Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρ. Βαζέχα: Θεωρώ ότι είμαι φτιαγμένος για τα δύσκολα
  • [02] Π. Δήμας: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει όποιο κόμμα έχει τη λογική της σκληρής δουλειάς
  • [03] Ηλ. Λιβάνης: Να μην κουνάει η Γερμανία το δάκτυλο
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Το ΚΙΝΗΜΑ θα κάνει την έκπληξη στις εκλογές
  • [05] Ντ. Μπακογιάννη: Αυτά που εμείς προτείνουμε είναι μετρημένα
  • [06] Μάθε πού ψηφίζεις
  • [07] Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη
  • [08] ΕΕ: Να συνεχιστεί η τήρηση αυστηρής στάσης έναντι της Ρωσίας
  • [09] Οι αδελφοί Κοέν θα προεδρεύσουν της επιτροπής του 68ου Φεστιβάλ των Καννών

  • [01] Κρ. Βαζέχα: Θεωρώ ότι είμαι φτιαγμένος για τα δύσκολα

    Τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, και πολιτεύεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών των ΑνΕλ και διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Κριστόφ (Χρήστος) Βάζεχα. Ο κ. Βαζέχα εκφράζει την αγάπη του για την Ελλάδα και αναφέρεται στις προτεραιότητές του εάν εκλεγεί βουλευτής, και τονίζει ότι το ποδόσφαιρο έχει ομοιότητες με την πολιτική, γιατί «όπως επιθετικά πρέπει να κινείται κάποιος μέσα στο γήπεδο, έτσι επιθετικές θα πρέπει να είναι και οι πρωτοβουλίες στον χώρο της πολιτικής, με σκοπό προτάσεις σύγχρονων και αποτελεσματικών νομοθετημάτων».

    [02] Π. Δήμας: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει όποιο κόμμα έχει τη λογική της σκληρής δουλειάς

    «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και πρέπει να βάλουμε πλάτη στη χώρα ν' ανακάμψει και το ΠΑΣΟΚ είναι σ' αυτήν την κατεύθυνση. Με όποιο κόμμα έχει αυτή τη λογική και θέλει την ανάκαμψη της χώρας, το ΠΑΣΟΚ θα βάλει πλάτη και θα στηρίξει» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκλεγμένος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, υποψήφιος στη Β΄Αθηνών στις προσεχείς εκλογές, Πύρρος Δήμας.

    Δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει «δύναμη σταθερότητας και ευθύνης» και υπογραμμίζει πως «η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα αποτελεί λάθος, που το μόνο που καταφέρνει είναι να φέρει εγγύτερα τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση».

    [03] Ηλ. Λιβάνης: Να μην κουνάει η Γερμανία το δάκτυλο

    «Θεωρώ ότι είναι ντροπή να μας κουνούν το δάχτυλο, να ζητούν την τιμωρία μας για την υποτιθέμενη οικονομική «ασωτία» μας ή να μας καλούν να «τιμήσουμε την υπογραφή μας», κράτη που δεν τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις, παραβιάζοντας ανενδοίαστα το διεθνές δίκαιο»,τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας. «Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που μίλησε για το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών στη χώρα μας στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όσο και το 1995, ο Μανώλης Γλέζος το αναδεικνύει συνεχώς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που το έχει θέσει απευθείας στον κ. Σόιμπλε», είπε.

    [04] Γ. Παπανδρέου: Το ΚΙΝΗΜΑ θα κάνει την έκπληξη στις εκλογές

    Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα κάνει την έκπληξη στις εκλογές της Κυριακής δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Γιώργος Παπανδρέου, στη μακράς διάρκειας συνέντευξης που έδωσε χθες αργά το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή e-nikos της τηλεόρασης του STAR. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον κ. Σαμαρά, διότι έχει εμπειρία συνεργασία μαζί του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έπαιξε στα ζάρια τις θυσίες του ελληνικού λαού, πήρε τα πιο σκληρά μέτρα, καθυστέρησε τα βήματα της χώρας με την εμμονή του στις εκλογές, έκανε πίσω στις μεταρρυθμίσεις και το μόνο που έκανε ήταν περικοπές και αύξηση των φόρων.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε για τον κ. Σαμαρά ότι τους τελευταίους μήνες «το έπαιξε Συριζαίος» και έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει και πάλι σε αξιοπιστία. Για τον κ. Σαμαρά ανέφερε επίσης ότι πριν την ψήφιση του μνημονίου του είχε ζητήσει στήριξη και η απάντηση που πήρε αρχικά ήταν ότι θα έβλεπε την πιθανότητα συνεργασίας, αλλά λίγο αργότερα απέρριψε την πρόταση και μάλιστα διέγραψε βουλευτές, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, που ψήφισαν το μνημόνιο.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι στοχοποιήθηκε από το οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο γιατί δεν ήταν βολικός και θέλησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο του κράτους με αυτό το σύστημα. Και διαβεβαίωσε πως ούτε ως Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι βολικός. Θα είμαστε δύσκολοι στις συνεργασίες είπε απαντώντας σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι «θα θέσουμε όρους».

