Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διχογνωμία στη Γερμανία για την Ελλάδα
  • [02] Στη Χαλκίδα το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Σε λευκό κλοιό παραμένει μεγάλο μέρος της χώρας
  • [04] Μ. Σουλτς: «Ανεύθυνες» οι εικασίες περί Grexit
  • [05] Ποια επαγγέλματα απαλλάσσονται από την έκδοση αποδείξεων μέσω ταμειακών μηχανών
  • [06] Βρέθηκε η ουρά του αεροπλάνου της AirAsia
  • [07] Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από σχολή της αστυνομίας, στην Υεμένη
  • [08] Ο ιός του κοινού κρυολογήματος προτιμά τις κρύες μύτες

  • [01] Διχογνωμία στη Γερμανία για την Ελλάδα

    Η Γερμανία καταστρώνει σχέδια για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, στα οποία περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις από μια συρροή των καταθετών για να αποσύρουν τα χρήματά τους από τράπεζες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας «Μπιλντ» η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση φτιάχνει σενάρια για την περίπτωση που στην Ελλάδα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας και ένα μέρος του ελληνικού χρέους. Σε δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, η «Μπιλντ» αναφέρει πως κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν για ενδεχόμενη κατάρρευση τραπεζών αν πελάτες σπεύσουν στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Η τραπεζική ένωση της ΕΕ θα πρέπει τότε να παρέμβει με μια διάσωση ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Το περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» ανέφερε το Σάββατο πως το Βερολίνο θεωρεί σχεδόν αναπόφευκτη μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εφόσον κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιστεύει πως η ευρωζώνη θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την Κυριακή πως η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια για το αντίθετο, ενώ επισήμανε πως η ευρωζώνη έχει γίνει πολύ πιο σταθερή τα τελευταία χρόνια.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατηγορεί στον γερμανικό Τύπο την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για «ανεύθυνες εικασίες» περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ριζοσπαστικής αριστεράς στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα. «Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ» εκτιμά ο πολιτικός αξιωματούχος.

    [02] Στη Χαλκίδα το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στις 19.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου στη Χαλκίδα. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε χθες από την Καβάλα την ευχή η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».

    [03] Σε λευκό κλοιό παραμένει μεγάλο μέρος της χώρας

    Σε λευκό κλοιό βρίσκεται μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ οι θερμοκρασίες έχουν πέσει μέχρι και -17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια της χώρας. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε δρόμους της Κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό συνεχίζεται η κακοκαιρία, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Ανατολική Κρήτη προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    [04] Μ. Σουλτς: «Ανεύθυνες» οι εικασίες περί Grexit

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατηγορεί σήμερα στον γερμανικό Τύπο την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για «ανεύθυνες εικασίες» περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ριζοσπαστικής αριστεράς στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα. «Οι συζητήσεις και οι ανεύθυνες εικασίες πάνω σε σενάρια του "Grexit" δεν βοηθούν αληθινά» υπογράμμισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης μιλώντας στην εφημερίδα «Ντι Βελτ».

    «Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ. Οι αυθαίρετες συμβουλές, οι οποίες δίνουν στους ανθρώπους στην Ελλάδα το αίσθημα ότι δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν με την ψήφο τους για το μέλλον τους, αλλά οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, σπρώχνουν ίσως ακόμη και τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά ριζοσπαστικών δυνάμεων» εκτιμά ο πολιτικός αξιωματούχος. Οι αναφορές σε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ συνεχίζονται, αφότου το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ" υποστήριξε το Σαββατοκύριακο πως η Άγγελα Μέρκελ είναι έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και πως το εν λόγω κόμμα θα αμφισβητούσε τη λιτότητα. Το Βερολίνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, υποστηρίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν διεξάγει μια τέτοια συζήτηση.

