Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τον ρόλο του εγγυητή, όχι του μπαλαντέρ
  • [02] Ένδεκα ερωτήματα προς τη ΝΔ «για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών» θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός, να τους αλλάξει αυτός τα φώτα
  • [04] Στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το "φλουρί" της πίτας της ΕΣΗΕΜΘ
  • [05] Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά τα όπλα από τη γιάφκα στην Ανάβυσσο
  • [06] Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα
  • [07] Να είναι πιο επιφυλακτική στο θέμα της Ελλάδας ζητά από τη Γερμανία ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τον ρόλο του εγγυητή, όχι του μπαλαντέρ

    Το ΠΑΣΟΚ είναι κατά της στρατηγικής του φόβου και κατά της στρατηγικής του ψέματος, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο από τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.) θα είναι πρώτο και ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα, διότι θα είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες πέντε ετών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του σε συνάντηση με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι το τρίτο κόμμα, διεκδικεί τον ρόλο του εγγυητή και όχι του μπαλαντέρ και σημείωσε: «Είναι επίδοξη η τρίτη θέση. Θέλουν κι άλλοι τον ρόλο του εγγυητή. Εμείς είμαστε οι εγγυητές. Άλλο εγγυητής και άλλο μπαλαντέρ. Ο εγγυητής δεν πηγαίνει μια εδώ και μια εκεί, όπως έκαναν κάποια ελληνικά κόμματα και καταστράφηκαν αργότερα. Διεκδικούμε την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν θέλουν να είναι εγγυητής η νέα ΔΗΜΑΡ ή κάποιος άλλος από το παρελθόν, αν θέλουν να πάρει ο κ. Μιχαλολιάκος την τρίτη εντολή, ας το κάνουν». Άφησε αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι η Ν.Δ. είχε σφάξει τον μόσχο τον σιτευτό για χάρη της και κάλεσε τους πολίτες να δουν που κατέληξε αυτό, ενώ υπενθύμισε ότι η «Ελιά» με το 8% στις ευρωεκλογές είναι αυτή που κράτησε και συνεχίζει να κρατάει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα.

    [02] Ένδεκα ερωτήματα προς τη ΝΔ «για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών» θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ένδεκα ερωτήματα προς τη ΝΔ, «για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών», θέτει η Ομάδα Φορολογίας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων γύρω από τα θέματα αυτά.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, κατασχέσεις επιδομάτων, πρόστιμα κλπ.

    Τα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα ακόλουθα: 1. Είναι αλήθεια ή όχι ότι μεγάλος αριθμός πολιτών είδαν τις καταθέσεις τους να εξαφανίζονται για χρέη προς το δημόσιο; Πόσες τέτοιες κατασχέσεις έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια για ποσά μέχρι 10.000, για ποσά 10.001 - 100.000; και πάνω από 100.000; 2. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι το «ακατάσχετο» σε καταθέσεις μέχρι 1.500 ευρώ, ουσιαστικά δεν ισχύει σε όσες περιπτώσεις είχε προηγηθεί αίτημα της εφορίας για κατάσχεση, από την ημερομηνία αίτησης του πολίτη για τον λογαριασμό; Πόσες περιπτώσεις αφορά αυτή η κατηγορία; 3. Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο, γίνονται χωρίς καμία ενημέρωση του πολίτη από την Τράπεζα; 4. Είναι αλήθεια ή όχι ότι κοινωνικά επιδόματα για πολίτες που ζουν πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας (π.χ. μαθητικό επίδομα σε οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 3.000!) κατάσχονται μέσω της διαδικασίας του αναγκαστικού συμψηφισμού για την πληρωμή χρεών στο Δημόσιο (π.χ. ΕΝΦΙΑ, εισόδημα κλπ.); 5. Είναι αλήθεια ή όχι ότι οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα είδαν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος να κατάσχονται (μέσω της διαδικασίας του αναγκαστικού συμψηφισμού) για χρέη προς το Δημόσιο; Πόσες περιπτώσεις αφορούν αυτές οι κατασχέσεις; 6. Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι αγρότες βλέπουν τις αποζημιώσεις για καταστροφές της παραγωγής τους (π.χ. λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία) να κατάσχονται (μέσω της διαδικασίας του αναγκαστικού συμψηφισμού) για χρέη προς το Δημόσιο; Πόσες περιπτώσεις αφορούν αυτές οι κατασχέσεις; 7. Είναι αλήθεια ή όχι ότι για χρέη προς το Δημόσιο υπάρχουν εξωπραγματικά πρόστιμα, όπως ? πρόστιμο 10% για 2 μήνες καθυστέρηση ? πρόστιμο 20% για 12 μήνες καθυστέρηση ? πρόστιμο 30% για 24 μήνες καθυστέρηση χωρίς να εξετάσει κανείς την πραγματική αιτία της αδυναμίας πληρωμής, την αιτία του χρέους, την εισοδηματική κατάσταση κλπ.; 8. Είναι αλήθεια ή όχι ότι για χρέη προς το Δημόσιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ προστασία της Α' κατοικίας; Πόσες εντολές κατάσχεσης έχουν εκδοθεί; 9. Είναι αλήθεια ή όχι ότι η αρχική διατύπωση του ΕΝΦΙΑ, όπως τον ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε ότι για να έχεις απαλλαγή ή έκπτωση από τον φόρο, έπρεπε να μην χρωστάς σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία; 10. Είναι αλήθεια ή όχι ότι ψηφίστηκαν χαριστικές ρυθμίσεις στη Βουλή με τις οποίες χορήγησαν φορολογική ενημερότητα σε επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα που είχαν μεγάλα χρέη στο Δημόσιο; Πόσο είναι το συνολικό ποσό που οφείλουν όλοι αυτοί στο Δημόσιο; 11. Είναι αλήθεια ή όχι ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων (η οποία δεν συνδέεται με ποσοστό του εισοδήματος), ουσιαστικά ισχύει για χρέη από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ και ποια νοικοκυριά μπορούν να ανταποκριθούν όταν έχουν ένα, αν όχι δύο, μακροχρόνια ανέργους και δεν παίρνουν καν το επίδομα ανεργίας λόγω των μνημονιακών πολιτικών;

