Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη
  • [02] Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη

    "Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη και θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή", τόνισε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα σημείωσε πως θα είναι "ντροπή" για τη Δημοκρατία να αναδειχθεί τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

    Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως καταλογίζει "ασάφεια θέσεων" στο Ποτάμι, όταν το ίδιο το κόμμα "δεν γνωρίζει αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή το καλοκαίρι". Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν απάντηση στην ερώτηση που θα βρουν κονδύλια για να πληρώσουν ομόλογα, μισθούς και συντάξεις,αν "τα σπάσουν" με τους δανειστές, και παρατήρησε: "Μουρμουρίζουν μόνο κάτι για καταθέσεις, αλλά οι καταθέσεις δεν είναι για να βγάζουν τους πολιτικούς από τα αδιέξοδα. Κούρεμα και φορολόγηση των καταθέσεων το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει".

    Στην ερώτηση αν μετά τις εκλογές το Ποτάμι θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ. απάντησε ούτε το ένα κόμμα, ούτε το άλλο, αλλά θα στηρίξει την Ελλάδα, αν υπάρχει ανάγκη, θα γίνει ο καταλύτης της συνεννόησης. Το Ποτάμι δεν διεκδικεί κυβερνητικές καρέκλες, αλλά επιδιώκει να είναι δυνατό στη Βουλή για να αποτρέψει την κατάληψη κυβερνητικών και κρατικών θέσεων από κομματικούς και να τοποθετηθούν άξιοι και έντιμοι. "Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνιέται πλέον από κομματικές παρέες. Το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει ούτε την παράταση, ούτε την ανασύσταση ενός νέου κομματικού κράτους. Δεν θα κυβερνήσουμε ούτε με μπαλτάδες, ούτε με Μπαλτάκους", επισήμανε.

    [02] Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

    Πρωταθλητής χειμώνα στη Σούπερ Λίγκα αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 3-1 στα Πηγάδια της Ξάνθης, στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 11ης αγωνιστικής, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εύκολα από μία αήττητη έως σήμερα έδρα, όπου έχουν χάσει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, χάρη σε δύο γκολ του Μήτρογλου (19΄, 53΄) κι ένα του Ντοσεβί (30΄), και ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης, εκμεταλλευόμενοι τη χθεσινή ήττα του «Δικεφάλου» στην Τρίπολη. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Λουσέρο στο 82΄.

    Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Εργοτέλη,ισόπαλοι, χωρίς τέρματα, αναδείχθηκαν Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννενα, στον μεταξύ τους αγώνα.Ισόπαλοι αναδείχθηκαν και ο Πανθρακικός με τον Ατρόμητο, με 1-1.Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ επί της Κέρκυρας, με 3-2.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 January 2015 - 21:30:19 UTC