Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όχι στη πόλωση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί βλάπτει τον τόπο, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Ο Παναγιώτης Μελάς προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία
  • [03] Γ.Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω
  • [04] Για προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών, έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Το ΕΠΑΜ δεν κατεβαίνει στις εκλογές
  • [06] Αντ. Σαμαράς: Η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα στην ανάπτυξη
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη
  • [08] Π. Καρκατσούλης: Εγώ ήμουν διοικητικός υπάλληλος και όχι πολιτικό στέλεχος
  • [09] Έκπτωση 25% στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ για μετακινήσεις στις 23-25 Ιανουαρίου
  • [10] Την εγκατάλειψη φορτηγού πλοίου ζήτησε ο πλοίαρχός του, λόγω των ισχυρών ανέμων, στα Χανιά
  • [11] Μέσο αποπληθωρισμό 1,3% εμφάνισε η Ελλάδα το 2014
  • [12] Ε. Νοβότνι: Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε καταστροφή για τη χώρα
  • [13] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της
  • [14] Ο Βλ. Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στο ¶ουσβιτς
  • [15] Εντός ωρών η παραίτηση του Προέδρου της Ιταλίας

  • [01] Όχι στη πόλωση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί βλάπτει τον τόπο, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης

    «Βλάπτει τη χώρα η τεχνητή προεκλογική πόλωση και όξυνση», τονίζει σε δήλωση του ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά, Φώτης Κουβέλης για την πόλωση που τροφοδοτούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Κουβέλης προσθέτει στη δήλωσή του ότι η Νέα Δημοκρατία με τη στρατηγική του φόβου κινδυνολογεί απαράδεκτα, ταυτίζοντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ με τη δική της παραμονή στην κυβερνητική εξουσία και, ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους μαξιμαλισμούς και τις ασάφειες του δεν μπορεί να εγγυηθεί μόνος του τη σταθερή πορεία της πολιτικής αλλαγής.

    [02] Ο Παναγιώτης Μελάς προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία

    Στη ΝΔ προσχωρεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων, Παναγιώτης Μελάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. «Ο ανεξάρτητος βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Παναγιώτης Μελάς, προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία και συντάσσεται στον αγώνα που δίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, για τη νίκη στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [03] Γ.Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω

    «Δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ, φτιάχνω κάτι το καινούριο. Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα με τίτλο «το άνοιγμα του Παπανδρέου προς τον Τσίπρα: ναι στον διάλογο, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις».

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δηλώνει ότι «πρέπει να ανανεωθούν οι ιδέες για τις οποίες πολέμησε, να μεταρρυθμιστεί η πολιτική και το ελληνικό κράτος προς μια πιο δίκαιη, διαφανή και αποτελεσματική κατεύθυνση, να ξανανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των νέων, η οποία σήμερα ταπεινώνεται από ένα πελατειακό σύστημα».

    [04] Για προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών, έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας

    Την επιχειρούμενη προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εκφοβίσει, όπως τόνισε, τους πολίτες, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Μιλώντας σε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το εκλογικό κέντρο του κόμματος, στην πλατεία Καπνεργάτη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και ο ίδιος προσπαθούν «με απίστευτα ψεύδη να ξεγελάσουν κάθε κοινωνική κατηγορία» και πρόσθεσε: «Το μοναδικό που δεν έχουν πει ακόμα είναι ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει παιδομάζωμα και θα σας πάρει τις γυναίκες». «Πάνε» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στους αστυνομικούς και τους λένε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας αφοπλίσει και θα χάσετε τη δουλειά σας. Πάνε στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους λένε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σας κάνει γήπεδο. Πάνε στους κυνηγούς και τους λένε πως αν βγούμε, θα καταργήσουμε το κυνήγι. Πάνε στους χριστιανούς και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας απαγορεύσει να θρησκεύεστε και θα κατεβάσει τις εικόνες».

    Όλα αυτά τα λόγια φανερώνουν κινήσεις πανικού, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας: «γίνονται καταγέλαστοι και υποβιβάζουν το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης».

    «Με μαύρη προπαγάνδα όμως και με το φόβο, κανείς δεν πήγε μπροστά. Εμείς, με τα επιχειρήματά μας, την πολιτική μας, το πρόγραμμά μας θα χτίσουμε ξανά μια Ελλάδα της ανάπτυξης και τη ελπίδας» πρόσθεσε.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του επειδή, όπως είπε, βρίσκεται σε μια πόλη με μεγάλη παράδοση στους λαϊκούς αγώνες, ενώ απευθυνόμενος στους Καβαλιώτες τούς κάλεσε, στις 25 Ιανουαρίου, να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας έτσι για μια ακόμα φορά τους αγώνες των καπνεργατών.

