Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Υποχρέωση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, να δώσει τόπο στα νέα παιδιά
  • [02] «Πρωτοφανή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την Πέμπτη ως ημέρα για την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση
  • [03] Δ. Βίτσας: Ούτε λειάνσεις, ούτε στροφές μπορούν να υπάρξουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
  • [04] Τον Στ. Θεοδωράκη ενημέρωσε ο Ι. Στουρνάρας
  • [05] «Η διεθνής κοινότητα δεν θα υποχωρήσει στην τρομοκρατία» δηλώνει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
  • [06] Αναβολές και ματαιώσεις θεατρικών παραστάσεων λόγω εκλογών
  • [07] Τελικά ένα - δυό ποτηράκια κάνουν καλό στην καρδιά

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Υποχρέωση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, να δώσει τόπο στα νέα παιδιά

    Η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, η υποχρέωση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και ευθύνης που πρέπει να σχηματιστεί, είναι να δώσει τόπο στα νέα παιδιά, να δώσει τη δυνατότητα μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο να αξιοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που έχουμε στην Ελλάδα.

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των PES activists του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος (ΕΦΕΚ) και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, για θέματα που αφορούν στη νέα γενιά, ενόψει αποψινής εκδήλωσης που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη για τους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους υποψήφιους του.

    Ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από την ομάδα πρωτοβουλίας που οργανώνει την εκδήλωση, γιατί, όπως επισήμανε, «θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό το κεφάλαιο του προγράμματός μας».

    [02] «Πρωτοφανή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την Πέμπτη ως ημέρα για την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση

    Θέμα με την απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την Πέμπτη την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έθεσε το ζήτημα στην Κεντρική Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

    «Η απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Πέμπτη - ημέρα η οποία ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πραγματοποίηση της δικής του συγκέντρωσης - και να τη ζητήσει μάλιστα και ως "διακαναλική", είναι πρωτοφανής. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιους ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πρακτικές της Αριστεράς» ανέφερε στη διακομματική το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διακομματική Επιτροπή.

    [03] Δ. Βίτσας: Ούτε λειάνσεις, ούτε στροφές μπορούν να υπάρξουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

    Δεν πρόκειται να υπάρξει λείανση ή στροφή από το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος του κόμματος στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών, Δημήτρης Βίτσας, και διευκρινίζει:«Αυτό (σσ. το πρόγραμμα) αποτελεί το κλειδί για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη για το χρέος».

    Αναφερόμενος στη δυνατότητα μετεκλογικών κυβερνητικών συμμαχιών, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεντρωμένος στην αρχή της συνεργασίας με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που εργάσθηκαν κατά του μνημονίου και αποκλείει τη σύμπραξη με όλους όσοι «συνυπέγραψαν τις αποφάσεις που κατέστρεψαν τα ελληνικά νοικοκυριά και την οικονομία».

    Σχετικά με τις παρεμβάσεις ξένων παραγόντων στην ελληνική πολιτική σκηνή, αντιτείνει πως οι θέσεις του κόμματός του πλέον βρίσκουν πλήθος υποστηρικτών στο εξωτερικό, ακόμη και συντηρητικών, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσφέρει μέγιστη υπηρεσία στην Ευρώπη, γιατί επανέφερε την κοινωνική και δημοκρατική διάσταση στον διάλογο για τη μορφή της ΕΕ, αλλά επίσης αποτελεί και ανάχωμα για την ακροδεξιά και φασιστική άνοδο.

    [04] Τον Στ. Θεοδωράκη ενημέρωσε ο Ι. Στουρνάρας

    Λεπτομερή ενημέρωση για τα προβλήματα των τραπεζών και της οικονομίας έδωσε σήμερα το πρωί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στον Σταύρο Θεοδωράκη κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

    «Το συμπέρασμά μου είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξερχόμενος της συνάντησης η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα. «Η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα» πρόσθεσε «στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες και τις καταθέσεις των Ελλήνων, όσο βέβαια και οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους και συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους για την επίλυση των προβλημάτων». «Το Ποτάμι, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, αυτό ακριβώς θέλει να εξασφαλίσει και σε αυτές τις εκλογές: Ότι η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά της Ευρώπης και στηρίζεται από την Ευρώπη» τόνισε.