    [05] Ποια επαγγέλματα απαλλάσσονται από την έκδοση αποδείξεων μέσω ταμειακών μηχανών

    Απαλλάσσονται από τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών, μια σειρά από επαγγέλματα λόγω της καθιέρωσης των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων. Διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς που ισχύει από φέτος και τη λίστα με τα επαγγέλματα αυτά, περιλαμβάνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

    Στην εγκύκλιο, διευκρινίζεται ότι όσοι από τους υπόχρεους εκτός από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για την οποία τους παρέχεται η δυνατότητα να μη χρησιμοποιούν φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση (κατάστημα), από την οποία πωλούν λιανικώς αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που πωλούν ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά είδη) ή ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα για την οποία υπάρχει υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικού μηχανισμού (π.χ. ράπτης ή ράπτρια που πωλεί και έτοιμα ενδύματα ή εσώρουχα κ.λπ.), υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τουλάχιστον για τη δραστηριότητά τους αυτή, με τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού.

    [06] Βρέθηκε η ουρά του αεροπλάνου της AirAsia

    Ινδονησιακές ομάδες έρευνας και διάσωσης που αναζητούν τα συντρίμμια ενός επιβατικού αεροπλάνου της εταιρείας AirAsia, εντόπισαν κάτω από το νερό την ουρά του αεροσκάφους, δήλωσε σήμερα προς τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο. «Βρήκαμε την ουρά, κάτι που ήταν για σήμερα ο κύριος στόχος μας» δήλωσε ο Σοελίστιο. «Το τμήμα της ουράς βρέθηκε και η ανεύρεσή του σε θέση στον δεύτερο τομέα προτεραιότητάς μας επιβεβαιώθηκε». Η ουρά είναι το τμήμα στο οποίο βρίσκονται τα κρίσιμης σημασίας μαύρα κουτιά που καταγράφουν τις συνομιλίες και τα στοιχεία της πτήσης.

    Το Airbus A320-200 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia κατέπεσε στις 28 Δεκεμβρίου στη θάλασσα της Ιάβας ενώ πετούσε από τη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.

    [07] Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από σχολή της αστυνομίας, στην Υεμένη

    Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς σήμερα το πρωί έξω από αστυνομική σχολή στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 50, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές και κατοίκους. Η κατάσταση της ασφάλειας στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μια κυβερνητική αλλαγή και διαιρέσεις στο στρατό. Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, μία από τις πιο δραστήριες πτέρυγες της οργάνωσης, πραγματοποιεί ολοένα και περισσότερες επιθέσεις στη χώρα.

    Στα θύματα της σημερινής έκρηξης περιλαμβάνονται σπουδαστές της σχολής και άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για να προσληφθούν στην αστυνομία, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές καθώς και από περαστικούς.Ασθενοφόρα απομακρύνουν θύματα από τον τόπο της έκρηξης και πτώματα κείτονται στο δρόμο, σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων.

    Η έκρηξη ακούσθηκε σ' όλη την πόλη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού είναι ορατό στην περιοχή της αστυνομικής σχολής.

    [08] Ο ιός του κοινού κρυολογήματος προτιμά τις κρύες μύτες

    Ο ιός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, προτιμά τις κρύες μύτες από ό,τι τις ζεστές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο αδύναμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, πράγμα που επιτρέπει στον ιό να αναπτύσσεται καλύτερα, με συνέπεια οι άνθρωποι να συναχώνονται. Έτσι, ουσιαστικά, η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη λαϊκή πεποίθηση πως ο κρύος καιρός «φέρνει» κρυολογήματα, κάτι που συχνά είχε θεωρηθεί αντιεπιστημονικό. Οι γιατροί συνήθως αποδίδουν τα συχνότερα κρούσματα κρυολογήματος στο γεγονός ότι τον χειμώνα οι άνθρωποι συγχρωτίζονται σε κλειστούς και όχι καλά αεριζόμενους χώρους. Όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι, πέρα από αυτό τον παράγοντα, το ίδιο το κρύο «συμμαχεί» με τον ιό και τον διευκολύνει να μολύνει έναν άνθρωπο.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής την ιαπωνικής καταγωγής καθηγήτρια ανοσοβιολογίας Ακίκο Ιβαζάκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, συστήνουν στους ανθρώπους να κρατούν ζεστή τη μύτη τους και, όταν έχουν κρυολογήσει, να αποφεύγουν να εισπνέουν κρύο αέρα, επειδή κάτι τέτοιο θα ευνοήσει τον πολλαπλασιασμό του ιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 January 2015 - 7:30:22 UTC