Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, στην κοπή της πίττας στο Προεδρικό
  • [03] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου από τον Ηλεκτρικό, στον Ταύρο
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,929 δισ. ευρώ το 2014
  • [06] Κάτω από το 9% η απόδοση του 10ετους ομολόγου
  • [07] Ασφαλείς οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο, την οποία δημοσιεύει στο αυριανό της φύλλο (Πέμπτη 15 Ιανουαρίου), η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

    Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2% (31,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 27,8% (28%). Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΚΚΕ με 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4%. «Άλλο κόμμα» επιλέγουν 4,1% των ερωτηθέντων. Λευκό 1,5%. Αποχή 2,4%, ενώ ένα 10,3% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,4% και η ΝΔ 28,9%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. «Άλλο κόμμα» 4,3%. Αναποφάσιστοι 10,6%.

    Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11 - 13 Ιανουαριου 2015.

    [02] Συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, στην κοπή της πίττας στο Προεδρικό

    Με λίγα συγκινητικά λόγια κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τη δεκαετή συνεργασία, καθώς είναι η τελευταία φορά που έκοψε την πίττα στο Προεδρικό Μέγαρο. «Είναι ημέρα συγκινησιακής φόρτισης για μένα, γιατί είναι η τελευταία πίττα που κόβω μαζί σας, στο Προεδρικό» είπε και συνέχισε: «Σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας ώστε ο θεσμός της Προεδρίας να δουλέψει άψογα αυτά τα δέκα χρόνια... Θα σας θυμάμαι πάντα, άλλωστε είναι αδύνατο να ξεχάσεις δέκα χρόνια συνεργασίας και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Ελπίζω και εύχομαι να μην χαθούμε. Θα είσθε πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου».

    Λίγο αργότερα, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπούλιας ρωτήθηκε πώς βλέπει τα πράγματα: - «Δύσκολα... για μένα...» απάντησε. - «Γιατί» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. - «Υπάρχουν ζητήματα συνταγματικά κι άλλα...» ανέφερε. - «Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας;» - «Καθίστε να περάσουν οι εκλογές και θα σας πω...» είπε, ευχόμενος και πάλι «Καλή Χρονιά».

    [03] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    Kανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Κηφισιά-Πειραιάς.

    Τα δρομολόγια είχαν διακοπεί όταν άνδρας έπεσε στις γραμμές στον σταθμό του Ταύρου.

    [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου από τον Ηλεκτρικό, στον Ταύρο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου από συρμό στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Ταύρο.

    Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος παγιδεύτηκε σε συρμό ο οποίος κατευθυνόταν προς την Κηφισιά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν τα στελέχη της έφτασαν εκεί, ο άνδρας ανέπνεε.

    Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο στο τμήμα Κηφισιά - Θησείο.

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,929 δισ. ευρώ το 2014

    Πρωτογενές πλεόνασμα 1,929 δισ. ευρώ και υστέρηση εσόδων 3,953 δισ. ευρώ, από τον στόχο που είχε τεθεί παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δωδεκάμηνο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2014. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 3,640 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 5,441 δισ. ευρώ το 2013. Σημειώνεται ότι ο επικαιροποιημένος στόχος για το 2014 προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,939 δισ. ευρώ και έλλειμμα γενικής κυβέρνησης 761 εκατ. ευρώ, στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν λόγω της υστέρησης των εσόδων του προϋπολογισμού.

    Αναλυτικότερα το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 51,327 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 3,953 δισ. ευρώ ή 7,2 % έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού. Από αυτά έσοδα ύψους 1,9 δισ. ευρώ αφορά έσοδα από SMP's ( κέρδη ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης) τα οποία δεν εισπράχθηκαν στο 2014.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 46,620 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,529 δισ. ευρώ ή 7,0 % χαμηλότερα έναντι του στόχου του προϋπολογισμού.

    [06] Κάτω από το 9% η απόδοση του 10ετους ομολόγου

    Σημαντική μείωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά καθώς υποχωρεί η φημολογία για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ (Grexit).

    Επιπροσθέτως η Ε.Ε έδωσε σήμερα εξάμηνη παράταση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες καθώς αποφάσισε να παρατείνει το πρόγραμμα εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση τραπεζικών ομολόγων.

    Έτσι πριν από λίγο η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ( η οποία είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες ημέρες) υποχώρησε κατά 10% - και συγκεκριμένα στο 9,99% - επιστρέφοντας στα επίπεδα που κυμαίνονταν στις 29 Δεκεμβρίου.

    Επίσης, κάτω από το φράγμα του 9%, και συγκεκριμένα στο 8,99%, υποχώρησε και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 0,42%) να περιορίζεται στο 8,57%.

    [07] Ασφαλείς οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

    Οι έξι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι ασφαλείς και έχουν καταφύγει στο ρωσικό τμήμα του ISS, αφού σήμανε ο συναγερμός στο αμερικανό τμήμα του, ανακοίνωσε η Nasa.

    Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι αιτία του συναγερμού ήταν η διαρροή αμμωνίας, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ρωσικές Αρχές.

    Λόγω του προβλήματος αυτού ενδέχεται μεταξύ άλλων να καθυστερήσει η επιστροφή στη Γη της κάψουλας Dragon της εταιρείας SpaceX που μετέφερε εφόδια στον ISS στις αρχές της εβδομάδας.

    Να σημειωθεί ότι ο ISS είναι ένας από τους ελάχιστους τομείς της ρωσοαμερικανικής συνεργασίας που δεν επλήγησαν από την επιδείνωση στις σχέσεις των δύο χωρών λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, εξαιτίας της οποίας η Δύση επέβαλε πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2015 - 15:30:22 UTC