Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Σταμάτης: Άσχετοι και αδίστακτοι στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Γκαζάκια στο γραφείο του Άδ. Γεωργιάδη
  • [03] Σπ. Λυκούδης: Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης
  • [04] Ριφιφί σε κατάστημα στην Αγία Παρασκευή
  • [05] Ανατροπή φορτηγού κοντά στον Κορινό Πιερίας - Μετ' εμποδίων η κίνηση προς Θεσσαλονίκη
  • [06] Συνεχίζεται η πτώση στην τιμή του πετρελαίου
  • [07] Γαλλία: Αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που έπεσε σκοπίμως επάνω της, έξω από το Μέγαρο των Ηλυσίων
  • [08] Αναρρίχηση μόνο με τα χέρια τους πραγματοποίησαν δύο ορειβάτες, σε ύψος 900 μέτρων
  • [09] Το «Facebook στην Εργασία» έπιασε δουλειά πιλοτικά σε εταιρείες
  • [10] Η έλλειψη σωματικής άσκησης υπεύθυνη για διπλάσιους θανάτους σε σχέση με την παχυσαρκία

  • [01] Δ. Σταμάτης: Άσχετοι και αδίστακτοι στον ΣΥΡΙΖΑ

    «Στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι είναι άσχετοι και αδίστακτοι» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ να δοθεί εξάμηνη παράταση τραπεζικής ρευστότητας και στις ελληνικές τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μετατίθεται για το μέλλον η αποπληρωμή των 20 δισ. ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο και υποχωρεί το επιτόκιο 3ετών και 10ετών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

    «Προφανώς αυτές τις ανοησίες άκουσαν και οι επενδυτές στο Λονδίνο και αντιμετώπισαν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή θυμηδία» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγχέουν δύο ανεξάρτητα γεγονότα για να θολώσουν τα νερά παρουσιάζοντας μια απόφαση ρουτίνας της ΕΕ ως απόφαση της ΕΚΤ που δεν υπάρχει. «Αυτά τα δύο δεν συσχετίζονται. Μόνον οι οικονομικοί φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο» συνέχισε ο κ. Σταμάτης.

    [02] Γκαζάκια στο γραφείο του Άδ. Γεωργιάδη

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο απο τρία γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα, έξω από το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού, 'Αδωνι Γεωργιάδη, στην οδό Ακαδημίας 84 στην Αθήνα. Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό στον διάδρομο του 5ου ορόφου, όπου βρίσκονται τα γραφεία. Από τα γκαζάκια εξερράγη το ένα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στον τοίχο του διαδρόμου.

    [03] Σπ. Λυκούδης: Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης

    Δεν πιστεύει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα των σημερινών αδιεξόδων στη χώρα κανένα απο τα κόμματα που πρωταγωνιστούν μόνο του, ούτε ότι είναι ιστορική στιγμή για την αριστερά η ανάληψη της εξουσίας. Αντιθέτως, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού στην Α' Αθηνών Σπύρος Λυκούδης, τονίζει την ανάγκη μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως στοιχείο προόδου για τη χώρα.

    Σε σύμπλευση με το Ποτάμι βρίσκεται διότι του δίνει, όπως λέει, μία αίσθηση πολιτικού πάθους ότι μπορεί να τολμήσει μέσα από αυτό το χώρο και να συμβάλει στη διαμόρφωση σαφέστερων πολιτικών αξόνων, χωρίς να ξέρει αν αύριο μπορεί να κλείσει αυτή τη ιστορία. Το Ποτάμι, κατά την άποψή του, είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας που αντέχει στην πόλωση κυρίως λόγω της παρθενικότητάς του.

    [04] Ριφιφί σε κατάστημα στην Αγία Παρασκευή

    Με διπλό ριφιφί, άγνωστοι διαρρήκτες εισέβαλαν στις 4 τα ξημερώματα, στο κατάστημα Public, στη λεωφόρο Μεσογείων 402, στην Αγία Παρασκευή. Οι διαρρήκτες μπήκαν αρχικά σε διπλανή πολυκατοικία, όπου άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία και πέρασαν στο υπόγειο γκαράζ του καταστήματος. Εκεί, άνοιξαν και δεύτερη τρύπα, από την οποία εισέβαλαν στον χώρο του καταστήματος, αλλά χτύπησε ο συναγερμός και αναγκάστηκαν να φύγουν γρήγορα, παίρνοντας μόνο κινητά τηλέφωνα άγνωστης αξίας.

    [05] Ανατροπή φορτηγού κοντά στον Κορινό Πιερίας - Μετ' εμποδίων η κίνηση προς Θεσσαλονίκη

    Από ένα ρεύμα κυκλοφορίας εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Κορινού Πιερίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ύστερα από ανατροπή φορτηγού με επικαθήμενο, το οποίο βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 6.30 το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.

