Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Βασ. Βασιλικός επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του συνδυασμού ΔΗΜΑΡ-Πράσινη Αλληλεγγύη
  • [02] Μειώνονται τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων
  • [03] Αυξητική τάση των κρουσμάτων εποχικής γρίπης τις επόμενες εβδομάδες, αναμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [04] Β. Περέιρα: «Να αφήσω το στίγμα μου στην ομάδα»

  • [01] Ο Βασ. Βασιλικός επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του συνδυασμού ΔΗΜΑΡ-Πράσινη Αλληλεγγύη

    Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός πρόκειται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με την Πράσινη Αλληλεγγύη.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη(Ρ/Φ ΣΚΑΪ), ο κ. Βασιλικός αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση.

    «Μας τιμά η παρουσία του. Και όχι μόνο γιατί είναι ένας σπουδαίος Έλληνας. Το έμπρακτο ενδιαφέρον του μεγάλου αυτού συγγραφέα για τα κοινά, η ευαισθησία του και η προσήλωση που επιδεικνύει σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες είναι απάντηση - είναι η άλλη όψη - στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της μεταγραφολογίας των ημερών», δήλωσε ο κ. Μαχαίρας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αποδοκιμασία του συνδυασμού για τις μεταπηδήσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο.

    [02] Μειώνονται τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

    Λιγότερα θα είναι τα θέματα στην Τράπεζα Θεμάτων της Α' και Β' Λυκείου, καθώς με απόφαση του υπουργείου Παιδείας σταματά από τις 21 Ιανουαρίου η τροφοδοσία της, ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα αφαιρεθούν θέματα.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισε να διακόψει την τροφοδοσία της Τράπεζας Θεμάτων από τις 21 Ιανουαρίου με νέα θέματα, ενώ έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να προχωρήσουν οι αρμόδιες επιτροπές σε εξορθολογισμό και περικοπή των θεμάτων της.

    «Υπάρχουν επαναλήψεις, ασάφειες και προβλήματα στα θέματα που έχουν επιλεγεί» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

    [03] Αυξητική τάση των κρουσμάτων εποχικής γρίπης τις επόμενες εβδομάδες, αναμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ

    Στα πρόθυρα έξαρσης της γρίπης βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία φέτος έχει να αντιμετωπίσει και την αυξημένη παθογένεια ενός διαφοροποιημένου στελέχους της γρίπης.

    Η διαπίστωση ανήκει στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο αναμένει αυξητική τάση των κρουσμάτων εποχικής γρίπης τις επόμενες εβδομάδες, ενώ εκτιμά ότι το κύμα εποχικής γρίπης αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Κέντρου, μέχρι χθες είχαν αναφερθεί οκτώ σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, τα οποία έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά τέσσερις θάνατοι.

    Φέτος στην Ελλάδα, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στελέχη της γρίπης τύπου Α(Η3Ν2), Α(H1N1)pdm09, καθώς και στελέχη τύπου Β.

    Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι ητήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (πχ κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος), ηέγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 48 ώρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, ακόμη και χωρίς την εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης, καθώς επίσης και ησυνέχιση του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη στις ομάδες αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού καθ' όλη τη διάρκεια του εφετινού κύματος γρίπης.

    [04] Β. Περέιρα: «Να αφήσω το στίγμα μου στην ομάδα»

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πλατεία Αλεξάνδρας η παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Βίτορ Περέιρα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δηλώνει πως ξέρει πολύ καλά πού ήρθε και τι απαιτήσεις έχουν απ' αυτόν οι πρωταθλητές Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το «ευχαριστώ» για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν θα το δείξει με νίκες και πρωταθλήματα.

    Ο 45χρονος τεχνικός τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής του Ολυμπιακού: «Ξέρω το μέγεθος της ομάδας που έχω έρθει. Γνωρίζω πολύ καλά τι αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Γνωρίζω τη δυναμική των οπαδών και του γηπέδου μας. Ξέρω πολύ καλά τι περιμένετε από εμένα. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να κερδίζω τίτλους. Ξέρω ότι αυτό θέλει ο σύλλογος και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και εγώ. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι εδώ ένα αποτέλεσμα μετράει στην ομάδα και αυτό είναι η νίκη. Θα δίνουμε καθημερινά εξετάσεις και θέλω να περάσω όλα τα στοιχεία μου στην ομάδα του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω με τον δικό μου τρόπο όσους έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τον πρόεδρο, τους συνεργάτες του και το τεχνικό επιτελείο που θα συνεργαστούμε. Το ευχαριστώ μου θα είναι με νίκες και με πρωταθλήματα. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου. Μια ομάδα επιθετική, δυναμική που να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Ώρα για δουλειά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2015 - 15:30:20 UTC