Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη του ΠΑΣΟΚ από τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ορκίζονται στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ας μην φύγουμε από τη χώρα, ας αλλάξουμε τη χώρα
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια
  • [05] Επιστροφή βυζαντινού χειρογράφου στην Ελλάδα
  • [06] Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας 77-58
  • [07] Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας 46-33 στο ημίχρονο
  • [08] Σπουδαίο «διπλό» για τον Ολυμπιακό

  • [01] Στήριξη του ΠΑΣΟΚ από τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

    Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ από τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ψηφοφόρους, «που με τον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται μια πιθανή αστάθεια στη χώρα, αλλά και από τη ΝΔ απέχουν ιδεολογικά», ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της αποψινής του ομιλίας, σε πολιτική συγκέντρωση στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου.

    Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως «πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ο ελληνικός λαός, με βαθιά περίσκεψη και μεγάλη προσοχή, να σκεφτεί τι είναι αυτό που κρίνεται στις 25 Ιανουαρίου».

    Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, «το ερώτημα είναι καταλυτικό» και εξήγησε: «Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να κάνουμε το ένα βήμα μπροστά που απομένει προκειμένου να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, τη μετάβαση στη νέα φάση, στη νέα σελίδα που λέγεται τυπικά προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά στην πραγματικότητα είναι η επάνοδος της χώρας στην ομαλότητα, στην κανονική θέση μιας ισότιμης ευρωπαϊκής χώρας, ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω, θα γυρίσουμε στο 2010, στο 2009, θα γυρίσουμε ξανά στο μηδέν και πίσω από το μηδέν;»

    [02] Δ. Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ορκίζονται στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς

    Επίθεση στη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα, κατά την προεκλογική του ομιλία, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη συζήτηση «που έχει ανάψει τις τελευταίες ημέρες για τη φορολογία, τη φοροληστεία, που έχει γονατίσει κάθε λαϊκό σπίτι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    «Ποια λαϊκή οικογένεια δεν έχει χάσει το λογαριασμό με τους φόρους, δεν ζει με το μόνιμο άγχος και την αγωνία πώς θα πληρώσει την εφορία; Και πάνω εδώ, στην λαϊκή απαίτηση, "δεν πάει άλλο, με τη φοροληστεία", δίνει και παίρνει η δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία δεν έχει πώς η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ονομάσουν τους νέους φόρους, ποιοι νέοι φόροι θα πάρουν τη θέση των παλιών. Σημασία έχει πως και οι δύο ορκίζονται στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που επιβάλει για όλα τα κράτη μέλη της η ΕΕ».

    Ο Γ.Γ του ΚΚΕ, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως συμφωνεί με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που επιβάλουν οι δεσμεύσεις της ΕΕ, ενώ επισήμανε:

    «Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί της ΝΔ ήταν που οδήγησαν σε μονιμοποίηση των χαρατσιών, σε μείωση των δαπανών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μάλιστα το κυβερνητικό του πρόγραμμα δεν λέει ούτε μισή κουβέντα για αύξηση της φορολογίας στο κεφάλαιο ούτε φυσικά για κατάργηση των φοροαπαλλαγών του, σημαίνουν νέοι φόροι για το λαό.

    Και αυτούς τους φόρους ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως θα τους πληρώνουμε, δεν γίνεται να μην τους πληρώνουμε είπε. Κι αυτό θα γίνει και με τη φορολογική μεταρρύθμιση που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ας μην φύγουμε από τη χώρα, ας αλλάξουμε τη χώρα

    Το σύνθημα στις εκλογές είναι «ας μην φύγουμε απ' τη χώρα, ας αλλάξουμε τη χώρα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, απόψε, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    Περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία στη χώρα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια, με τις μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν, χτυπήθηκε το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, αυτό που μπορεί να δώσει μια δυναμική, οι νέοι άνθρωποι» σημειώνοντας ότι πάνω από 200.000 νέοι επιστήμονες φύγανε στο εξωτερικό, ενώ η ανεργία, και ειδικά η ανεργία των νέων, έχει φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «υπό αυτές τις συνθήκες οι νέοι δεν έχουν το περιθώριο ούτε να ονειρεύονται». Αναφερόμενος, δε, σε κάποιους που αυτοπαρουσιάζονται ως «πατριωτικές δυνάμεις» (χωρίς όμως να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση) αναρωτήθηκε «αν πατρίδα δεν είναι οι άνθρωποι, τι είναι;». Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση φοβάται τη νεολαία, και για αυτό δεν επέτρεψε σε περίπου 100.000 18άρηδες να ψηφίσουν, για να συμπληρώσει, όμως, ότι σε αυτές τις εκλογές οι μεγαλύτεροι θα ψηφίσουν για το μέλλον των παιδιών τους και για την αξιοπρέπεια της νέας γενιάς.