    [05] Το ΕΠΑΜ δεν κατεβαίνει στις εκλογές

    Τη μη συμμετοχή του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισε το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη. «Τα μέλη του ΕΠΑΜ καλούνται για τις εκλογές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αφού είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσουν αντιμνημονιακά και δεν θα επιτρέψουν στη σημερινή συμμορία να συνεχίσει να κυβερνά» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κίνημα.

    [06] Αντ. Σαμαράς: Η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα στην ανάπτυξη

    Επίσκεψη στον δήμο ¶ρτας και συζήτηση με τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τα τοπικά προβλήματα, την ανάπτυξη της περιοχής και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

    «Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη, ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο Γιούνκερ θα πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική». Διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα δοθούν και σημείωσε ότι τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση η οποία θα αυξηθεί καθώς θα λυθεί το πρόβλημα με τη Ρωσία.

    Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προβολή των τουριστικών μνημείων τής περιοχής, όπως το ιστορικό γεφύρι και σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής στην ανάπτυξη του τουρισμού. Σημείωσε ότι ο τουρισμός σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα δίνουν μία εικόνα θετικών προσδοκιών και προοπτικών.

    Κατέγραψε δε τα αιτήματα των εκπροσώπων της περιοχής, αναφέρθηκε στο παλιό στρατόπεδο που θα γίνει έδρα της Αντιπεριφέρειας ¶ρτας, ενώ για το θέμα με το Μουσικό Σχολείο, που απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, υποσχέθηκε ότι θα το ικανοποιήσει με τη νέα Βουλή.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη

    Στην Καβάλα, την Δράμα και την Κομοτηνή περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Σε χθεσινή τουσυνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STARκαι τον Ν. Χατζηνικολάου δήλωσε ότι οΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία και υπό αυτή την έννοια «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το σενάριο νέων εκλογών» τόνισε.

    Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο λαός θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί απέκτησε ιδεολογία ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά γιατί θα επιλέξει έναν δρόμο με αξιοπρέπεια.

    Στην ερώτηση αν και με ποια κόμματα θα συνεργαστεί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα κινηθεί με βάση το πρόγραμμά του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε μια ψήφο ανοχής από το ΚΚΕ. Αν χρειάζεται ανοχή ή ψήφο του ΚΚΕ προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να αρνηθεί, αλλά αυτό θα το αποφασίσει εκείνο , είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και το Ποτάμι για το οποίο είπε ότι επιδιώκει να είναι συμπληρωτική δύναμη στο κατεστημένο, ενώ σημείωσε την απόκλιση στις θέσεις Ποταμιού -ΣΥΡΙΖΑ.

    Για την αποτυχία συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρξε ειλικρινής προγραμματικός διάλογος , ότι το κόμμα του έθεσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο συμφωνία δεν υπήρξε. Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία μετά τις εκλογές. Το χρέος

    Σε ερώτηση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τελικά την έξοδο από την ευρωζώνη, ως απάντηση στις πιέσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα πρέπει να είμαστε παρανοϊκοί για να έχουμε τέτοιο σχέδιο. Η συζήτηση στην Ευρώπη άλλαξε πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι δεν έχει κρυφή ατζέντα ούτε PLAN B.

    Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ θα αξιοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει λύση και να την παρουσιάσει ως δική της επιτυχία . Υπάρχει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα κανένα δημοψήφισμα είπε ο κ. Τσίπρας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους για να γίνει βιώσιμο με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και ρήτρα ανάπτυξης, είπε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση θα στηρίξει αυτή την πολιτική. Δεν ζητάμε συναίνεση για να συνεχίσουμε το μνημόνιο, αλλά σε μια πολιτική που θα είναι λύτρωση για τη χώρα.

    [08] Π. Καρκατσούλης: Εγώ ήμουν διοικητικός υπάλληλος και όχι πολιτικό στέλεχος

    Τη θέση του αποσαφήνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης, έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ήταν διορισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι του «Ποταμιού» όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς.

    «Εγώ ήμουν διοικητικός υπάλληλος και όχι πολιτικό στέλεχος» απάντησε ο κ. Καρκατσούλης ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι σαν και αυτόν «υπήρχαν άλλες δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι εξακολουθούν και δουλεύουν ακόμη και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον πρωθυπουργό». «Ο πρωθυπουργός» εξήγησε «είναι και διοικητικός προϊστάμενος υπηρεσιών, οι οποίες είναι κάτω από αυτόν: οι γενικές γραμματείες Κυβέρνησης, Συντονισμού, Επικοινωνίας κ.α. Οι άνθρωποι που υπηρετούν εκεί είναι διοικητικοί υπάλληλοι, οι προϊστάμενοί τους, που ήταν ο γενικός γραμματέας και πάνω από αυτόν ο πρωθυπουργός, αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα».

