Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research
  • [02] FT: Συμβιβασμός ΕΚΤ-Γερμανίας για την ποσοτική χαλάρωση
  • [03] Η σήραγγα της Μάγχης έκλεισε λόγω πυρκαγιάς
  • [04] Βέροια-ΟΦΗ 4-1

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

    Προβάδισμα 3,1 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2%, αυξάνοντας τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, και η ΝΔ 28,1%.

    Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,7% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,6%, λευκό/άκυρο το 2,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,6%.

    [02] FT: Συμβιβασμός ΕΚΤ-Γερμανίας για την ποσοτική χαλάρωση

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποδέχθηκε την απαίτηση της Γερμανίας να μην είναι αλληλέγγυα στο χρέος άλλων χωρών της ευρωζώνης, τη στιγμή που η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ένα μαζικό πρόγραμμα αγοράς κρατικών χρεών, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".

    Η ΕΚΤ ενδέχεται να αποφασίσει την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, το οποίο αποκαλείται ποσοτική χαλάρωση, κατά την προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της την Πέμπτη, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής του αποπληθωρισμού και την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Όμως το Βερολίνο εκφράζει φόβους πως η προσφορά φρέσκου χρήματος μπορεί να κάνει τις χώρες του νότου της ευρωζώνης να επιβραδύνουν τις μεταρρυθμίσεις και πως ο γερμανός φορολογούμενος υπάρχει κίνδυνος να πρέπει να φανεί αλληλέγγυος σε ξένα χρέη.

    Σύμφωνα με τους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", η ΕΚΤ και η Γερμανία κατέληξαν σ' ένα συμβιβασμό, το πιθανότερο σενάριο του οποίου είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες των 19 χωρών της ευρωζώνης θα είναι καθεμιά υπεύθυνη για το χρέος της χώρας της.

    Ο Γάλλος Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, επιβεβαίωσε χθες, Παρασκευή, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "Λιμπερασιόν" πως ο θεσμός θα εξετάσει την Πέμπτη μια αγορά κρατικών ομολόγων.

    "Θα πρέπει επίσης να δηλώσουμε αν η αγορά θα αφορά το χρέος ορισμένων χωρών ή θα πρέπει να σταθμισθεί επί του συνόλου της ευρωζώνης", πρόσθεσε ο Κερέ χωρίς να αναπτύξει περαιτέρω τη σκέψη του.

    [03] Η σήραγγα της Μάγχης έκλεισε λόγω πυρκαγιάς

    Η κυκλοφορία μέσω της σήραγγας της Μάγχης διακόπηκε σήμερα επειδή έπιασε φωτιά μια νταλίκα στη γαλλική πλευρά της σήραγγας, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία του Κεντ.

    Η εταιρεία Eurotunnel, η οποία διαχειρίζεται αυτό το πέρασμα ανάμεσα στη Βρετανία και τη Γαλλία, είχε αναστείλει νωρίτερα τις υπηρεσίες λέγοντας πως εντοπίσθηκε καπνός από άγνωστη πηγή.

    Οι επιβάτες μιας αμαξοστοιχίας απομακρύνθηκαν χωρίς επεισόδια, ανακοίνωσε η Eurotunnel και η αστυνομία του Κεντ γνωστοποίησε πως δεν υπάρχουν τραυματίες. Η εταιρεία Eurostar, η οποία εξασφαλίζει τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες ανάμεσα στο Παρίσι, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες μέσω της σήραγγας, εξέδωσε ανακοίνωση στον ιστότοπό της στην οποία αναφέρει πως μετά το κλείσιμο της σήραγγας, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα δρομολόγια.

    [04] Βέροια-ΟΦΗ 4-1

    Ανετη με 4-1 ήταν η νίκη της Βέροιας στο γήπεδό της επί του ΟΦΗ, για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Δύο γκολ σημείωσε ο Μπεν (18' πεν., 59') και από ένα οι Παυλίδης (38') και Καλτσάς (39'). Για τους φιλοξενούμενους, που από το 30' αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τριποτσέρη με 2η κίτρινη κάρτα, ισοφάρισε προσωρινά ο Μακρής (37').
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 January 2015 - 15:30:19 UTC