Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς
  • [02] Μια ιστορία (λε)μοναδική, σε συλλεκτικό μπουκάλι
  • [03] Σύλληψη καταζητούμενων ως συνεργατών του Χρ. Ξηρού
  • [04] Moody's: «Σχετικά μη πιθανή» μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
  • [05] Σύλληψη του αμφιλεγόμενου Γάλλου κωμικού Ντιεντονέ, για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας»
  • [06] Το μαύρο λαμπραντόρ που παίρνει μόνο του το λεωφορείο για το πάρκο
  • [07] Η ικανοποίηση από τη ζωή κάνει πιο υγιή τα οστά και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης
  • [08] Αναβλήθηκε ο αγώνας Εργοτέλης - Πανιώνιος, λόγω των ισχυρών ανέμων

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς

    Εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε συνέντευξη που παραχώρησε, το βράδυ της Τρίτης, στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ίδιος, η κυβέρνησή του και ο ελληνικός λαός σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος. Ειδικότερα για τον ίδιο ανέφερε ότι σήκωσε βάρος που αναλογούσε σε άλλους και ειδικότερα στην κυβέρνηση Καραμανλή, που παρέδωσε τη χώρα σχεδόν χρεοκοπημένη και ουσιαστικά ήταν εκείνη που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.

    Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, εμποδίσαμε να σκάσει η χώρα που ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο και προχωρήσαμε σε αλλαγές οι οποίες εμποδίστηκαν από πολλούς. Τόνισε επίσης ότι το μνημόνιο, για το οποίο ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι οι αιτίες που μας έφεραν στο μνημόνιο. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς και υπάρχει πλέον ιδεολογική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Ανέφερε επίσης ότι ήταν υποχρέωσή του να ιδρύσει το ΚΙΝΗΜΑ, για να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα με βάση αρχές και αξίες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε συνεργαζόμενο με τη ΝΔ.

    [02] Μια ιστορία (λε)μοναδική, σε συλλεκτικό μπουκάλι

    Μια ιστορία (λε)μοναδική, που μετράει 90 χρόνια ζωής, «κλείστηκε» σε ένα συλλεκτικό μπουκάλι, αυτό με τη σειρά του τοποθετήθηκε σε μια επετειακή μεταλλική κασετίνα και προωθήθηκε στην αγορά σε 90.000 αριθμημένα. Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η βολιώτικη βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ για να γιορτάσει τα... γενέθλιά της καθώς, φέτος, συμπληρώνονται 90 χρόνια από τότε που τα αδέλφια Ιωάννης και Γεώργιος Κοσμαδόπουλος ίδρυσαν την Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς Α.Ε.

    «Σκεφτήκαμε να κυκλοφορήσουμε σε προσιτή τιμή, μόλις 5 ευρώ, ένα καλαίσθητα ζωγραφισμένο μπουκάλι λεμονάδα ΕΨΑ μέσα σε μια ειδικά επιμελημένη, επετειακή μεταλλική κασετίνα, σε 90.000 αριθμημένα αντίτυπα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρίας Παναγιώτης Μίλης ο οποίος εκτιμά, ότι λίγοι θα μπουν στο πειρασμό να ανοίξουν και να πιουν το περιεχόμενο του συλλεκτικού αυτού μπουκαλιού! «Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα το κρατήσουν ως συλλεκτικό αντικείμενο» λέει, διευκρινίζοντας ότι τη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία έχουν τα αντίτυπα με αρίθμηση κάτω από το 2000.

    [03] Σύλληψη καταζητούμενων ως συνεργατών του Χρ. Ξηρού

    Δύο άτομα, που καταζητούνταν ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα, και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου εξετάζονται. Πρόκειται για έναν Έλληνα ηλικίας 54 ετών και έναν αλλοδαπό αλβανικής υπηκοότητας 37 ετών.

    Οι δύο συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, που είχαν εκδοθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία. Ο 37χρονος Αλβανός φέρεται ότι είναι αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να ανακοινωθούν νεότερα στοιχεία εντός της ημέρας.

    [04] Moody's: «Σχετικά μη πιθανή» μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

    Η πρόσφατη πολιτική αναταραχή και οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα έχουν αυξήσει τον κίνδυνο μίας εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investor Service.

    «Ωστόσο, η πιθανότητα ενός Grexit είναι ακόμα χαμηλότερη από ότι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της κρίσης το 2012 και παραμένει σχετικά μη πιθανή», σημειώνει ο οίκος. Η έκθεση αναφέρει ότι αυτός ο αυξημένος κίνδυνος θα μπορούσε να έχει αρνητικές πιστωτικές συνέπειες (credit negative implications) για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης είναι σημαντικά χαμηλότεροι σε σχέση με την κορύφωση της κρίσης.

    «Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί υπέρ του ευρώ, έχει επίσης σηματοδοτήσει ότι μπορεί να ζητήσει διαγραφή του χρέους από τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» σημειώνει ο Moody's, προσθέτοντας: «Οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης πιθανόν θα απορρίψουν ένα τέτοιο αίτημα, εν μέρει επειδή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίστοιχες απαιτήσεις από άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης».

