Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η τρίτη θέση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως αναγκαία και θα την κερδίσουμε
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε καθαρή και ισχυρή εντολή
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή θα νικήσει η Ν.Δ. και η Ελλάδα
  • [05] Στον ELA οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες με απόφαση της ΕΚΤ
  • [06] Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 1-1

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η τρίτη θέση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως αναγκαία και θα την κερδίσουμε

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι καταλύτης και ο διαμορφωτής των εξελίξεων" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος σε ένα κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτινγκ, εν μέσω των συνθημάτων "το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ ενωμένο, δυνατό" και "Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς". Ζήτησε την τρίτη θέση και την τρίτη εντολή, υποστηρίζοντας ότι "είναι απολύτως εφικτή και απολύτως αναγκαία και "θα την κερδίσουμε γιατί εμείς χάρη σ' εσάς κρατάμε ψηλά την ευθύνη".

    Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλους τους ανθρώπους του χώρου "να έρθουν στην κοίτη της παράταξης, τώρα την Κυριακή, όχι μετά τις εκλογές, να ρίξουν την κρίσιμη και χρήσιμη, χρήσιμη με κοινοβουλευτικό αντίκρισμα, ψήφο στην παράταξη μας" και χαρακτήρισε τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου ως "οδοιπορικό αλήθειας", το οποίο ολοκληρώνεται την Παρασκευή στη Θράκη, και σημειώνοντας ότι όπου πήγε το μήνυμα είναι παντού το ίδιο για "ενότητα, συσπείρωση και αποφασιστικότητα". "Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, δυνατό, υπερήφανο, αξιοπρεπές, το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός και εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως το θέλησε εξαρχής ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν υποκαθίσταται", υπογράμμισε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το πραγματικό στοίχημα των εκλογών είναι "αν το έθνος θα κάνει ένα βήμα μπροστά για να φτάσουμε στην έξοδο από το μνημόνιο και να φτάσουμε στη νέα φάση ή αν θα κάνουμε επειδή το θέλουμε ή κατά λάθος πολλά βήματα πίσω εξανεμίζοντας τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού μας". Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται όλες οι αποφάσεις να είναι θετικές και θα αγωνίζεται και μετά την Κυριακή στο όνομα του έθνος γιατί "εμείς δεν θέλουμε να καταστραφεί η χώρα για να δικαιωθούμε". Υπογράμμισε δε ότι "σε σχέση με τους διεθνείς εταίρους εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τη νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, άλλοι την αμφισβήτησαν, άλλοι αρνήθηκαν τη δύναμη της υπογραφής της, εμείς όχι δεν θα κάνουμε αυτό το τεράστιο ιστορικό λάθος" και πως γι΄ αυτό το ΠΑΣΟΚ ζητεί να είναι ο τρίτος πόλος. "Εμείς στη διαπραγμάτευση θα είμαστε στο πλευρό του λαού, της ελληνικής οικονομίας και της νόμιμης ελληνικής κυβέρνησης", τόνισε.

    [02] Γ. Παπανδρέου: Την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή

    Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, μίλησε απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρασυρόμενος από τους συγκεντρωμένους και το πάθος τους ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «απόψε ο λαός μίλησε, εσείς είσαστε η δημοσκόπηση, την Κυριακή βάζει την υπογραφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μια νέα πολιτική δύναμη αρχών και αξιών».

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε συχνές αναφορές σε δημοσκοπήσεις, μέσα ενημέρωσης και ισχυρά συμφέροντα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και τα οποία, όπως είπε, τον πολέμησαν λυσσαλέα γιατί δεν ήθελαν τις αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνησή του, πολεμούν και τώρα το ΚΙΝΗΜΑ.

    Κάποιοι θέλουν να μην ακουστεί η φωνή μας, να κρύψουν το όνομά μας, αλλά ποιος μπορεί να κρύψει αυτό το πάθος, τόνισε εν μέσω ενθουσιασμού και πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή».

