Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει, ούτε θα δώσει ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση
  • [02] «Το πρόσωπο που θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ θα εξαρτηθεί από το μετεκλογικό κάδρο»
  • [03] Στ. Κοντονής: Κοινωνική ερήμωση αν δεν βρεθεί άμεση λύση στα «κόκκινα» δάνεια»
  • [04] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Το eBay προχωρά στην περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας
  • [06] Ν. Μαδούρο: Η τιμή του πετρελαίου δεν πρόκειται να επιστρέψει στα 100 δολάρια ανά βαρέλι
  • [07] Η American Express θα προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 4.000 θέσεων εργασίας
  • [08] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [09] Συμφωνία για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας στην Ουκρανία
  • [10] Διαπληκτίστηκαν ΗΠΑ και Κούβα, με αφορμή τη μεταναστευτική πολιτική

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει, ούτε θα δώσει ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση

    Το ΚΚΕ θα είναι η δύναμη της λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα κι έξω από την Βουλή, διεκδικώντας κάποιες ανάσες ανακούφισης για τον λαό και παλεύοντας ώστε να δημιουργηθούν σε μια πορεία οι προϋποθέσεις για μια άλλη κοινωνική οργάνωση και νέα οικονομία, είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του, το βράδυ της Τετάρτης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα». Κατέστησε εκ νέου σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει, ούτε θα δώσει ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ενώ θα ψηφίσει κάθε πραγματικά φιλολαϊκό νόμο, αν κατατεθεί στην Βουλή.

    Διευκρίνισε ότι δεν ταυτίζει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας για τον δεύτερο ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κλασική σοσιαλδημοκρατία που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ και εξελίσσεται γρήγορα σε αστικό κόμμα, υιοθετώντας πολιτικές που δεν συνιστούν πραγματική ανατροπή υπέρ του λαού. Για το δημόσιο χρέος είπε ότι δεν το δημιούργησε ο λαός, τόνισε ότι γι αυτό ευθύνονται εκείνοι που επένδυαν με ζεστό κρατικό χρήμα και όταν είδαν ότι το «εργατικό κόστος» είναι αλλού φθηνότερο πήραν τις εταιρείες τους και έφυγαν, ενώ ανέφερε ότι μέρος του χρέους οφείλεται και στους υπέρογκους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς στους οποίους προέβη η χώρα και οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τις αμυντικές της ανάγκες.

    Τόνισε ότι με σχέδιο που το ΚΚΕ διατυπώνει στο Πρόγραμμά του, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί εκτός ΕΕ αναπτύσσοντας την οικονομία της προς όφελος του λαού. Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με την διαπλοκή, είπε ότι «όταν ακούς για πολλές Εξεταστικές Επιτροπές είναι για να μην γίνει τίποτα στο τέλος, ή το πολύ-πολύ για να βρεθεί μετά από χρόνια κάποιος ξοφλημένος πολιτικός που όμως τους έχει κάνει την δουλειά».

    [02] «Το πρόσωπο που θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ θα εξαρτηθεί από το μετεκλογικό κάδρο»

    Από «το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά» θα κριθεί το πρόσωπο που θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' περιφέρεια Αθηνών. «Θα εξαρτηθεί από το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά, από το πολιτικό τοπίο, από τους συσχετισμούς, όχι όμως εις βάρος του βασικού μας προγράμματος. Το τονίζω» σημειώνει ο κ. Βούτσης.

    Ερωτηθείς αν θεωρεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο την αυτοδυναμία, ο κ. Βούτσης σημειώνει: «Ενδεχομένως, με τη βοήθεια όμως πάντοτε αυτού του απαράδεκτου καλπονοθευτικού νόμου. Όσο μεγάλο ποσοστό και αν πάρουμε, θέλουμε την αυτοδυναμία για να μη βάλουμε νερό στο κρασί μας, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην έχουμε απέναντί μας το υπόλοιπο ποσοστό, που θα είναι μεγαλύτερο. Γι' αυτό πάντοτε μιλάμε για κύκλους στήριξης, συναίνεσης, ανοχής στην κοινωνία κυρίως, αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις».

    Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ενδεχόμενο να μην συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Βούτσης τονίζει: «Εδώ θα είμαστε και σήμερα και θα είμαστε και από Δευτέρα εδώ, με ένα νέο πολιτικό συσχετισμό ελπίζω που θα καθιστά απολύτως υποχρεωτική την αλληλέγγυα και ισότιμη στάση απέναντι στην ελληνική περίπτωση μέσα στην ΕΕ».

    [03] Στ. Κοντονής: Κοινωνική ερήμωση αν δεν βρεθεί άμεση λύση στα «κόκκινα» δάνεια»

    «Αν δεν βρεθεί άμεση λύση με το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και των οφειλών στο Δημόσιο, έτσι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ την περιγράφει, τότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα «λουκέτα», την ανεργία, την ύφεση, τη φτώχια και την κοινωνική ερήμωσης», τονιζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Ζακύνθου και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. «Εμείς θα εφαρμόσουμε ένα σχέδιο και έναν οδικό χάρτη για να μπορέσει η μικρομεσαία επιχείρηση να ανασάνει και ο Έλληνας πολίτης να κοιμάται ήσυχα», τονίζει ο κ. Κοντονής και προσθέτει:

    «Πρώτα και κύρια δεν θα έχουμε κανέναν πλειστηριασμό για την α' κατοικία. Δεύτερον, θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια με βάση το εισόδημα, κανένας δεν θα πληρώνει παραπάνω από 30% του εισοδήματός του και στη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και στη ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο και το κράτος θα εισπράττει έσοδα, πολύ μικρότερα, αλλά με μια συνεχή ροή και συνεχώς, αυτό είναι το πολύ σημαντικό κι η επιχείρηση θα σταθεί στα πόδια της για να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία, η οποία στηρίζεται στη μικρομεσαία επιχείρηση».

    [04] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή σήμερα στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Ομονοίας και της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην πλ. Συντάγματος. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 08:00 και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 16:00 μέχρι το τέλος των συγκεντρώσεων, στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους περιοχής του Δήμου Αθηναίων:

    -Λεωφ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    -Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφ. Συγγρού.

    - Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθανασίου Διάκου έως την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφ. Αμαλίας.

    - Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Αμαλίας έως τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα.

    - Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πατησίων, στο τμήμα της από την πλ. Ομονοίας έως την Λεωφ. Αλεξάνδρας και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά οδό έως την πλατεία Ομονοίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την πλ. Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Αθηνάς, στο τμήμα της από την οδό Ευριπίδου έως την πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την πλ. Ομονοίας έως την οδό Μάρνης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    [05] Το eBay προχωρά στην περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας

    Η διαδικτυακή υπηρεσία αγοραπωλησιών eBay, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να περικόψει περίπου 2.400 θέσεις εργασίας ή το 7% του εργατικού της δυναμικού το τρέχον τρίμηνο, με σκοπό να απλουστεύσει την οργανωτική του δομή. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, ανήλθαν στα 936 εκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα 850 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα ανήλθαν στα 4,92 δισεκατομμύρια δολάρια, στα οποία συνέβαλαν οι αυξημένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών και της υπηρεσίας ασφαλών διαδικτυακών συναλλαγών PayPal.

    [06] Ν. Μαδούρο: Η τιμή του πετρελαίου δεν πρόκειται να επιστρέψει στα 100 δολάρια ανά βαρέλι

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, δήλωσε την Τετάρτη ότι η τιμή του αργού πετρελαίου δεν πρόκειται να επιστρέψει στα 100 δολάρια ανά βαρέλι. Ο Μαδούρο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του κοινοβουλίου, δεν προσδιόρισε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο έκανε τη δήλωση αυτή προκειμένου να προετοιμάσει τον λαό της Βενεζουέλας για μια σημαντική μείωση των εσόδων εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου που ξεκίνησε από τα μέσα του 2014.

