Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Με κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθούν οι φόροι
  • [02] Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια
  • [03] «Είμαστε όλοι Charlie»
  • [04] Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα της επίθεσης στη «Charlie Hebdo»
  • [05] Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό στη Μαδρίτη εξ αιτίας ύποπτου δέματος

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Με κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθούν οι φόροι

    Με μήνυμα αισιοδοξίας ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ξεκίνησε την ομιλία του στο Κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

    Θα σαρώσουμε με τέτοιες συγκεντρώσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι, η παράταξη είναι αισιόδοξη και η μάχη θα κερδηθεί. Συνέχισε λέγοντας ότι «θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη».

    Με αφορμή τη δήλωση Ντράγκι ότι η πρόσβαση στα κεφάλαια προϋποθέτει συμφωνία για το επόμενο πρόγραμμα, ο κ. Σαμαράς είπε: «Μιλάνε για συμφωνία για τήρηση των κανόνων. Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι θα τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αυτά οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Πληρώνουμε κάτω από 2% για χρέη λιγότερα από τις χώρες που μας δάνεισαν. Λένε ψέματα και τάζουν παροχές, ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες, ότι δεν θα πληρώσουν χρέη χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα».

    Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Εγγυώμαι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015 και τον επόμενο χρόνο και θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυώμαι ότι το επίδομα σε Βορειοηπειρώτες και Ποντίους υπερήλικες θα επιστραφεί. Θα τα κάνουμε γιατί η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη και μπορεί να το αντέξει χωρίς ελλείμματα. Όταν το κράτος δίνει νοικοκυρεμένα αυτά που δίνει είναι για πάντα, όταν κάποιοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια τότε ή κοροϊδεύει ή θα τα πάρει στο πολλαπλάσιο. Εμείς πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο κούρεμα του χρέους με χαμηλά επιτόκια. Όταν μιλάω για φορολογικές μειώσεις το έχουμε υπολογίσει, θα μειώσουμε στο 15% από 25% το φόρο στις επιχειρήσεις και στο εισόδημα στο 35% από 42% καθώς και τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ».

    [02] Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει απόψε στις 9 προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

    Η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ολοκλήρωσε πριν από λίγο το έργο της και θα παραδώσει τις προτάσεις της στην ΚΕ. Ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στις προτάσεις αυτές .

    Τα ψηφοδέλτια θα δοθούν στη δημοσιότητα αύριο.

    [03] «Είμαστε όλοι Charlie»

    Περισσότεροι από δύο χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα 31 στο Κολωνάκι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον γαλλικό λαό μετά το χθεσινό πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι.

    Στην κεντρική είσοδο του ινστιτούτου κυριαρχούσε σε μαύρο φόντο το γνωστό σύνθημα «Είμαι Charlie». Πλακάτ με το ίδιο σύνθημα κρατούσαν πολίτες, ενώ κάποιοι σχημάτιζαν με γράμματα τις προτάσεις «Δεν μισώ. Δεν φοβάμαι».

    «Είμαστε συγκινημένοι από την αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος πρέσβης, Ζαν Λουπ Κουν-Ντελφόρζ, τονίζοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού λαού. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο γαλλικός λαός ενωμένος θα αντιμετωπίσει αυτό που συνέβη.

    Τα συλλυπητήριά τους στον γαλλικό λαό εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία είπε ότι «σε αυτή τη μάχη είμαστε ενωμένοι. Η δημοσιογραφία δεν τρομοκρατείται», η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε ότι «σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Δε φοβόμαστε κανένα. Θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε», η Βασιλική Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε συγκλονισμένη και μίλησε για βολή εναντίον της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της κριτικής, η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική εκδήλωση αλληλεγγύης, καθώς και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός από τη ΔΗΜΑΡ, ο οποίος σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «όταν τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα συμβαίνουν στην πόλη του φωτός, σημαίνει πως έχουμε επιστρέψει στο μεσαιωνικό σκοτάδι». Στο βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψαν, επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα και άνθρωποι του πνεύματος.

    Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, επίσης, πολλοί Γάλλοι που κατοικούν στην Ελλάδα. «Είμαι εδώ για την ελευθερία της έκφρασης. Δεν φοβόμαστε» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κορίν. «Είμαστε εδώ για το άρθρο 17 της Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ελευθερία της έκφρασης» είπε ο 16χρονος Τεό που πηγαίνει στο γαλλικό σχολείο και ο πατέρας του είναι δημοσιογράφος στο Στρασβούργο, ενώ η συμμαθήτριά του Αριάδνη υπογράμμισε τον κίνδυνο να αυξηθούν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα τα ρατσιστικά φαινόμενα.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα της επίθεσης στη «Charlie Hebdo»

    Νεκρή η αστυνομικός από τη σημερινή επίθεση στο Παρίσι

    [04] Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα της επίθεσης στη «Charlie Hebdo»

    Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "Je suis Charlie", εκατοντάδες Θεσσαλονικείς έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε απόψε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo.

    Στο πλατύσκαλο, στην είσοδο του του Γαλλικού Ινστιτούτου, άφησαν λίγα λουλούδια και κεριά για τα 12 θύματα, καθώς και μολύβια, μαρκαδόρους και χαρτιά, τα εργαλεία της δουλειάς των σκιτσογράφων.

    "Όλοι είμαστε Charlie" (Nous sommes tous Charlie), έγραψε στα γαλλικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος έδωσε το παρών στη συγκέντρωση, κρατώντας πλακάτ, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για αποτρόπαια πράξη που δεν έχει σχέση με τη μουσουλμανική θρησκεία.

    [05] Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό στη Μαδρίτη εξ αιτίας ύποπτου δέματος

    Η ισπανική αστυνομία ερευνά ένα ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στον σταθμό Νουέβος Μινιστέριος του μετρό και του προαστιακού της Μαδρίτης, όπως ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Mundo, ο σταθμός έχει εκκενωθεί από το επιβατικό κοινό.

    Χθες οι ισπανικές Αρχές ανέφεραν ότι εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από βασικά σημεία μετά από την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2015 - 19:30:21 UTC