Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον δράστη της δολοφονίας του Έλληνα καθηγητή στο Λονδίνο
  • [02] Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία
  • [03] Πολλά προβλήματα λόγω του χιονιά και στη γειτονική Τουρκία
  • [04] Μικρή πρόοδος έχει επιτευχθεί στις έρευνες στο αεροσκάφος της AirAsia εξαιτίας της κακοκαιρίας

  • [01] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον δράστη της δολοφονίας του Έλληνα καθηγητή στο Λονδίνο

    Στον 29χρόνο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες, από δικαστήριο του Λονδίνου, για τον φόνο του Έλληνα καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Waterloo της βρετανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ ο 43χρόνος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σε λίγες μέρες θα επέστρεφε στην Αθήνα. Αν και τα κίνητρα της δολοφονίας, επισήμως τουλάχιστον, παραμένουν άγνωστα, πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ότι οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν σε μπαρ της περιοχής από όπου ο Αλυγιζάκης με την παρέα του έφυγαν λίγο αργότερα για να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός. Ο Πάτεν τους ακολούθησε και σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό του Waterloo τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά. Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι η αστυνομία συνέλαβε τον 29χρόνο «σε κοντινή απόσταση» από το συμβάν και ότι από τότε «κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου». Ο Πάτεν παρουσιάστηκε χθες πρώτη φορά στο δικαστήριο ενώ αύριο θα εμφανιστεί στο Ολντ Μπέιλι όπου αναμένεται να οριστούν οι λεπτομέρειες της δίκης.

    [02] Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία

    Τουλάχιστον 38 κατοικίες και περίπου 140 αγροικίες και στάβλοι κάηκαν από την πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να μαίνεται βορειοανατολικά της Αδελαϊδας.

    Η φωτιά αποτέφρωσε τεράστιες δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

    Εκτιμάται ακόμα ότι κάηκαν χιλιάδες πρόβατα, αγελάδες και άλλα ζωντανά.

    Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, το τριήμερο από την Παρασκευή έως και την Κυριακή ήταν το χειρότερο που έχει ζήσει η Νότια Αυστραλία τα τελευταία 30 χρόνια.

    Για την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά υπάρχουν φόβοι ότι αύριο (Τετάρτη) που θα αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να υπάρξει και νέα αναζωπύρωση των καταστροφικών πυρκαγιών.

    [03] Πολλά προβλήματα λόγω του χιονιά και στη γειτονική Τουρκία

    Το κύμα ψύχους που σαρώνει ένα μεγάλο τμήμα της Τουρκίας, συνοδευόμενο από σφοδρές χιονοπτώσεις, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές αλλά και τροχαία δυστυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 1 ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

    Η κρατική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 44 πτήσεις εξαιτίας των χιονοπτώσεων κυρίως από και προς τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

    Πολλοί οδικοί άξονες έχουν κλείσει λόγω των χιονοπτώσεων, κυρίως οι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τη Σμύρνη (δυτικά) με την πρωτεύουσα Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δύο αυτούς οδικούς άξονες, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε περισσότερες από 10 επαρχίες στα δυτικά, κεντρικά και βορειοδυτικά της χώρας, περιλαμβανομένης της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις.

    Στη βόρεια Τουρκία έχουν επιπλέον σημειωθεί εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

    [04] Μικρή πρόοδος έχει επιτευχθεί στις έρευνες στο αεροσκάφος της AirAsia εξαιτίας της κακοκαιρίας

    Oι ομάδες έρευνας και περισυλλογής των θυμάτων και των συντριμμιών του αεροσκάφους της AirAsia, που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας της Ινδονησίας, κατάφεραν να ανασύρουν σήμερα μόνο 2 σορούς, την ώρα που η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή συνεχίζει να εμποδίζει την ταχύτερη εξέλιξη των ερευνών. Δύτες βούτηξαν στην θάλασσα της Ιάβας, καθώς επωφελήθηκαν από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, όμως δεν κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν το μεγαλύτερο μέρος των συντριμμιών του Airbus Α320- 200 που συνετρίβη την 28η Δεκεμβρίου λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη και 162 επιβαίνοντες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 January 2015 - 15:30:21 UTC