Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Συνέχιση της αναταραχής μετά τη Δευτέρα θα είναι εγκληματική για τη χώρα
  • [03] Μήνυμα Αντ. Σαμαρά μέσα από τη σελίδα του στο facebook
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει σελίδα
  • [06] Ι. Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια
  • [07] «Δεν υπάρχει "πάγωμα" για την Ελλάδα» αναφέρει η Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης
  • [08] Νίκη για τον Πανιώνιο με ανατροπή

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ

    "Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ" τόνισε, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα "που είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν και αποφασισμένα να οδηγήσουν το λαό στο εκμεταλλευτήριο της πλουτοκρατίας" και επισήμανε ότι "όσοι νοιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, αγωνιστές μπορούν να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη".

    Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι την επομένη των εκλογών μια νέα κυβέρνηση με αυτοδυναμία, ή με συνεργασία θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, για να βαδίσει - όπως είπε - στις ίδιες ράγες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, του χρέους που γίνεται θηλιά στο λαιμό του λαού. Προέβλεψε ότι στη νέα κυβέρνηση, που όπως όλα δέιχνουν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξήσει τα κέρδη στα μονοπώλια, την ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα στα λαϊκά στρώματα και πρόσθεσε: "Την επόμενη μέρα λοιπόν κυβέρνηση θα υπάρχει, αλλά το κρίσιμο για το λαό είναι και τι αντιπολίτευση θα υπάρχει. Αν θα υπάρχει δυναμική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση με δυνατό το ΚΚΕ".

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Συνέχιση της αναταραχής μετά τη Δευτέρα θα είναι εγκληματική για τη χώρα

    «Η πολιτική αναταραχή που προέκυψε έχει φτάσει οριακά τις τράπεζες και την οικονομία και βέβαια η οποιαδήποτε συνέχιση της αναταραχής μετά τη Δευτέρα θα είναι εγκληματική για τη χώρα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το βράδυ στα Ιωάννινα.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επισήμανε ότι το Ποτάμι «θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην έχουμε εκλογές μετά τις εκλογές» καλώντας τους πολίτες να εμπιστευθούν μία γνήσια ευρωπαϊκή δύναμη, όπως είναι το κόμμα του.

    «Το πρώτο θέμα που πρέπει να στηρίξει κάποιος σε μια τέτοια εκλογική μάχη» είπε χαρακτηριστικά «αν έχει αγωνία για τη χώρα του, είναι να επιλέξει μία δύναμη που είναι ευρωπαϊκή, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία δύναμη ανανέωσης του πολιτικού χάρτη της χώρας» καθώς «οι βελτιώσεις της οικονομίας μας είναι πολύ απαραίτητες, αλλά στο πλαίσιο της Ευρώπης».

    Ειδικά για τους αναποφάσιστους σημείωσε ότι ένα τμήμα από αυτούς θα οδηγηθεί στο Ποτάμι, επισημαίνοντας επίσης ότι είναι «τραγικό, απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό, ενάντια στην ισονομία που πρέπει να έχουμε» το γεγονός ότι «η κυβέρνηση σε μια λογική αιφνιδιασμού ξέχασε τους 18ρηδες».

    [03] Μήνυμα Αντ. Σαμαρά μέσα από τη σελίδα του στο facebook

    Το όραμά του για την Ελλάδα παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμά του προς του χρήστες του διαδικτύου μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

    Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως πιστεύει «σε εκείνο που μπορούμε να πετύχουμε ως έθνος αν δούμε ότι ο κόσμος είναι το σπίτι μας, ότι εμείς οι Έλληνες πρώτοι με τις αξίες μας ενώσαμε τον κόσμο, ότι οι λύσεις είναι καλύτερα από τα δόγματα. Πιστεύω σε εκείνο που μπορούμε να πετύχουμε ως Έλληνες αν αφήσουμε πίσω μας το ψέμα, αν βγάλουμε τα κόμματα έξω από την παιδεία, αν συνδέσουμε τη γνώση με την αγορά και την παραγωγή, αν τολμήσουμε, αν επιχειρήσουμε, αν δώσουμε αξία στο προϊόν μας. Αν πείσουμε τον κόσμο να επενδύσει στην πατρίδα μας, αν εμπνεύσουμε στη δημιουργικότητα των νέων. Πιστεύω ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε όποιο στόχο θέσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αν αλλάξουμε το θυμό με την αποφασιστικότητα, τα εύκολα λόγια με το σχέδιο. Αν σταθούμε δίπλα σε αυτούς που παράγουν, αν πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε στην Ελλάδα που έχουμε όλοι μέσα μας αν αποφασίσουμε κοιτώντας κατάματα την αλήθεια, αν αποφασίσουμε για το αύριο, για τη ζωή κάθε παιδιού που γεννιέται σε αυτή τη χώρα».