    [06] Συνεχίζεται η πτώση στην τιμή του πετρελαίου

    Μετά τη χθεσινή ανάκαμψη, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε και πάλι σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, αναφέρει διαδικτυακό δημοσίευμα της Wall Street Journal. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ για παραδόσεις Φεβρουαρίου υποχωρεί κατά 59 σεντς στα 48,10 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό αργό για παραδόσεις Φεβρουαρίου βρέθηκε στα 47,98 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

    Χωρίς κάποια ουσιαστική έκπληξη, όπως για παράδειγμα μια ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής από πλευράς του ΟΠΕΚ, η αγορά του πετρελαίου θα έχει δυσκολίες να ανακάμψει, εκτιμά ο αναλυτής της Citi Futures Τιμ Έβανς.Ταυτόχρονα, η αυστραλιανή τράπεζα ANZ υπογραμμίζει σε έκθεσή της ότι η παραγωγή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 5,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, με συνέπεια να υπάρχει πληθώρα προσφοράς στην παγκόσμια αγορά «μαύρου χρυσού», χωρίς όμως την ανάλογη ζήτηση.

    Αργότερα σήμερα, ο ΟΠΕΚ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη μηνιαία έκθεσή του και οι αγορές περιμένουν να δουν την προσαρμογή του Οργανισμού στα νέα δεδομένα προσφοράς και ζήτησης που διαμορφώνονται παγκοσμίως.

    [07] Γαλλία: Αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που έπεσε σκοπίμως επάνω της, έξω από το Μέγαρο των Ηλυσίων

    Μία αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τη νύκτα και τραυματίσθηκε ελαφρά. Δύο άτομα συνελήφθησαν.

    Σύμφωνα με συνδικαλιστική εκπρόσωπο της αστυνομίας, το περιστατικό δεν συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.

    [08] Αναρρίχηση μόνο με τα χέρια τους πραγματοποίησαν δύο ορειβάτες, σε ύψος 900 μέτρων

    Δύο ορειβάτες ολοκλήρωσαν χθες Τετάρτη μία ιστορική ανάβαση 19 ημερών στην κορυφή του Ελ Καπιτάν, του φημισμένου βράχου που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς αναρριχήθηκαν σε ύψος 900 μέτρων χωρίς εξοπλισμό. Ο 36χρονος Τόμι Κάλντγουελ και ο 30χρονος Κέβιν Τζόργκεσον έφθασαν στην κορυφή του Ελ Καπιτάν στις 3:30 μμ (0230 ώρα Ελλάδας). Ο Ελ Καπιτάν είναι ένας κάθετος μονολιθικός σχηματισμός από γρανίτη με ύψος 900 μέτρα και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους αναρριχητές σε όλον τον κόσμο.

    Οι δύο άνδρες είναι οι πρώτοι ορειβάτες που αναρριχήθηκαν στην αποκαλούμενη Dawn Wall, την πιο απότομη και σχεδόν κατακόρυφη πλαγιά του βράχου χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους, χωρίς τη βοήθεια γάντζων και σχοινιών παρά μόνο σχοινιών ασφαλείας για την περίπτωση πτώσης. Πραγματοποίησαν την ανάβαση στον βράχο σε στάδια, ξεκινώντας στις 27 Δεκεμβρίου, κι αναμένονταν στην κορυφή του το μεσημέρι της Τετάρτης.

    [09] Το «Facebook στην Εργασία» έπιασε δουλειά πιλοτικά σε εταιρείες

    Το Facebook αποκάλυψε την από καιρού αναμενόμενη νέα υπηρεσία του, η οποία απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες, στελέχη και εργαζόμενους εταιρειών, με στόχο να διευκολύνει την μεταξύ τους επικοινωνία. Το νέο υπο-δίκτυο, που έρχεται να ανταγωνιστεί ανάλογες υπηρεσίες και εταιρικά κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn και το Yammer της Microsoft, είναι πλέον ανοικτό για πειραματισμό από ορισμένες μη κατονομαζόμενες εταιρίες, που δήλωσαν ότι θέλουν να το δοκιμάσουν σε πιλοτική βάση.

    Το «Facebook at Work» (στην Εργασία), που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», θα είναι μια αυτόνομη εφαρμογή με δική της ιστοσελίδα, που μπορεί να «κατεβάσει» κανείς από ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών (app store). Ο λογαριασμός ενός χρήστη στο Facebook at Work θα είναι τελείως ξεχωριστός από τον προσωπικό λογαριασμό του στο κυρίως Facebook. Οι πληροφορίες που ανταλλάσσουν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης, θα είναι προσβάσιμες μόνο από αυτούς και όχι από τρίτους εκτός της εταιρείας.

    [10] Η έλλειψη σωματικής άσκησης υπεύθυνη για διπλάσιους θανάτους σε σχέση με την παχυσαρκία

    Διπλάσιοι θάνατοι μπορούν να αποδοθούν στην έλλειψη σωματικής άσκησης από ό,τι στην παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή. Όμως ένα γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα επί 20 λεπτά θα ήταν αρκετό για να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου ενός ανθρώπου, σύμφωνα με τη μελέτη, που αφορούσε πάνω από 334.000 άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη. Η έρευνα εκτιμά ότι ακόμη και μια μέτρια αύξηση στη σωματική δραστηριότητα θα είχε σημαντικά οφέλη για την ατομική και τη δημόσια υγεία.

    Η σωματική αδράνεια έχει κατ' επανάληψη συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, καθώς και με χρόνιες ασθένειες, όπως της καρδιάς και με καρκίνους. Αν και η έλλειψη σωματικής άσκησης συνήθως οδηγεί σε αύξηση του βάρους (του δείκτη σωματικής μάζας) και πιθανώς σε παχυσαρκία, από μόνη της η σωματική αδράνεια αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 January 2015 - 9:30:27 UTC