    [05] «Η διεθνής κοινότητα δεν θα υποχωρήσει στην τρομοκρατία» δηλώνει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε «απαίτησε» σήμερα την απελευθέρωση των δύο Ιαπώνων ομήρων τους οποίους η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απειλεί, με νέο βίντεο, να εκτελέσει, και αρνείται να υποχωρήσει στην απαίτηση για την καταβολή λύτρων ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, εκφράζοντας παράλληλα τον «αποτροπιασμό» του. «Η διεθνής κοινότητα δεν θα υποχωρήσει στην τρομοκρατία και οφείλουμε να συνεργασθούμε» απέναντι στην απειλή αυτή, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου που άρχισε με καθυστέρηση μίας ώρας εξαιτίας της υπόθεσης των ομήρων.

    Ο Σίνζο Αμπε έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ιαπωνία, παρά τη σύλληψη των ομήρων, δεν θα υπαναχωρήσει στη δέσμευσή της για την παροχή βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων προς τις χώρες που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους, που πολλαπλασιάζει τις ακρότητες στη Συρία και το Ιράκ. «Αυτή η θέση δεν θα αλλάξει» είπε επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της βοήθειας αυτής.

    [06] Αναβολές και ματαιώσεις θεατρικών παραστάσεων λόγω εκλογών

    Όλες οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, λόγω των εθνικών εκλογών.

    Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής, τo Σάββατο 24 Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις: Κεντρική Σκηνή «Σρεκ, το μιούζικαλ», Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» «Συγχώρεσέ με», Θέατρο Rex «Το αστέρι της Λιλιπούπολης» και Θέατρο Χώρα «Κρίμα που είναι πόρνη». Ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές», Θέατρο REX «Μυστικοί αρραβώνες» και Μικρό REX «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ».

    Μία από τις εκθέσεις που μετατέθηκε για την άνοιξη είναι «Η Αποθέωση του Τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014» του Παναγιώτη Τέτση, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη. Τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου, μετά από παράκληση του ιδίου, αναβάλλονται λόγω της εκλογικής περιόδου και μετατίθενται για τον Μάιο, οπότε θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της τελευταίας δουλειάς του καταξιωμένου ζωγράφου.

    Ακόμη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ανακοίνωση του ενημερώνει το κοινό σχετικά με τις εκδηλώσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

    Συγκεκριμένα, αναβάλλεται η διάλεξη της καθηγήτριας Πολιτικών Επιστημών στο LSE, Αν Φίλιπς, με τίτλο «Η πολιτική του Ανθρώπου: Υποσχέσεις και κίνδυνοι», η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 22/1 (Νέα ημερομηνία: 23 Απριλίου 2015), καθώς και οι συναυλίες «Καντάδες και Αρέκιες από τα Επτάνησα» και «Νίκος Καρύδης, συνθέτης», οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 24/1 και τις 26/1 αντίστοιχα.

    Οι νέες ημερομηνίες των δύο τελευταίων συναυλιών θα ανακοινωθούν προσεχώς.

    Επίσης, ματαιώνονται οι παραστάσεις του «Γύρου του κόσμου σε ογδόντα μέρες», που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

    [07] Τελικά ένα - δυό ποτηράκια κάνουν καλό στην καρδιά

    Οιάνθρωποιπουπίνουνμέτριαποσότητααλκοόλ,έχουνμειωμένοκίνδυνοναεμφανίσουν καρδιακήανεπάρκεια,σύμφωναμεμιανέαμεγάληεπιστημονικήέρευνα.

    Ημελέτηεπιβεβαιώνει πορίσματαπροηγούμενωνερευνώνότιτοαλκοόλμεμέτροκάνεικαλόστηνκαρδιά.

    Οιερευνητές μελέτησανστοιχείαγιαπερίπου14.600άνδρεςκαιγυναίκεςηλικίας45έως64ετών,γιαχρονικόδιάστημαέως25ετών.

    Οιερευνητέςόρισανωςμερίδαέναποτόπουπεριέχει14γραμμάριααλκοόλ,τοοποίο ισοδυναμείμεπερίπουέναμικρόποτήρικρασιού(125 ml),περίπουδύοτρίταενόςμπουκαλιού μπύραςήλιγότεροαπόμιατυπικήμερίδαουίσκιήβότκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 2015 - 11:30:29 UTC