Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Βαρβάκειο επισκέφθηκε ο Π. Καμμένος
  • [02] Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης
  • [03] Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών, ανά εκλογική περιφέρεια
  • [04] Αύξηση 30,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2014
  • [05] FT: Να βρεθεί συμβιβαστική λύση για να αποτραπεί το Grexit
  • [06] Μειώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
  • [07] Σε τροχαίο ενεπλάκη η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Τζον Κέρι στην Ινδία - Σώος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
  • [08] Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν εισήλθε στην Συρία περνώντας από την Τουρκία στις 8 Ιανουαρίου
  • [09] Το εβραϊκό σούπερ-μάρκετ του Παρισιού θα επισκεφθεί ο Μ. Νετανιάχου

  • [01] Τη Βαρβάκειο επισκέφθηκε ο Π. Καμμένος

    Τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές της Α' Αθηνών του κόμματός του.

    Ο κ. Καμμένος συνομίλησε με καταστηματάρχες και σε δήλωση του, έκανε λόγο για «άδεια αγορά» και «εξαθλίωση της μεσαίας τάξης». «Σήμερα επισκεφθήκαμε την αγορά, μία αγορά άδεια από καταναλωτές. Η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, η διάλυση του επιπέδου ζωής και επιβίωσης των συνταξιούχων, η τεράστια ανεργία με την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης πρέπει να σταματήσουν στις 25 Ιανουαρίου» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί και να γυρίσουμε σελίδα σε αυτή την τραγική εικόνα που παρουσιάζει πλέον η πατρίδα μας από την πολιτική της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία του τόπου, μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο, μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τις αγορές».

    Ο κ. Καμμένος αναχώρησε ήδη για την περιοδεία του στους νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

    [02] Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης

    Έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγο των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και τοπικά φτάνουν τα 8 μποφόρ.

    Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει μέχρι τις 9 το βράδυ.

    [03] Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών, ανά εκλογική περιφέρεια

    Απόφαση, σχετικά με τον προσδιορισμό του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο βουλευτή ανά κάθε εκλογική περιφέρεια, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Το υψηλότερο όριο παρουσιάζει η Β' Αθηνών με 138.000 ευρώ.

    Διαβάστε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τον πίνακαμε τις επιτρεπόμενες χρηματικές δαπάνες, ανά περιφέρεια.

    Επίσης, κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων ανά εκλογική περιφέρεια και δήμο και ο αριθμός των εκλογέων σε κάθε εκλογικό τμήμα.

    Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm, οι εκλογείς μπορούν να μάθουν τον κωδικό του εκλογικού διαμερίσματος, στο οποίο ψηφίζουν.

    Σε ό,τι αφορά τους ετεροδημότες, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία (π.δ. 26/2012, αρθ. 96), δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι εκλογείς για τους οποίους δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός 40 εκλογέων, στην εκλογική περιφέρεια που ανήκουν. Δηλαδή οι εκλογείς αυτοί, θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής/καταγωγής τους.

    Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm οι εκλογείς μπορούν να πληροφορηθούν εάν θα ψηφίσουν σαν ετεροδημότες.

    [04] Αύξηση 30,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2014

    Αύξηση 30,2% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα στο σύνολο του 2014, μετά και από τη μεγάλη άνοδο κατά 69,3% που καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής: Τον Δεκέμβριο 2014 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 8.867 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 5.237 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο ?ήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 69,3% (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 61,9%). Αύξηση 7,8% είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο 2013 σε σχέση ?ε τον αντίστοιχο ?ήνα του 2012 (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 16% ).

    Το δωδεκάμηνο πέρυσι, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) ανήλθε σε 33.578 μοτοσικλέτες, έναντι 30.742 μοτοσικλετών που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 9,2%.

    [05] FT: Να βρεθεί συμβιβαστική λύση για να αποτραπεί το Grexit

    «Η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συμβιβαστούν για να αποφύγουν ένα Grexit (μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ)» είναι ο τίτλος άρθρου του Τόνι Μπάρμπερ στην εφημερίδα Financial Times.

    Σε αντίθεση με τις διπλές εκλογές της Ελλάδας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, σημειώνει ο αρθρογράφος, το κεντρικό θέμα σήμερα δεν είναι το Grexit, αλλά το πώς ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός θα διαπραγματευτεί έναν συμβιβασμό για το επόμενο στάδιο του προγράμματος στήριξης της χώρας, προσθέτοντας: «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα ήταν συνετό να του προσφέρουν, ως δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη της Ελλάδας, κάποια καρότα σε αντάλλαγμα για το μαστίγιο του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ωστόσο, οι πιστωτές θα πρέπει επίσης να καταστήσουν σαφές ότι η οικονομική στήριξη εξακολουθεί να εξαρτάται από μία ειλικρινή και ενεργή προσπάθεια μεταρρυθμίσεων».