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο του «ΑΝΤ-1», απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για μη γίνει αυτό.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι αν γίνεται παρόμοια συζήτηση μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε μια «ενδιάμεση κατάσταση. Σημείωσε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται εφάπαξ (σ.σ. άρα μπορούν να αλλάξουν) όπως και ότι η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει μόνο 35 δισ. ελληνικών ομολόγων, όσα, δηλαδή, έχουν μείνει σε χέρια ιδιωτών μετά το PSI.

    Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε το όποιο σχετικό πρόβλημα στην πολιτική αβεβαιότητα και στην άρνηση αναγνώρισης της συνέχειας του κράτους.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατανομή του κόστους μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι πρόκειται για ιστορική αδικία, να έχουν τα δύο κόμματα τουλάχιστον ίση ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα και αυτές να μοιράζονται άνισα. Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ για οικειοποίηση έργου, καθώς εμφανίζεται να έχει επιτύχει εκείνη όσα πετύχαμε εμείς.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει σελίδα

    "Τα ψέματα τελείωσαν. Την Κυριακή η Ελλάδα θα πάρει μια βαθιά ανάσα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και τη Δευτέρα, με την ισχυρή εντολή, θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο Παλέ ντε Σπορ.

    Ο κ. Τσίπρας έδωσε με τους πολίτες "ραντεβού την Κυριακή στην κάλπη, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση", όπως είπε και σημείωσε: "Ηρθε η ώρα που η Ελλάδα της αλήθειας, της ελπίδας, θα νικήσει τον φόβο. Ηρθε η ώρα που η Ελλάδα του διαφωτισμού θα νικήσει τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό. Και ας το πάρουν χαμπάρι και μέσα και έξω. Η Ελλάδα δεν είναι παρίας κανενός".

    Εστειλε μήνυμα νίκης και τόνισε πως ο λαός με την ψήφο του "θα βάλει τέλος στην πολιτική των πέντε ετών που προκάλεσε κοινωνική καταστροφή" και πρόσθεσε: "Είναι η ώρα που η Αριστερά έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Είναι η ώρα ενός νέου αναγκαίου πατριωτισμού. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, ακόμα και στους συντηρητικούς, όπως είπε, και τους κάλεσε να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Ιδιαίτερα για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους είπε ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με την Κεντροδεξιά, ούτε με την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τη χαρακτήρισε "έξαλλη παρέα εκλεκτών του κ. Σαμαρά", η οποία "εκπροσωπεί τη διαπλοκή και τους ολιγάρχες".

    "Πώς ζητά την ψήφο της μεσαίας τάξης ο κ. Σαμαράς; Με τον κ. Βορίδη που μιλά με τα συνθήματα της χούντας και δηλώνει πως θα κάνει ότι χρειαστεί για να μην γίνει η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού;", τόνισε ο κ . Τσίπρας.

    [06] Ι. Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια

    «Σεβόμαστε τους θεσμούς της Ευρώπης ακόμη κι αν διαφωνούμε σε ορισμένους από αυτούς» επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, σε συζήτηση σε εκδήλωση του Εκόνομιστ, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

    Ο κ. Δραγασάκης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε και θα τις διαπραγματευτούμε».

    Αντιθέτως, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια και υπογράμμισε ότι πρόκειται για e-mail προθέσεων που δεν δεσμεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί αν τυχόν παραβιάζουν με τους όρους τους αρχές.

    Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό αλλά να συμβάλλει στη διάσωση της κοινωνίας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με τη Δημοκρατία κάτι που ενδιαφέρει και τους Ευρωπαίους, υποστήριξε.

    [07] «Δεν υπάρχει "πάγωμα" για την Ελλάδα» αναφέρει η Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

    Η Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δεν ανέβαλε τη λήψη απόφασης για το αν θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ή όχι, για μετά τις εκλογές, αναφέρει με e-mail του ο επικεφαλής για τις σχέσεις της τράπεζας με τα ΜΜΕ Axel Reiserer. «Συνεπώς, η EBRD δεν ενημέρωσε το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης για πάγωμα... Δεν υπάρχει "πάγωμα" και η διαδικασία λήψης απόφασης είναι σε εξέλιξη», αναφέρει ο κ. Reiserer.

    [08] Νίκη για τον Πανιώνιο με ανατροπή

    Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και επικράτησε 2-1 της Βέροιας στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 2΄ με τον Κάμπορα, αλλά οι Οικονόμου (62΄), Κολοβός (71΄) έδωσαν τη νίκη στους "κυανέρυθρους". Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 28/1 στη Βέροια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 2015 - 21:30:23 UTC