Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπέμπεται σε δίκη ο Ιω. Διώτης
  • [02] Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Τήνο
  • [03] Σε χαμηλά δεκαετίας το ευρώ
  • [04] «Σχολιάζοντας τον Κάφκα»

  • [01] Παραπέμπεται σε δίκη ο Ιω. Διώτης

    Την παραπομπή του Ιωάννη Διώτη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τους χειρισμούς του, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στην υπόθεση του υλικού της «λίστας Λαγκάρντ» αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

    Με το βούλευμα του (αριθμ. 44/2015), το Συμβούλιο κρίνει ότι ο κ. Διώτης θα πρέπει να λογοδοτήσει στο ακροατήριο για την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία. Παράλληλα οι εφέτες αποφάσισαν την απαλλαγή τού προκατόχου τού κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη, κατηγορούμενου επίσης για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων της επίμαχης λίστας.

    Με το βούλευμα γίνεται δεκτή, στο σύνολο της, η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Μανώλη Δράκου, ο οποίος είχε ζητήσει την παραπομπή Διώτη για απιστία και την απαλλαγή του για το αδίκημα της καταστροφής εγγράφου από υπάλληλο με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους ή βλάβης τρίτου κατά του ελληνικού Δημοσίου. Ζητούσε, επίσης, ο κ. Δράκος την απαλλαγή Καπελέρη αποδεχόμενος, όπως και το Συμβούλιο Εφετών, τους ισχυρισμούς του ότι δεν έλαβε ποτέ επισήμως, από τον τότε προϊστάμενο του υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο με τη λίστα των καταθετών, πλην κάποιων ονομάτων για να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ και επίσης ότι δεν έλαβε ουδέποτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

    [02] Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Τήνο

    Αρχισε σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Τήνο, καθώς το συνεργείο των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ που μετέβη με ελικόπτερο το μεσημέρι στην 'Ανδρο, όπου και εντοπίστηκε η βλάβη, κατάφερε να την επιδιορθώσει.

    Η ηλεκτροδότηση του νησιού υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ώρες.

    [03] Σε χαμηλά δεκαετίας το ευρώ

    Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ "σπάζοντας το φράγμα" των 1,18 δολαρίων για πρώτη φορά μετά το 2005. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1785 δολ. από το επίπεδο των 1,1830 δολ. που έκλεισε χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1768 δολ.

    Οι πιέσεις που δέχθηκε σήμερα το ευρώ συνδέονται με τη μείωση που κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Νοέμβριο στην Γερμανία. Ο συγκεκριμένος δείκτης υποχώρησε κατά 2,4% ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 39 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 12 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 10,47% από 10,11% που είχε κλείσει χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,50% να διαμορφωθεί στο 9,97% από 9,64% που έκλεισε χθες.

    [04] «Σχολιάζοντας τον Κάφκα»

    Μπορεί ο Φραντς Κάφκα να μην ήταν "άλλο τίποτα παρά λογοτεχνία" ("Αφού εγώ δεν είμαι τίποτε άλλο παρά λογοτεχνία" γράφει ο ίδιος αυτοπαρουσιαζόμενος), μπορεί τα έργα του Τσέχου -γερμναοεβραϊκής καταγωγής συγγραφέα να αποτελούν ένα είδος συμβόλου της αγωνίας του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στο "ασφυκτικό", 'γραφειοκρατικό", λογοτεχνικά- αλλά και ουσιαστικά συχνά "παράλογο" περιβάλλον της σύγχρονης κοινωνικο-πολιτικής ζωής, μπορεί όμως η λογοτεχνική του κατάθεση να γίνει, 132 χρόνια από τη γέννηση και 91χρόνια από τον θάνατό του, αντικείμενο και εικαστικής κριτικής και σχολιασμού.

    "Σχολιάζοντας τον Κάφκα" είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης φοιτητών και απόφοιτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., που θα εγκαινιαστεί αύριο, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20.00, στο Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί), στη Θεσσαλονίκη.

    Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (Τρίτη έως και Κυριακή 10.00-18.00) ως και τις 31 Ιανουαρίου 2015 στο Γενί Τζαμί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2015 - 17:30:20 UTC