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός, να τους αλλάξει αυτός τα φώτα

    Στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Λιβαδειά παρέστη ο ΓΓ. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο κ.Κουτσούμπας δήλωσε: «Να ευχηθούμε χρόνια πολλά, ευχές πολλές σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα, αυτές τις ημέρες. Αν κι εδώ που τα λέμε, μέρα που είναι σήμερα, η καλύτερη ευχή για το λαό μας είναι, πριν μας αλλάξουν τα φώτα ακόμη περισσότερο αυτοί, που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, αλλά κι αυτοί που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν στον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους, ο λαός μας να οργανωθεί, να τους αλλάξει αυτός τα φώτα, να αναπτύξει την πάλη του, τη συμμαχία του, να δυναμώσει το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη, πραγματικά σίγουρη εγγύηση για την επόμενη μέρα, για το καλό του λαού μας, για το καλό του τόπου».

    [04] Στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το "φλουρί" της πίτας της ΕΣΗΕΜΘ

    Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε στα γραφεία της, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία επισήμων, μελών της ένωσης και εκπροσώπων άλλων κλάδων εργαζομένων στον Ττύπο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε επίσης με το βραβείο "Μαρκίδες Πούλιου" του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ, το μέλος της, δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρίστος Ζαφείρης. Το "φλουρί" έπεσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το παρέλαβε ο παρευρισκόμενος συνάδελφος, εργαζόμενος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ντίνος Καραμητρούσης, ευχόμενος "η ενέργεια των εργαζομένων του τύπου και των ΜΜΕ που "έδωσε" το φλουρί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να επιδράσει θετικά και σε άλλα τα μέσα ενημέρωσης του κλάδου, που έχουν πληγεί, ή πλήττονται από την κρίση, για να την ξεπεράσουν".

    [05] Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά τα όπλα από τη γιάφκα στην Ανάβυσσο

    Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία κατά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, το πιστόλι που κατασχέθηκε στην κατοχή του Ξηρού καθώς επίσης και τα υπόλοιπα τρία πιστόλια και τα οκτώ όπλα Καλάσνικοφ, που κατασχέθηκαν στο κρησφύγετο - «γιάφκα» στην Ανάβυσσο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

    Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο άλλο κρησφύγετο - «γιάφκα», που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, συνεχίζεται.

    [06] Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα

    Έναν από τους δύο αλλοδαπούς δράστες της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, έχει συλλάβει η Αστυνομία. Αύριο αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης εκ μέρους των αρμοδίων διωκτικών Αρχών. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός συγγραφέας είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη στις αρχές Δεκεμβρίου, φέροντας εκδορές και τραύματα στο πρόσωπο του. Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης αλλά ήταν φανερό ότι είχε γίνει έρευνα στο χώρο.

    [07] Να είναι πιο επιφυλακτική στο θέμα της Ελλάδας ζητά από τη Γερμανία ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

    Σε αυτοσυγκράτηση στη συζήτηση ως προς τη παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καλεί τη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος -- με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαικού Κόμματος. Δεν είναι ούτε εύστοχο να αναμιγνύεται κανείς στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών, ούτε και να υπερερμηνεύει δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα, επισημαίνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», στις οποίες παραπέμπουν σήμερα αρκετά αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης. Ήδη, σε χθεσινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο κ. Σέλινγκ, είχε τονίσει ότι αυτή τη στιγμή δεν θεωρεί σκόπιμη μια συζήτηση για το ερώτημα ως προς μια έξοδο από την Ευρωπαική Ένωση ή από το ευρώ.

    Ταυτόχρονα εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, θα συνεχίσει με τα προγράμματα και πιθανόν θα μπορέσει και μετά τις εκλογές να συνεχίσει τη συνεργασία με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο ίδιος πιστεύει πως «η χώρα χρειάζεται αυτή τη βοήθεια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 January 2015 - 13:30:21 UTC