    Ως αντάλλαγμα, συνεχίζει ο Μπάρμπερ, θα πρέπει να κάνουν λιγότερο ενοχλητική την επιτήρηση της προσπάθειας αυτής, ανταποκρινόμενοι στην έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων να βρίσκονται κάτω από μία μορφή καθεστώτος ξένη τιμωρίας επί σχεδόν πέντε χρόνια. «Θα μπορούσαν να επιτρέψουν χαμηλότερους στόχους για το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα και να αφήσουν τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, αν και λιγότερο από το 50% που προτείνει» προσθέτει.

    Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι οι πιστωτές πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αναδιάρθρωση του χρέους, τονίζει ο Μπάρμπερ. «Ίσως, δεδομένων των πολιτικών συνθηκών στη Γερμανία και σε άλλες πιστώτριες χώρες, θα είναι μάταιο να μιλάμε για γενναία μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους των 175 δισ. ευρώ σε αντάλλαγμα για ισχυρές δεσμεύσεις οικονομικών μεταρρυθμίσεων, από μία κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει ο αρθρογράφος.

    [06] Μειώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

    Aισθητή βελτίωση εμφανίζει σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κάτω από το 10% και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου συρρικνώνεται. Πριν από λίγο, το 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν στη δευτερογενή αγορά με απόδοση 9,48%, από 9,96% που είχε κλείσει αργά την Παρασκευή. Έτσι το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 0,50%) υποχώρησε κάτω από το 9% και συγκεκριμένα στο 8,98%. Πτωτικά κινούνται επίσης οι αποδόσεις του 3ετούς ομολόγου και πριν από λίγο κυμαίνονταν στο 12,18% καθώς και του 5ετούς στο 10,76%. Σύμφωνα με το Βloomberg οι εξελίξεις αυτές είναι πιθανό να σηματοδοτούν μία αναστροφή της τάσης που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά ομολόγων.

    [07] Σε τροχαίο ενεπλάκη η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Τζον Κέρι στην Ινδία - Σώος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

    Σώος κι αβλαβής είναι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έπειτα από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη σήμερα η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε σε αεροδρόμιο της Ινδίας μετά το πέρας της επίσκεψής του στη χώρα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Τζεν Ψάκι. "Καθ΄οδόν προς το αεροδρόμιο της Αχμενταμπάντ της Ινδίας, δύο αυτοκίνητα από την αυτοκινητοπομπή του ενεπλάκησαν σε ασήμαντο τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν κάποιες ζημιές και τα δύο οχήματα", αναφέρει η Ψάκι σε ανακοίνωσή της. "Ο υπουργός Κέρι επέβαινε στο πρώτο από τα δύο οχήματα. Δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό, αλλά ούτε και κάποιος από το προσωπικό που τον συνόδευε. Ένα όχημα αντικαστάθηκε από άλλο και η αυτοκινητοπομπή συνέχισε την πορεία της προς το αεροδρόμιο χωρίς να προκληθεί άλλο πρόβλημα", συνέχισε η Ψάκι. Εξηγώντας στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον υπουργό στο αεροπλάνο, η Ψάκι είπε ότι ο Κέρι δεν βγήκε από το αυτοκίνητο και ότι το όχημα που αποσύρθηκε κι αντικαταστάθηκε ήταν αυτό που ακολουθούσε το δικό του.

    [08] Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν εισήλθε στην Συρία περνώντας από την Τουρκία στις 8 Ιανουαρίου

    Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του δράστη της ομηρείας που σκοτώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι και η οποία καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία, εισήλθε στην Συρία στις 8 Ιανουαρίου περνώντας από την Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή.

    Η Μπουμεντιέν έφθασε στις 2 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μέσω Μαδρίτης και διέμεινε σε ξενοδοχείο, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, γεγονός που υποδηλώνει ότι βρισκόταν στην Τουρκία πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι και έφυγε για τη Συρία όταν η αστυνομία αναζητούσε ακόμη τους δράστες.

    Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, μόλις εντόπισε η Τουρκία τα ίχνη της Μπουμεντιέν ενημέρωσε τις γαλλικές Αρχές.

    [09] Το εβραϊκό σούπερ-μάρκετ του Παρισιού θα επισκεφθεί ο Μ. Νετανιάχου

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μεταβεί σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ του Παρισιού όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή έπειτα από σύλληψη ομήρων, ανακοίνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ.

    Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του εβραϊκού κράτους, συνοδευόμενος από τον υπουργό του επί των Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, πρόκειται να «αποτίσει φόρο τιμής» στα θύματα σε μια σύντομη και «λιτή» τελετή, «χωρίς ομιλίες» διευκρίνισε μια εκπρόσωπος.

    Διαβάστε επίσης:Στο Παρίσι ο Τζον Κέρι, την Παρασκευή , Γαλλία: 5.000 αστυνομικοί για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2015 - 11:30:23 UTC