    «Εμείς, σημείωσε ο κ. Τσίπρας θέλουμε να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους, στη γνώση, στην έρευνα, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, στα ερευνητικά κέντρα, στο ανθρώπινο δυναμικό» και δεσμεύτηκε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο σχέδιο για τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας (σε δημόσια, ιδιωτική και κοινωνική οικονομία), σύμφωνα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αν, και, όπως είπε, το συνολικό πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον ανέφερε ότι μεταξύ των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη καινοτόμων ιδεών, τα κίνητρα για συνεταιρισμούς και η δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για την τόνωση της νέας επιχειρηματικότητας.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Αγρίνιο προς τα περιφερειακά μέσα της Δυτικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «έχουμε ψηφοδέλτια ανανεωτικά, δυναμικά, αξιόπιστα, από ανθρώπους της δουλειάς και όχι από πολιτευτές που απλά κατεβαίνουν σε εκλογές και δεν έχουν κάνει την πολιτική αυτοσκοπό».

    Όσον αφορά την αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δυστυχώς, παρακολουθούμε την όξυνση μιας εκστρατείας, που από τη μία έχει τον τυφλό εκφοβισμό της ΝΔ και από την άλλη τον απλοϊκό έως κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί».

    Απαντώντας σε ερώτηση, για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια» και πρόσθεσε: «Αν θέλουν κάποιοι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη ο Τσίπρας με τον Καμμένο, δεν έχω πρόβλημα. Εμείς θα παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη στις 25 του μήνα, το τι θα γίνει μετά τις 26 είναι άλλο θέμα. Όποιος ακούει τα περί αυτοδυναμίας και είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά σκέφτεται να ψηφίσει ΝΔ για να μην συμβεί αυτό, ας το ξανασκεφτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αυτοδυναμία, για να κάνει λέει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ξέρεις αν το λέει σαν ευχή, σαν απειλή, σαν διαβεβαίωση ή απλά δεν θα χαιρόταν κατά βάθος να έχει αυτοδυναμία;»

    [05] Επιστροφή βυζαντινού χειρογράφου στην Ελλάδα

    «Μισό αιώνα μετά την αφαίρεσή του από την Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, ένα ακόμη ανεκτίμητης αξίας, εξαιρετικής ομορφιάς και τεχνικής, βυζαντινό χειρόγραφο βρίσκεται καθοδόν προς την πατρίδα του», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Γνωστό ως «Μηνολόγιον Σεπτεμβρίου» και αποδιδόμενο στον Συμεών Μεταφραστή, το βυζαντινό χειρόγραφο, που χρονολογείται περί το 1050, αποτελείται από 266 φύλλα περγαμηνής, όπου εξιστορούνται οι βίοι των Αγίων που εορτάζονται κατά τον μήνα Σεπτέμβριο και φέρει διάκοσμο με στιλβωμένο χρυσό.

    Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και του υπουργείου Πολιτισμού με τις αμερικανικές Αρχές για την ταυτοποίησή του, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Duke, «με μία χειρονομία που επιδεικνύει σεβασμό στην προστασία των αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς», τονίζεται χαρακτηριστικά, «αλλά και ένα υψηλό ηθικό πρότυπο, συμφώνησε να παραδώσει στις αμερικανικές Αρχές το χειρόγραφο, όταν ειδοποιήθηκε ότι αναζητείται από τις ελληνικές Αρχές ως κλαπέν. Οι αμερικανικές Αρχές στη συνέχεια παρέδωσαν αυθημερόν το βυζαντινό κειμήλιο στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον».

    [06] Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας 77-58

    Τη δεύτερη νίκη του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας πανηγύρισε απόψε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα 77-58 της Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου, υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στη δεύτερη ήττα τους.

    [07] Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας 46-33 στο ημίχρονο

    [08] Σπουδαίο «διπλό» για τον Ολυμπιακό

    «Τρία στα τρία» για τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν με σπουδαίο «διπλό» το πρώτο βήμα για το πλασάρισμα στις πρώτες δύο θέσεις του 6ου ομίλου, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η πειραϊκή ομάδα επικράτησε 74-68 της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην Πόλη, υποχρεώνοντας τους Τούρκους στη δεύτερη ήττα τους.

    Τα δεκάλεπτα: 22-16, 36-43, 52-56, 68-74.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2015 - 21:30:21 UTC