    [09] Έκπτωση 25% στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ για μετακινήσεις στις 23-25 Ιανουαρίου

    Έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων θα έχουν με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, οι εκλογείς που θα μετακινηθούν για να ψηφίσουν, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και έφοροι για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, δίδονται οδηγίες προς τα ΚΤΕΛ για την άμεση προτεραιότητα εξυπηρέτησης των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους, στους τόπους διορισμού τους, καθώς και έκπτωση επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων, το διάστημα από 23 έως 27 Ιανουαρίου 2015.

    [10] Την εγκατάλειψη φορτηγού πλοίου ζήτησε ο πλοίαρχός του, λόγω των ισχυρών ανέμων, στα Χανιά

    Την εγκατάλειψη του φορτηγού πλοίου «Mare» με σημαία Αγ.Βικεντίου, ζήτησε ο πλοίαρχός του, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή Κολυμπάρι Χανίων, όπου επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο που βρίσκεται μισό ναυτικό μίλι από την παραλία, δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα ούτε εισροή υδάτων, ενώ μεταφέρει διάφορα υλικά.

    Με εξαμελές αλλοδαπό πλήρωμα το «Mare» είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Τυνησία.

    Το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας ήδη απέστειλε ελικόπτερο σούπερ πούμα στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο.

    [11] Μέσο αποπληθωρισμό 1,3% εμφάνισε η Ελλάδα το 2014

    Με αποπληθωρισμό 1,3% έκλεισε το 2014 σε μέσα επίπεδα, μετά και από τη νέα μείωση του πληθωρισμού κατά 2,6% τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2014, καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε νωπά ψάρια (2,5%), γαλακτοκομικά και αυγά (0,4%), νωπό αρνί και κατσίκι (2,7%), νωπά πουλερικά (2,7%) και φάρμακα (0,9%), ενώ ο πληθωρισμός επιβαρύνθηκε και από την επαναφορά των τιμών στα επίπεδα πριν από το δεκαήμερο των εκπτώσεων.

    Στον αντίποδα, μεγάλες μειώσεις τιμών καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, σε πετρέλαιο θέρμανσης (8,1%), βενζίνη (6,6%), νωπά φρούτα (6,7%) και νωπά λαχανικά (3,6%).

    [12] Ε. Νοβότνι: Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε καταστροφή για τη χώρα

    Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε καταστροφή για τη χώρα, δηλώνει ο Έντβαλντ Νοβότνι, (Ewald Nowotny) μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφή, για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης θα ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Νοβότνι από τη Βιέννη.

    [13] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεσμεύθηκε σήμερα να συνεργασθεί με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα, αλλά απηύθυνε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει την πολιτική της λιτότητας. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις. «Οποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Τόκιο.

    Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα.

    «Εχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες, κυρίως από τον ελληνικό λαό. Η ανάκαμψη ξεκινά. Θα ήταν κρίμα να αφεθεί να χαθεί και πάλι» κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    [14] Ο Βλ. Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στο ¶ουσβιτς

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος που θα πραγματοποιηθούν αυτό τον μήνα στην Πολωνία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παραστεί σε σχετική εκδήλωση στην τσεχική πρωτεύουσα.

    Πηγές δήλωσαν χθες Δευτέρα στο Ρόιτερς ότι ο Πούτιν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχει μαζί με τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες στις εκδηλώσεις στις 27 Ιανουαρίου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του ¶ουσβιτς εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγω της ουκρανικής κρίσης.

    Παράλληλα, στην Τσεχική Δημοκρατια ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν, επικριτής των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας που μάλιστα έχει εκφραστεί θετικά για την στάση της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση, προσκάλεσε τον πρόεδρο Πούτιν και άλλους ηγέτες των συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε μία ξεχωριστή, μικρότερης κλίμακας εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα με την εκδήλωση στο ¶ουσβιτς.Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες από 47 χώρες. Η πρόσκληση προς τον Πούτιν όμως προκάλεσε την οργή πολλών Τσέχων.

    [15] Εντός ωρών η παραίτηση του Προέδρου της Ιταλίας

    Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα παραιτηθεί εντός ωρών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ανοίγοντας μια ευαίσθητη πολιτική διαδικασία για την ανάδειξη ενός νέου αρχηγού του ιταλικού κράτους. Ο 89χρονος Ναπολιτάνο, ο οποίος είχε συμφωνήσει απρόθυμα το 2013 σε μια δεύτερη θητεία, αφού μια αδιέξοδη εκλογή απειλούσε την Ιταλία με πολιτική παράλυση, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι πρόκειται να παραιτηθεί σύντομα λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει εξαιτίας της ηλικίας του. "Θα ήθελα να χαιρετίσουμε τον Ναπολιτάνο, έναν στρατευμένο Ευρωπαϊστή που αυτές τις ώρες θα αφήσει τη θέση του ... αφού ηγήθηκε της Ιταλίας με ευφυΐα και σοφία", δήλωσε ο Ρέντσι σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2015 - 11:30:30 UTC