    [05] Ντ. Μπακογιάννη: Αυτά που εμείς προτείνουμε είναι μετρημένα

    Η υποψήφια της ΝΔ στην Α' Αθηνών και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάνννη στην εφ'όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ενόψει των εκλογών της Κυριακής μίλησε για την πορεία της οικονομίας στην περίπτωση που το κόμμα της κερδίσει τις εκλογές αλλά και στην περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν εξηγεί πού θα βρει τα χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος που έχει υποσχεθεί και εξήγησε γιατί με κυβέρνηση ΝΔ θα υλοποιηθούν τώρα οι δεσμεύσεις για μειώσεις στη φορολογία. Επιπλέον μίλησε για τον δικό της στόχο στις εκλογές και έστειλε το μήνυμά της στους ψηφοφόρους της Α' Αθηνών.

    [06] Μάθε πού ψηφίζεις

    Ενεργοποιείται σήμερα, από το υπουργείο Εσωτερικών, η τηλεφωνική γραμμή 2131361500 προκειμένου οι εκλογείς να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότητα στο οποίο ψηφίζουν. Η γραμμή θα λειτουργήσει τις εξής ημέρες και ώρες: Τρίτη - Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ., Σάββατο από 9.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ. και Κυριακή από 7.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.

    Επίσης, κοινοποιήθηκε το ωράριο λειτουργίας των δήμων το διήμερο 24-25 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών. Μεταξύ αυτών, θα εκδίδονται δελτία ταυτότητας από τα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Οι υπηρεσίες των δήμων θα μείνουν ανοιχτές προκειμένου να εκδίδουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλονται με fax στην αρμόδια υπηρεσία. Όπως υπενθυμίζεται, ειδικά τα καταστήματα των ΟΤΑ θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους.

    [07] Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κατά το 2015 και κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να εφαρμόσουν χαλαρή νομισματική πολιτική και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την ανάπτυξη. Η παγκόσμια ανάπτυξη προβλέπεται να φθάσει το 3,5% το 2015 και το 3,7% το 2016, ανακοίνωσε το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές, μειώνοντας την πρόβλεψή του κατά 0,3% για αμφότερα τα έτη.

    Το ΔΝΤ συμβουλεύει τις προηγμένες οικονομίες να διατηρήσουν χαλαρές νομισματικές πολιτικές για να αποφύγουν αυξήσεις στα πραγματικά επιτόκια καθώς το φθηνότερο πετρέλαιο αυξάνει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.Οι ΗΠΑ είναι το μόνο φωτεινό σημείο σε μια κατά τα άλλα απαισιόδοξη έκθεση για τις μείζονες οικονομίες, με την ανάπτυξη να προβλέπεται να αυξηθεί εκεί στο 3,6%, από 3,1 το 2015. Οι ΗΠΑ αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές για μεγαλύτερη εξασθένηση στην ευρωζώνη, όπου μόνο η ανάπτυξη της Ισπανίας διορθώθηκε προς τα επάνω. Οι προοπτικές για τις αναδυόμενες οικονομίες μειώθηκαν επίσης ευρέως, με τις προοπτικές της Ρωσίας, της Νιγηρίας και της Σαουδικής Αραβίας, χωρών που εξάγουν πετρέλαιο, να επιδεινώνονται περισσότερο.

    [08] ΕΕ: Να συνεχιστεί η τήρηση αυστηρής στάσης έναντι της Ρωσίας

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκριναν τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι να αρθούν οι κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, παρά τις συμφιλιωτικές προτάσεις τις οποίες έκανε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, καθώς η βία κλιμακώθηκε εκ νέου στην Ουκρανία. Η Μογκερίνι είχε προτείνει σε ένα εμπιστευτικό έγγραφο το οποίο είχε περιέλθει σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ να ξαναρχίσουν να συζητούν με τη Μόσχα για διεθνή θέματα, το εμπόριο και άλλα ζητήματα, στην περίπτωση που κρινόταν ότι η ρωσική κυβέρνηση προωθεί την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για να τερματιστεί η εξέγερση των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

    «Υπό το φως των τρεχόντων γεγονότων στην ανατολική Ουκρανία, ουδείς πρότεινε τη χαλάρωση των κυρώσεων», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

    [09] Οι αδελφοί Κοέν θα προεδρεύσουν της επιτροπής του 68ου Φεστιβάλ των Καννών

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα έχει φέτος δικέφαλη προεδρία: τους Aμερικανους κινηματογραφιστές Τζόελ και Ίθαν Κοέν, που το 1991 είχαν βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα. Αχώριστο δίδυμο του κινηματογράφου, οι σκηνοθέτες του «Μπάρτον Φινκ» και του «Φάργκο» θα διαδεχθούν τη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον επικεφαλής της επιτροπής του Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 24 Μαΐου, αναφέρουν οι οργανωτές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 2015 - 7:30:22 UTC