Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Στρατούλης: Οκτώ νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά κοινωνικά θέματα θα κατατεθούν άμεσα στη νέα Βουλή
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ροδακινοπαραγωγών στον κόμβο της Κουλούρας
  • [03] Θύμα κυβερνοπειρατείας ο λογαριασμός στο Twitter της «Le Monde»
  • [04] Απαγγελία κατηγοριών κατά 4 υπόπτων στην υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι
  • [05] Σκέψεις της Total για αποχώρηση από την κυπριακή ΑΟΖ
  • [06] Το Solar Impulse 2 έτοιμο για τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς καθόλου καύσιμα
  • [07] Η Google επενδύει στην εταιρεία Space X με στόχο το διαστημικό Ίντερνετ

  • [01] Δ. Στρατούλης: Οκτώ νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά κοινωνικά θέματα θα κατατεθούν άμεσα στη νέα Βουλή

    «Οκτώ νομοσχέδια για τα κοινωνικά εργασιακά θέματα έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει αμέσως στη νέα Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης.

    «Όσον αφορά τα κοινωνικά εργασιακά θέματα, έχουμε συγκροτήσει και επεξεργαστεί τα νομοσχέδια για τα εξής ζητήματα: Το πρώτο, αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μαζί με αυτό αποκατάσταση των ΣΣΕ και η επαναφορά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Το δεύτερο, είναι για την επαναχορήγηση της 13ηςσύνταξης για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερη από 700 ευρώ. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και σταδιακά θα πάμε σε αποκατάσταση απωλειών των συντάξεων. Το τρίτο, είναι για την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο και την αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και δεν έχουν βγει σε σύνταξη εξ αυτού του λόγου. Το τέταρτο, είναι για την επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας της προστατευτικής από απολύσεις εργατικής νομοθεσίας. Το πέμπτο, είναι για την ανασύσταση και αναβάθμιση του έργου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας σε ενιαίο δημόσιο Οργανισμό. Το έκτο, είναι για την κατάργηση της χουντικής έμπνευσης δυνατότητας των κυβερνήσεων για πολιτική επιστράτευση των απεργών. Το έβδομο, αφορά τον τομέα του υπουργείου Εργασίας και είναι για την επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.Τέλος, είναι και το νομοσχέδιο για την επίλυση επειγόντων ασφαλιστικών προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν τα άτομα με αναπηρία με τα Κέντρα ΠιστοποίησηςΑναπηρίας, ΚΕΠΑ, που βασανίζονται για πολύ καιρό. Είμαστε πανέτοιμοι με αυτές τις οκτώ νομοθετικές πρωτοβουλίες» τονίζει ο κ.Στρατούλης.

    Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις παρεμβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει το μοντέλο Κύπρου για την αναγκαστική απομάκρυνση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, ο κ. Στρατούλης τόνισε: «Αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα εξετάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Βασικό είναι, τις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, ο κ. Στουρνάρας να παίξει τον θεσμικό του ρόλο, όπως και άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Να μην ανακατεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση των ημερών. Ο ελληνικός λαός είναι ελεύθερος σε μια κυρίαρχη χώρα να ψηφίσει, να κάνει τις δικές του επιλογές και αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο λαός. Ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε οι κερδοσκόποι, είτε μέσα είτε έξω από την Ελλάδα, ούτε οι υπαλληλίσκοι της τρόικας».

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ροδακινοπαραγωγών στον κόμβο της Κουλούρας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Κουλούρας, με παραταγμένα τα αγροτικά τους οχήματα στην Εθνική Οδό, πραγματοποιούν ροδακινοπαραγωγοί από την Πέλλα, την Ημαθία, τη Φλώρινα και τη Λάρισα, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και διαμαρτυρόμενοι για την «απαξία» όπως υποστηρίζουν, τού πρωτογενούς τομέα.

    «Αν το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή δεν μπουν στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς τα κονδύλια που αποφάσισε για τους ροδακινοπαραγωγούς η ΕΕ, τότε θα δώσουμε δυναμικό 'παρών' στα εκλογικά κέντρα, ενημερώνοντας τους αγρότες και τους πολίτες για την ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

    [03] Θύμα κυβερνοπειρατείας ο λογαριασμός στο Twitter της «Le Monde»

    Ο λογαριασμός στο Twitter της γαλλικής εφημερίδας Le Monde (3,3 εκατομμύρια συνδρομητές) υπέστη κυβερνοπερατεία από υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, την οργάνωση «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός» (SEA), διαπίστωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα δημοσιογράφοι.

    Η οργάνωση SEA δημοσίευσε μηνύματα, ανάμεσά τους ένα με τον τίτλο «Εγώ δεν είμαι Σαρλί» στο οποίο οι χάκερς παίρνουν θέση υπέρ της Παλαιστίνης, της Συρίας «που βομβαρδίζεται» και καταγγέλλουν την Αφρική που «πεθαίνει από τον λιμό και τη σφαγή».

