    Σχεδόν 1.200 άνθρωποι που ενδέχεται να επιλεχθούν ως ένορκοι αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου της Βοστώνης, καθώς σήμερα ξεκινά η διαδικασία της επιλογής του σώματος των ενόρκων που θα παραστεί στη δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ ο οποίος κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013 που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 260.

    Ο Τσαρνάεφ, 21 ετών, τσετσενικής καταγωγής, που έχει πολιτογραφηθεί Αμερικανός υπήκοος αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή στην περίπτωση που κριθεί ένοχος.

    Ο ίδιος δήλωσε αθώος για κάθε μία από τις 30 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του.

    Ο Τσαρνάεφ που αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα κατηγορείται ότι πυροδότησε 2 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε τοποθετήσει εν μέσω ενός πλήθους χιλιάδων θεατών που είχαν συγκεντρωθεί στη γραμμή τερματισμού την 15η Απριλίου του 2013.

    [09] ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0

    Όπως και το... πρώτο μέρος της αναμέτρησης στους «Ζωσιμάδες», έτσι και το δεύτερο δεν ανέδειξε νικητή. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0), στην αναμέτρηση που άρχισε την Κυριακή, όμως διεκόπη λόγω της πυκνής ομίχλης, για να συνεχιστεί σήμερα από το 27ο λεπτό. Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, με τον Παναθηναϊκό να μένει στην τρίτη θέση, πλέον όμως επτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έξι πίσω από τον Ολυμπιακό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 January 2015 - 15:30:23 UTC