    «Το πετρέλαιο δεν θα επιστρέψει στα 100 δολάρια ... Έχουμε λιγότερο ξένο νόμισμα ... αλλά ο Θεός θα μας παρέχει», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα τηρήσει το 2015 τις δεσμεύσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό, παρά την οικονομική ύφεση. Οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σχεδόν 60% από τον Ιούνιο, αφού η συγκρατημένη ζήτηση έχει οδηγήσει τους παραγωγούς πετρελαίου να περιορίσουν τις δαπάνες τους. Ο Μαδούρο δήλωσε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει υποχωρήσει στα 38 δολάρια ανά βαρέλι σε σύγκριση με τα 99 δολάρια που κόστιζε τον Ιούνιο.

    [07] Η American Express θα προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 4.000 θέσεων εργασίας

    Η American Express σχεδιάζει την περικοπή περισσότερων από 4.000 θέσεων εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο, μετέδωσε χθες Τετάρτη το CNBC επικαλούμενο εκπρόσωπο της εταιρείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η διεθνής εταιρεία δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει όταν επικοινώνησε μαζί της το Ρόιτερς.

    Τα κέρδη της American Express κατέγραψαν αύξηση 10,7% κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου καθώς οι πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ ξόδεψαν περισσότερα χρήματα χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές της κάρτες. Η εταιρεία είχε υψηλότερα καθαρά κέρδη από τόκους.

    [08] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει την αστάθεια» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόφσκις, σύμφωνα με ανταπόκριση στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ του Στίβεν Φίντλερ, από το Νταβός της Ελβετίας.

    Ο κ. Ντομπρόφσκις δήλωσε ότι «η Ελλάδα εξέρχεται επιτέλους από μια μακρά χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση» και «θα ήταν πολύ σημαντικό να διατηρήσει την πρόοδο που έχει κάνει και όχι να επιστρέψει πίσω σε οικονομική αστάθεια». Πρόσθεσε δε ότι «είναι επίσης σαφές, πως η προσέγγισή μας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους». Όπως σημειώνεται, «στο περιθώριο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας, Valdis Dombrovskis, περιέγραψε «ως ατυχή την αναβίωση της συζήτησης, πριν από τις γενικές εκλογές την Κυριακή, για το αν η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ, γνωστό ως "Grexit"».

    [09] Συμφωνία για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας στην Ουκρανία

    Πρόοδος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας σχετικά με την κρίση στα ανατολικά ουκρανικά εδάφη, ενώ επετεύχθη συμφωνία για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και των δυνάμεων του Κιέβου, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

    Οι υπουργοί των 4 χωρών σημείωσαν «αισθητή πρόοδο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, δήλωσε ο Σταϊνμάγερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επετεύχθη συμφωνία βάσει της οποίας προσδιορίστηκε μια διαχωριστική γραμμή από όπου θα πρέπει να αποσυρθεί το βαρύ πυροβολικό.

    [10] Διαπληκτίστηκαν ΗΠΑ και Κούβα, με αφορμή τη μεταναστευτική πολιτική

    Σε αντιπαράθεση ήρθαν Ηνωμένες Πολιτείες και Κούβα γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου υψηλού επιπέδου στόχος της οποίας είναι η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η αμερικανική πλευρά δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε Κουβανούς με ειδικές προστασίες, κάτι που δεν ισχύει για άλλες εθνικότητες. Η Κούβα από την πλευρά της εξέφρασε τα παράπονά της ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν Κουβανούς γιατρούς να εγκαταλείψουν τη χώρας τους, χαρακτηρίζοντάς το ως «κατακριτέα διαρροή εγκεφάλων».

    Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη, με τις δύο πλευρές να κάνουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και με απώτερο σκοπό να γίνουν αλλαγές στους περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές και τα ταξίδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 January 2015 - 7:30:30 UTC