    Η πειρατεία που τερματίστηκε γύρω στις 04.45' ώρα Ελλάδος ήταν αιτία νωρίτερα να διακοπεί η λειτουργία του Twitter της εφημερίδας, ανακοίνωσε η Le Monde σε μήνυμά της στην υπηρεσία της στο Twitter και διευκρίνισε ότι «έχει ανακτήσει τον έλεγχο του δικτύου των υπολογιστών της. Ζητούμε συγνώμη για κάθε ψευδές μήνυμα που αναρτήθηκε στο όνομά μας» τόνισε.

    [04] Απαγγελία κατηγοριών κατά 4 υπόπτων στην υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

    Κατηγορίες απαγγέλθηκαν τη νύκτα εναντίον τεσσάρων υπόπτων στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου.

    Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, άνδρες 22 έως 28 ετών, φυλακίσθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

    Τρεις από τους υπόπτους κατηγορούνται για αγορά «υλικών» από οπλοπωλεία για λογαριασμό του Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος δολοφόνησε τη δημοτική αστυνομικό στις 8 Ιανουαρίου στο Μονρούζ και συνέλαβε την επομένη ομήρους στο κατάστημα Hyper Cacher της Πορτ ντε Βενσέν με αποτέλεσματα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας.

    [05] Σκέψεις της Total για αποχώρηση από την κυπριακή ΑΟΖ

    Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε ότι η γαλλική εταιρεία Τotal εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, διότι από τις σεισμογραφικές έρευνες στα τεμάχια 10 και 11 δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο. «Η εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν έβρισκε στόχους για να προχωρήσει σε γεώτρηση», δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός, σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος». Είπε, επίσης, ότι είναι από τότε που η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την κυβέρνηση. Ο Γιώργος Λακκοτρύπης πρόσθεσε ότι ήταν γνωστό πως η περιοχή ήταν δύσκολη γεωλογικά, ενώ, όπως τόνισε, δεν βοηθά και η συγκυρία με τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς. Σημείωσε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση της εταιρείας φαίνεται, είπε, να είναι καθαρά οικονομική, καθώς με την αποχώρηση της θα καταβάλει μεν αποζημιώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά θα αποφύγει το ρίσκο μίας πολυδάπανης γεώτρησης.

    Πάντως, πρόκειται για μία εξέλιξη, που οδηγεί σε νέες ανατροπές σχετικά με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά και τα πρώτα απογοητευτικά αποτελέσματα των ερευνών της εταιρείας ΕΝΙ στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου 9 της κυπριακής ΑΟΖ.

    [06] Το Solar Impulse 2 έτοιμο για τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς καθόλου καύσιμα

    Το αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, θα επιδιώξει τον επόμενο μήνα να γράψει ιστορία, κάνοντας τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου καύσιμα.

    Η απογείωση θα γίνει από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα κάνει στάσεις στην Ινδία, την Μιανμάρ και την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Το ταξίδι των περίπου 35.000 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει πολύ, γύρω στους πέντε μήνες (τέλος Φεβρουαρίου - τέλος Ιουλίου).

    Το αεροσκάφος θα πιλοτάρεται από δύο Ελβετούς πιλότους που θα εναλλάσσονται και θα στριμωχθούν στην μικρή καμπίνα του αεροπλάνου επί πέντε ημέρες και νύχτες συνεχώς στον αέρα.

    Στην υλοποίηση του σχεδίου έχουν συνεισφέρει πολλές γνωστές εταιρείες, όπως οι Bayer, Solvay, ABB, Schindler, Omega και άλλες.

    [07] Η Google επενδύει στην εταιρεία Space X με στόχο το διαστημικό Ίντερνετ

    Η Google είναι πλέον ένας από τους μεγάλους επενδυτές στην ιδιωτική διαστημική εταιρεία Space X του δισεκατομμυριούχου Ελόν Μασκ, που σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μεγάλο δορυφορικό και διαστημικό διαδίκτυο. Η Space X ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε πρόσθετα κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Google, η οποία, μαζί με την επενδυτική εταιρεία Fidelity Investments, αποκτά έτσι μερίδιο 10% περίπου στη Space X. Δεν έγινε επίσημα γνωστό τι ακριβώς θα κάνει η Space X με αυτά τα χρήματα, αλλά, όπως δήλωσε προ ημερών ο Ελόν Μασκ, στόχος του είναι να παρέχει πρόσβαση στο Ίντερνετ από το διάστημα οπουδήποτε στη Γη, κάτι που προφανώς δεν αφήνει αδιάφορη τη Google. Η τελευταία έχει ήδη δοκιμάσει διάφορους τρόπους, όπως μη επανδρωμένα αεροπλανάκια (drones) και μπαλόνια σε μεγάλο υψόμετρο, ώστε να καταστεί εφικτή η από αέρος πρόσβαση στο διαδίκτυο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2015 - 9:30:29 UTC