Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με ιατρικούς φορείς
  • [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
  • [03] Ιω. Βρούτσης: Απολύτως διασφαλισμένες οι συντάξεις
  • [04] Σύσταση για περιορισμό της χρήσης τζακιών
  • [05] Ο Ερντογάν μετονόμασε το πολυτελές του παλάτι
  • [06] Νέος κύκλος ζωής για το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης
  • [07] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός 36-43 στο ημίχρονο

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με ιατρικούς φορείς

    Συνάντηση με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα στο χώρο της υγείας και του ζήτησαν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

    Ο κ. Βλασταράκος αναλυτικά ανέφερε ότι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ, στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό και κυρίως των 150 κενών κλινών ΜΕΘ όπου μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.

    Επίσης ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.

    «Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

    [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,6 μονάδες, έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδος Παραπολιτικά.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 35,4% έναντι 30,8% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 7,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4,2%. Οριακή διαφαίνεται, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η είσοδος των ΑΝ.ΕΛ. στην Βουλή με 3%, ενώ εκτός βουλής μένουν βάσει αυτής, το κόμμα του Γ. Παπανδρέου με 2,7% και το ΛΑΟΣ με 1,4%. Η επιλογή "άλλο κόμμα" καταγράφει ποσοστό 4,9%.

    Τέλος, η δημοσκόπηση καταδεικνύει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχεται από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς (ποσοστό 48%).

    [03] Ιω. Βρούτσης: Απολύτως διασφαλισμένες οι συντάξεις

    «Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και των παροχών του ασφαλιστικού» διαβεβαιώνει με δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας του κόμματος, Δ.Στρατούλη.

    Ο κ. Βρούτσης προσθέτει ότι έχει εξασφαλισθεί ότι και οι επόμενες γενιές θα πάρουν κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, ενώ διαψεύδει ότι έχουν συμφωνηθεί μειώσεις συντάξεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    [04] Σύσταση για περιορισμό της χρήσης τζακιών

    Τον περιορισμό, κατά το δυνατόν, της άσκοπης χρήσης τζακιών συνιστούν στους πολίτες, με κοινή ανακοίνωσή τους, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

    Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή, είναι η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, σύμφωνα με την οποία ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    [05] Ο Ερντογάν μετονόμασε το πολυτελές του παλάτι

    Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι το τεράστιο, πολυτελές και αμφιλεγόμενο παλάτι του, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως το «Λευκό Παλάτι», θα φέρει το όνομα των κτιριακών συγκροτημάτων που περιβάλλουν τα αυτοκρατορικά τεμένη.

    Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο Ερντογάν μετονόμασε την κατοικία του σε «προεδρικό κιουλίγιε» (kulliye στα τουρκικά), μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράφονται συγκροτήματα κτιρίων κοινωφελούς σκοπού, ιεροδιδασκαλείων, μαγειρείων, λουτρών και ξενώνων, τα οποία περιβάλλουν ένα τέμενος και διαχειρίζεται ο ιμάμης.

    Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να ανακοινώσει ότι στο παλάτι του στεγάζεται μεταξύ άλλων ένα τέμενος, ένα συνεδριακό κέντρο και μία μεγάλη εθνική βιβλιοθήκη.

    [06] Νέος κύκλος ζωής για το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης

    Εγκρίθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού, η πρόταση για την επανάχρηση του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης, που παραμένει κενό από το 2009.

    Το σχέδιο προβλέπει να ανανεώσει το εσωτερικό του κτιρίου σε ένα μοντέρνο επισκέψιμο χώρο, όπου στις αποθήκες του θα φυλάσσονται οι επιγραφές που καταστρέφονται εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη των μνημείων, όπως επίσης και εργαστήριο συντήρησης, ορατό στους επισκέπτες. Ακόμα, θα εκτίθεται υλικό από το ιστορικό των αναστηλώσεων.

    Το κέλυφος του κτιρίου που βρίσκεται στον Ιερό Βράχο από το 1874, και με τη σημερινή του μορφή από το 1964 σε σχέδιο Πάτροκλου Καραντινού, θα παραμείνει ως έχει.

    [07] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός 36-43 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2015 - 19:30:21 UTC