Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Σαμαράς: «Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού»
  • [02] Ε.Βενιζέλος: «Σταθερότητα ή οπισθοχώρηση το στοίχημα των εκλογών»
  • [03] Δ.Κουτσούμπας: «Υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να αναδειχτεί τρίτη δύναμη»
  • [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 50 εκδρομέων στην Κρήτη
  • [05] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Παρίσι
  • [06] Πέθανε στα πενήντα του ο άσσος του μπάσκετ Ρόι Τάρπλεϊ

  • [01] Α.Σαμαράς: «Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού»

    "Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού" με αυτές τις λέξεις συνόψισε το σχέδιό του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας σε διακαναλική σύνδεση το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης της Ν.Δ. "Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη»είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το "λεφτά υπάρχουν". Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο", δήλωσε ο κ.Σαμαράς.

    "Θα πω την αλήθεια για το που βρισκόμασταν" ανέφερε ο πρωθυπουργός. Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης.

    Συνόψισε λέγοντας:

    -κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.

    -ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά

    -τρίτον ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος.

    [02] Ε.Βενιζέλος: «Σταθερότητα ή οπισθοχώρηση το στοίχημα των εκλογών»

    Το στοίχημα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι εάν την επομένη θα υπάρξει στη χώρα σταθερότητα και πρόοδος ή αβεβαιότητα και οπισθοχώρηση, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε ότι οι προσεχείς εκλογές έχουν στρατηγικό χαρακτήρα που δεν είχε καμία άλλη εκλογική αναμέτρηση στο παρελθόν.

    Γι' αυτό, όπως τόνισε, έχει πολύ μεγάλη σημασία αν θα πάμε μπροστά, κάνοντας το ένα βήμα που απομένει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω, επισημαίνοντας ότι κάθε βήμα πίσω το πληρώνει πολύ ακριβά η χώρα και η νέα γενιά.

    Τα πράγματα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δεν είναι συνηθισμένα και απλά, οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές και το ζήτημα είναι προς το πού θα πάει η χώρα από την 26η Ιανουαρίου τις επόμενες δεκαετίες, ποια θα είναι η μοίρα μας;

    Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους παρισταμένους, μέλη της Συνδιάσκεψης, καλωσόρισε «όλο το ΠΑΣΟΚ, το ενωμένο, το μαχητικό και το απερίσπαστο ΠΑΣΟΚ». Και πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι το παρόν δίνουν όλες οι γενιές, «της εθνικής αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου και οι νεότερες γενιές της μεταπολίτευσης».

    [03] Δ.Κουτσούμπας: «Υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να αναδειχτεί τρίτη δύναμη»

    Στόχος του ΚΚΕ στις εκλογές είναι να βγει πολύ πιο δυνατό σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλώνει σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

    ενώ ερωτηθείς αν η τρίτη θέση είναι ρεαλιστικός στόχος είπε ότι «δεν συνηθίζουμε να βάζουμε αριθμητικούς στόχους ή στόχους κατάταξης των κομμάτων. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να αναδειχτεί τρίτη δύναμη».

    Ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς τι θα πράξει το ΚΚΕ αν εξαρτάται από την στάση του η μη προσφυγή εκ νέου σε εκλογές, είπε ότι με βάση τα προγράμματα και τις στρατηγικές των σημερινών κομμάτων υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάδειξης κυβέρνησης συνεργασίας που θα προωθήσει τις κατευθύνσεις «Ευρώπη 2020» της ΕΕ και θα βαδίσει στον δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της διαπραγμάτευσης του χρέους με τους εταίρους και της διανομής «ψίχουλων ελεημοσύνης» στην ακραία φτώχεια.

    «Όλα αυτά περιέχονται στα προγράμματα όλων των άλλων κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ. Συνεπώς μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ, με συμμετοχή όλων των άλλων είτε ακόμα και μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, για να μην πάμε σε νέες εκλογές» πρόσθεσε.

    Όσο για το ενδεχόμενο αν θα έπαιρνε μέρος σε debate με τον κ. Τσίπρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «τα debate έχουν καταντήσει να είναι η αποθέωση του ευτελισμού του διαλόγου, του προβληματισμού, της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κάτι ξέρει περί αυτού και ο κ. Τσίπρας».

    [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 50 εκδρομέων στην Κρήτη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό περίπου 50 εκδρομέων, προσκυνητών στη Μονή Κουδουμά, Νότια του Ηρακλείου λόγω του χιονιού. Πρόκειται για Κρητικούς, Θεσσαλονικείς και Κύπριους, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά, ενός και 3 ετών που είχαν επισκεφθεί το μοναστήρι για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια, όμως τους έπιασε ο χιονιάς με αποτέλεσμα από τότε να φιλοξενούνται στο μοναστήρι.

    Στο σημείο έχει σπεύσει από το πρωί του Σαββάτου όχημα με πυροσβέστες, οι οποίοι την διάνοιξη του δρόμου από εκχιονιστικό όχημα, ενώ άμεση ήταν και η ακινητοποίηση της Περιφέρειας και του Δήμου Γόρτυνας.Να σημειωθεί ότι στο μοναστήρι δεν υπάρχει έλλειψη τροφίμων αλλά οι εκδρομές αναμένουν να ανοίξει ο δρόμος από τα χιόνια για να επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειες τους.

    [05] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Παρίσι

    Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχει κηρυχθεί η περιοχή του Παρισιού και όπως ανακοίνωσε σήμερα στο τέλος της συνεδρίασης κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, το αντιτρομοκρατικό σχέδιο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες,ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

    Παράλληλα ο Καζνέβ τόνισε ότι "όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί" για την εγγύηση της ασφάλειας της διαδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στη Γαλλία, όπου θα μετάσχουν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ευρωπαίοι ηγέτες.

    "Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί ώστε η διαδήλωση αυτή να διεξαχθεί με περισυλλογή, σεβασμό και ασφάλεια", τόνισε ο Καζνέβ. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να λάβουν μέρος στη κινητοποίηση αυτή που οργανώνεται υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενάντια στην τρομοκρατία.

    [06] Πέθανε στα πενήντα του ο άσσος του μπάσκετ Ρόι Τάρπλεϊ

    Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Αρλινγκτον, κοντά στο Ντάλας, σε ηλικία, μόλις, 50 ετών άφησε τα ξημερώματα ο αμερικανός άσσος του μπάσκετ Ρόι Τάρπλεϊ, γνωστός στην Ελλάδα από την σπουδαία καριέρα του με τις φανέλες του Αρη, του Ολυμπιακού και του Ηρακλή. Στο ΝΒΑ έγινε γνωστός με τους Ντάλας Μάβερικς.

    Λόγω της άστατης ζωής του νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του.

    Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση της στο Facebook με αφορμή τον θάνατο του Τάρπλεϊ μεταξύ άλλων ανέφερε:«Ένας τεράστιος μπασκετμπολίστας δεν είναι πλέον ανάμεσα μας. Ο Ρόι Τάρπλει άφησε ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Ο Ρόι Τάρπλει, ένας απο τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες που φόρεσαν τη φανέλα του Θρύλου θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Καλό ταξίδι Ρόι...».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 January 2015 - 11:30:29 UTC