    Αναφέρθηκε και στα δελτία των τηλεοράσεων, τα οποία, όπως είπε έχουν στόχο να δρέψουν μικροκομματικά οφέλη, να συγκαλύψουν ευθύνες, να μη σηκώσουμε ξανά κεφάλι. Να, όμως, που είμαστε πάλι εδώ. Και τόνισε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησής του δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις και από εκείνους που τις λοιδορούσαν και στη συνέχεια «επιδόθηκαν σε κωλοτούμπες».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε καθαρή και ισχυρή εντολή

    Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απόψε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «όσο πιο μεγάλη η στήριξή στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι τη Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια» και ως εκ τούτου, «τόσο πιο δυνατή θα είναι η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

    «Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, ούτε ζητάμε λευκή επιταγή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και όπως σημείωσε «ζητάμε καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

    Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν». Μάλιστα σ' αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι «μάς θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας».

    Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί» και πρόσθεσε: «Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία. Απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην έχουμε περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης. Μας θέλουν σε διαρκή διαπραγμάτευση με το χτες. Με ένα κατεστημένο που διεκδικεί το μόνιμο δικαίωμα στην εξουσία».

    «Σας καλούμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους συγκεντρωμένους, «να απεγκλωβίσετε και τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα από τις δυνάμεις του χθες, να μην επιτρέψετε στους υπόλογους για τα μαύρα ταμεία της Siemens, για τις μίζες στα εξοπλιστικά, στους υπόλογους για τα Μνημόνια, να ακυρώσουν την ελπίδα σας, να ματαιώσουν τις προσδοκίες σας».

    [04] Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή θα νικήσει η Ν.Δ. και η Ελλάδα

    "Την Κυριακή θα νικήσει η Ν.Δ. και η Ελλάδα", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, και εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εγκαθιδρύσει καθεστώς με "πρωθυπουργό Βόρειας Κορέας", επειδή θέλει στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου το ΣΔΟΕ και κάθε άλλη ανεξάρτητη αρχή.

    Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του διώχνει τους ξένους επενδυτές. Θέλει να καταργήσει το ΑΣΕΠ, να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, να αφοπλίσει την Αστυνομία και το Λιμενικό. Τα θέλει όλα κρατικά γιατί επιδιώκει να φτιάξει τον δικό του "κομματικό στρατό". Θέλει να ακυρώσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις, όπως της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Θα βάλει νέους φόρους στο Χρηματιστήριο. "Σε καμιά χώρα δεν γίνονται κρατικοποιήσεις, πλέον, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα", είπε ο πρωθυπουργός

    Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται όταν μιλάει για "κούρεμα" του χρέους, διότι γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει.

    Για τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε τη δέσμευση του για μείωση κατά 7% και σχετικά με την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, περί κατάργησης του και θέσπισης φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σχολίασε πως "κάθε συνιστώσα και τη δική της εκδοχή".

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βάλει φόρους και "χέρι" στις καταθέσεις των πολιτών και θα προκαλέσει τον "θάνατο" της οικονομίας. Είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσυρε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με σκοπό να ματαιώσει την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Με νίκη της Ν.Δ. την Κυριακή από τη Δευτέρα θα φύγει το "σύννεφο αβεβαιότητας" πάνω από τη χώρα, θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες συμφωνίες και η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο.

    [05] Στον ELA οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες με απόφαση της ΕΚΤ

    Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,(EKT), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αίτημα συμμετοχής στον μηχανισμό Emergency Liquidity Assistance (ELA), για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα εγκρίθηκε βάσει των σχετικών κανόνων, δηλαδή για χρονική διάρκεια δυο εβδομάδων, έως την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    [06] Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 1-1

    Με το... σύνηθες σκορ της ημέρας (1-1) αναδείχθηκαν ισόπαλοι ο Απόλλων Σμύρνης και ο Λεβαδειακός στη Ριζούπολη, για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ σημειώησαν με πέναλτι ο Καραδέμητρος στο 13΄ για τους γηπεδούχους και ο Μιλιάζες στο 20΄. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τρίτη στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2015 - 21:30:22 UTC