Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. Βενιζέλος: «Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει, αλλά το προς τα πού θα πάει η χώρα»
  • [02] "Ψήφο ανοχής δεν πρέπει να δώσει ούτε ο λαός και φυσικά δεν θα δώσει το ΚΚΕ"
  • [03] Με 3,2% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ σε δημοσκόπηση της Alco, για το "Πρώτο Θέμα"
  • [04] Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του Πασοκ
  • [05] «Χρειάζεται απόλυτος σεβασμός για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου»
  • [06] «Καμμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα σταματήσει ποτέ την πορεία της ελευθερίας»

  • [01] Ε. Βενιζέλος: «Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει, αλλά το προς τα πού θα πάει η χώρα»

    «Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει αλλά το προς τα πού θα πάει η χώρα τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει τη χώρα ακέραιη στις 25 Ιανουαρίου και ότι πέρα από τη σημασία που έχει το ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος στις εκλογές, ακόμα πιο μεγάλη σημασία έχει το ποιος θα είναι τρίτος, ποιος θα παίξει τον ρόλο του εγγυητή της εθνικής και όχι της κυβερνητικής σταθερότητας.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ερώτημα είναι αν θα κάνουμε το ένα βήμα μπροστά για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και θα προχωρήσουμε στη νέα φάση και την ομαλότητα ή αν θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω και θα χαθούν όσα κερδίσαμε με τις θυσίες του λαού.Είπε ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει τη χώρα ακέραιη στις 25 Ιανουαρίου και ότι πέρα από τη σημασία που έχει το ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος στις εκλογές, ακόμα πιο μεγάλη σημασία έχει το ποιος θα είναι τρίτος, ποιος θα έχει την τρίτη εντολή και θα παίξει τον ρόλο του εγγυητή της εθνικής και όχι της κυβερνητικής σταθερότητας.

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, πρέπει να υπάρξει μετά τις εκλογές κλίμα συναίνεσης και συστράτευσης. Ο τρίτος παράγοντας, εκείνος που θα έχει την τρίτη εντολή, έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι δοκιμασμένος και να έχει εμπειρία» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα πάνε να διαπραγματευτούν.Το κρίσιμο ποσοστό είναι αυτό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, είπε και υποστήριξε ότι στις ευρωεκλογές όπου βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεύτερη, η κυβέρνηση κρατήθηκε, η εθνική στρατηγική διαφυλάχθηκε, η διαπραγμάτευση προχώρησε «χάρη στο ποσοστό της παράταξης μας».

    [02] "Ψήφο ανοχής δεν πρέπει να δώσει ούτε ο λαός και φυσικά δεν θα δώσει το ΚΚΕ"

    «Όταν ο λαός απαντά στις δημοκοπήσεις ότι θεωρεί εγγύηση το ευρώ, κυρίως έχει στο μυαλό του κάποιες καταθέσεις που μπορεί να χάσει, μια συμφορά που μπορεί να του έρθει. Το ΚΚΕ δεν θέτει τυχοδιωκτικά γενικά κι αφηρημένα έξοδο μόνο από το νόμισμα, από το ευρώ.

    Αν η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ δεν συνδυαστεί με συγκεκριμένο σχέδιο - πρόγραμμα στην οικονομία, στην κοινωνία, με νέα κοινωνική οργάνωση, σοσιαλιστική, δηλαδή με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία, τότε θα είναι τυχοδιωκτισμός, πορεία στα τυφλά.Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το ότι δε θα αφήσει το λαό μόνο του. Θα είναι δίπλα στους αγώνες για διεκδικήσεις, για έξοδο από την κρίση προς όφελός του» τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

    Διευκρινίζει , ότι στην υποθετική περίπτωση που μια κυβέρνηση φέρει στην Βουλή νόμο επωφελή για τον λαό, το κόμμα του θα τον ψηφίσει και πρόσθεσε ότι και το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί προτάσεις νόμου και για τους ανέργους και για τους ΕΒΕ και για τους αγρότες και για τη φορολογία κ.α. Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά επίσης, ότι το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου θα επηρεάσει τους συσχετισμούς, όσων κινούνται μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

    [03] Με 3,2% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ σε δημοσκόπηση της Alco, για το "Πρώτο Θέμα"

    Προβάδισμα 3,2% στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco, κατά το διάστημα 7-9 Ιανουαρίου 2015 και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

    Συγκεκριμένα, στην ερώτηση πρόθεσης ψήφου οι 1.000 ερωτηθέντες του δείγματος απάντησαν σε ποσοστό 31,2% ΣΥΡΙΖΑ, 28% ΝΔ, 4,5% Ποτάμι, 4,2% Χρυσή Αυγή, 4% ΠΑΣΟΚ, 3,7% ΚΚΕ, 2,4% Κίνημα, 2,2% ΑΝ.ΕΛΛ, ενώ "άλλο" απάντησαν 4,4%. Το "λευκό" προτιμούν 2,2%, την "αποχή" 3,6% και 9,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

    [04] Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του Πασοκ

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα κουκουλοφόρων, εμφανίστηκε ξαφνικά από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων και ορισμένοι εξ'αυτών πέταξαν τρεις μολότοφ εναντίον της διμοιρίας. Οι αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν στον δρόμο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    [05] «Χρειάζεται απόλυτος σεβασμός για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου»

    «Μετά το Παρίσι, το Αμβούργο, το έγκλημα δεν γνωρίζει σύνορα. Η νέα αυτή επίθεση υπογραμμίζει ακόμη μια φορά ότι χρειάζεται απόλυτος σεβασμός για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου», δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος για τη Μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της "Κομισιόν" στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε για την τρομοκρατία . «Εμείς θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Και ανάμεσα στις αξίες μας είναι επίσης και αυτές της ανοχής. Δεν είναι ώρα για στιγματισμούς, αλλά για συσπείρωση. Η αλληλεγγύη που εκφράζεται σήμερα στους δρόμους του Παρισιού είναι η απτή απόδειξη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συμμετάσχει και στη μεγάλη πορεία ενότητας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

    [06] «Καμμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα σταματήσει ποτέ την πορεία της ελευθερίας»

    "Καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν θα σταματήσει ποτέ την πορεία της ελευθερίας", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μερικές ώρες πριν από τη μεγάλη διεθνή κινητοποίηση στο Παρίσι,κατά των επιθέσεων στις οποίες 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία.

    "Σήμερα είμαστε αλληλέγγυοι στους Γάλλους που πραγματοποιούν πορεία στη μνήμη των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι. Είμαστε στο πλευρό τους, όχι μόνο από οργή και αγανάκτηση αλλά από αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τους εξτρεμιστές και γιατί επίσης οι εξτρεμιστές φοβούνται πολύ αυτό που κρατά πάντα ενωμένες τις χώρες μας: την ελευθερία. Είμαστε μαζί στην ελευθερία και μαζί δηλώνουμε ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν θα σταματήσει ποτέ την πορεία της ελευθερίας", δήλωσε ο Κέρι στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ινδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 January 2015 - 11:30:20 UTC