    [05] Σύλληψη του αμφιλεγόμενου Γάλλου κωμικού Ντιεντονέ, για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας»

    Ο αμφιλεγόμενος Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ τέθηκε υπό κράτηση σήμερα από την αστυνομία του Παρισιού στο πλαίσιο έρευνας για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας», μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στη Γαλλία, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Η γαλλική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα αφού ο Ντιεντονέ, ο οποίος έχει ήδη καταδικασθεί για αντισημιτικές δηλώσεις, διακήρυξε: «Αισθάνομαι Charlie Κουλιμπαλί» συνδέοντας το όνομα του τζιχαντιστή της Πορτ ντε Βενσέν με το σύνθημα «Je suis Charlie».

    Σε μήνυμα στο Facebook , το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ο Ντιεντονέ διαβεβαίωσε ότι συμμετείχε στην ιστορική διαδήλωση της Κυριακής προς τιμήν των θυμάτων της τρομοκρατίας, ειρωνευόμενος και χαρακτηρίζοντάς την «μαγική στιγμή αντίστοιχη με το μπιγκ-μπανγκ». «Μάθετε ότι απόψε, σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι Charlie Κουλιμπαλί», έγραψε. Η γαλλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τον Ντιεντονέ για αντισημιτικές δηλώσεις. Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ανοίξει έρευνα για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας στις αρχές του Σεπτεμβρίου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου ο Ντιεντονέ ειρωνευόταν τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος.

    [06] Το μαύρο λαμπραντόρ που παίρνει μόνο του το λεωφορείο για το πάρκο

    Το Σιάλτλ είναι μία φιλική πόλη για τα ζώα, τα οποία γίνονται δεκτά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συνοδεύομενα, συνήθως, από τον «άνθρωπό» τους... Ομως η Eclipse, το μαύρο λαμπραντόρ, δεν χρειάζεται συνοδό. Παίρνει εδώ και μερικές εβδομάδες μόνη της το λεωφορείο από μία στάση κοντά στο σπίτι της, στη γειτονιά Μπελτάουν, για να πάει μέχρι το πάρκο των σκύλων της περιοχής, που βρίσκεται τέσσερις στάσεις μακριά. Οδηγοί και επιβάτες την έχουν συνηθίσει και το επιβεβαιώνουν.

    Η εταιρεία των μέσων μεταφοράς της πόλης του Σιάτλ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε την ιστορία. Ο ιδιοκτήτης της Eclipse δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι δεν τον πειράζουν οι αυτόνομες δραστηριότητές της. «Χωρίζουμε . Ανεβαίνει στο λεωφορείο χωρίς εμένα, και βρισκόμαστε μετά στο πάρκο. Περίπου μία φορά τη βδομάδα παίρνω ένα τηλεφώνημα. "Γεια, έχω τον σκύλο σου εδώ..." πρέπει να λέω κάθε φορά "Οχι, όλα καλά"». Η εταιρεία των μέσων μεταφοράς λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. "Θα ήταν ασφαλέστερη εάν μπορούσε να κρατά τον ιδιοκτήτη της από το λουρί", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    [07] Η ικανοποίηση από τη ζωή κάνει πιο υγιή τα οστά και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης

    Οι γυναίκες μετά τα 60 τους, οι οποίες είναι ευχαριστημένες από τη ζωή τους, έχουν μεγαλύτερη υγεία στα οστά τους, με αποτέλεσμα να υποφέρουν λιγότερο από οστεοπόρωση, σε σχέση με τις συνομήλικές τους που δεν είναι ικανοποιημένες από τη ζωή τους. Οι τελευταίες εμφανίζουν μικρότερη οστική πυκνότητα, με συνέπεια να κινδυνεύουν περισσότερο από οστεοπόρωση, όπως διαπίστωσε μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα. Πρόκειται για άλλη μια μελέτη που δείχνει ότι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει έναν όχι αμελητέο ρόλο στη σωματική υγεία.

    Πολλές προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει την ψυχική με τη σωματική υγεία και έχουν δείξει ότι το αίσθημα της δυστυχίας αποτελεί παράγοντα κινδύνου για διάφορες ασθένειες και για πρόωρο θάνατο. Η νέα μελέτη έρχεται να προσθέσει σε αυτό τον κατάλογο και την οστεοπόρωση. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας, με επικεφαλής τον Ρίστο Χονκάνεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικο ψυχοσωματικής ιατρικής «Psychosomatic Medicine», μελέτησαν στοιχεία για 2.167 γυναίκες ηλικίας 60 έως 70 ετών, που είχαν κάνει ελέγχους για οστεοπόρωση, ενώ παράλληλα απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τον βαθμό ευτυχίας στη ζωή τους.

    [08] Αναβλήθηκε ο αγώνας Εργοτέλης - Πανιώνιος, λόγω των ισχυρών ανέμων

    Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν θα θα διεξαχθεί τελικά σήμερα ο αγώνας του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο για λόγους ασφαλείας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ λίγκας. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη έχουν αποκολλήσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής των κερκίδων του γηπέδου και σύμφωνα με τους κανονισμούς το παιχνίδι αναβλήθηκε και αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, την ίδια ώρα (15:00).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2015 - 9:30:25 UTC