Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Μαργαρίτης: Η όποια «προγραμματική» συζήτηση, για το μέλλον της χώρας, πρέπει να έχει ταξικό πρόσημο
  • [02] Β. Κικίλιας: Τα παιδιά της κρίσης στην ΕΛ.ΑΣ. κράτησαν τη χώρα όρθια
  • [03] Αλ. Μητρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελέγξει τη νομιμότητα των ιδιωτικοποιήσεων
  • [04] Συνελήφθη 23χρονος, φερόμενος ως συνεργάτης του Χρ. Ξηρού
  • [05] Προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» λόγω ομίχλης
  • [06] Δεκατρείς νεκροί από ρίψη οβίδας σε στάση τρόλεϊ στο Ντονέτσκ
  • [07] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενδέχεται να είναι 5 με 15 φορές πιο καρκινογόνο από το συμβατικό
  • [08] Η παρατεταμένη χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για όγκο στον εγκέφαλο

  • [01] Γ. Μαργαρίτης: Η όποια «προγραμματική» συζήτηση, για το μέλλον της χώρας, πρέπει να έχει ταξικό πρόσημο

    Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, συνεργαζόμενος με το Κόμμα, Γιώργος Μαργαρίτης, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε γραπτή του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι στα ερείπια των εργασιακών σχέσεων επιχειρείται να αναγεννηθεί ένα δικομματικό σύστημα που θα αποδέχεται αυτό το θεσμικό πλαίσιο (ΕΕ, «ανταγωνιστικότητα» κλπ), με απαραίτητη την παρουσία ενός «απατηλά αριστερού κόμματος που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» και με εξασθενισμένη «την ταξική αντιπολίτευση,το ΚΚΕ».

    Τονίζει ότι η όποια «προγραμματική» συζήτηση, για το μέλλον της χώρας, πρέπει να έχει ταξικό πρόσημο, επισημαίνει ότι μόνο το «λαϊκό κίνημα στην πορεία του προς την εξουσία, μπορεί να διαμορφώσει πρόταση και πρόγραμμα για μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τον σημαντικότατο φυσικό και ανθρώπινο πλούτο της σε όφελος της εξυπηρέτησης των αναγκών και της ευημερία του λαού» και υπογραμμίζει πως ένα τέτοιο πρόγραμμα επεξεργάζεται και αναδεικνύει, το ΚΚΕ.

    [02] Β. Κικίλιας: Τα παιδιά της κρίσης στην ΕΛ.ΑΣ. κράτησαν τη χώρα όρθια

    Οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ., η αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, η τομή που έγινε στο θέμα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, πρέπει να πιστωθούν στα παιδιά που τη στελεχώνουν, παιδιά της κρίσης που κράτησαν τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές. Και αυτά που έχουν πετύχει δεν πρέπει να αλλάζουν με τις αλλαγές των κυβερνήσεων, δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄Αθήνας,Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Εκφράζει προβληματισμό και ανησυχία ως προς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πιο ελεύθερη μεταναστευτική πολιτική και αφοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να σταθμίσει ανάμεσα σε αυτό που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της και στον υπόλοιπο κόσμο και να μην τίθεται εν αμφιβόλω η ίδια η υπόσταση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος, δηλώνει ότι ήταν και είναι ανοικτός στην επικοινωνία με όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, πιστεύει στις συνεργασίες για τα μείζονα θέματα και εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί δυόμισι χρόνια δεν συνεργάστηκε ούτε στην ψήφιση ενός νόμου, ευχόμενος πάντως ότι μετά τις εκλογές θα επικρατήσει η λογική της συναίνεσης.

    [03] Αλ. Μητρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελέγξει τη νομιμότητα των ιδιωτικοποιήσεων

    Πολλοί στην ΕΕ συζητούν πλέον την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής αυστηρής λιτότητας και τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους σε μια ευρωπαϊκή διάσκεψη, που δεν θα αφορά μόνο την Ελλάδα, όπως εκείνη του 1953 για τη Γερμανία, που κατέληξε στη Συμφωνία του Λονδίνου, δήλωσε ο απερχόμενος βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι».

    «Κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την απομάκρυνση μιας χώρας από τη νομισματική ένωση, γεγονός που θα δείξει ότι το ευρώ είναι αδύναμο και ευάλωτο» είπε ο Α.Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι «η ίδια η κυρία Μέρκελ ομολόγησε ότι εάν κάποια χώρα αποχωρούσε από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, τότε θα ξεκινούσε η διάλυση της ευρωζώνης σε κομμάτια και όπως λένε επιφανείς Γερμανοί οικονομολόγοι και αναλυτικά κέντρα με κύρος: η Γερμανία ποτέ δεν θα θελήσει να σφάξει την κότα, που γεννά χρυσά αυγά».

    Αναφερόμενος σε ένα από τα θέματα, που φαίνεται πως ενδιαφέρει ζωηρά τη ρωσική πλευρά, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του λιμένος Θεσσαλονίκης, ο Α.Μητρόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενος στην εξουσία θα ελέγξει τη νομιμότητα όλων των συμβολαίων αγοραπωλησίας κρατικής ιδιοκτησίας στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και σε τιμές ταχύτατης απαξίωσης. Σχετικά με το τραπεζικό σύστημα ο Α.Μητρόπουλος δήλωσε ότι στις τέσσερις λεγόμενες συστημικές τράπεζες, το κράτος είναι ο βασικός μέτοχος και το μόνο που απομένει στο Δημόσιο είναι να υλοποιήσει τα δικαιώματά του αυτά και να προτείνει εμμέσως ή αμέσως τη διεύθυνση των τραπεζών, «ώστε να διευκολυνθεί για τη νέα κυβέρνηση η υλοποίηση του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης».

    [04] Συνελήφθη 23χρονος, φερόμενος ως συνεργάτης του Χρ. Ξηρού

    Ένας ακόμη συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθη, χθες, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή. Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, εκτιμάται ότι θα ήταν ο οδηγός της ομάδας που θα πραγματοποιούσε τη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο 23χρονος κατηγορείται ότι είχε κλέψει το ΙΧ φορτηγό, που είχε βρεθεί στο Αιγάλεω μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο συλληφθείς οδηγείται, αυτήν την ώρα, στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση.

    [05] Προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» λόγω ομίχλης

    Προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» προκαλεί από το πρωί η ομίχλη που κάλυψε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο του «Μακεδονία», ένα αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Αθήνα δεν κατάφερε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, λόγω της περιορισμένης ορατότητας και προσγειώθηκε στην Καβάλα. Για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκε πτήση από την Κωνσταντινούπολη.

    Εξάλλου, καθυστερήσεις παρατηρούνται στις αφίξεις δύο πτήσεων από την Αθήνα, όπως επίσης στις αφίξεις των πτήσεων από τη ρωσική πόλη Ροστόφ και τη Μυτιλήνη. Καθυστερήσεις προβλέπεται να σημειωθούν και στις απογειώσεις των παραπάνω πτήσεων.

    [06] Δεκατρείς νεκροί από ρίψη οβίδας σε στάση τρόλεϊ στο Ντονέτσκ

    Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όταν οβίδα έπεσε σε στάση τρόλεϊ σε συνοικία της πόλης, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε πληγεί από τις μάχες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας. «Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τρόλεϊ σκοτώθηκαν και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που περνούσε από κοντά. Επίσης υπάρχουν δέκα τραυματίες», διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της πόλης αυτής που είναι προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

    [07] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενδέχεται να είναι 5 με 15 φορές πιο καρκινογόνο από το συμβατικό

    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (e-cigarettes) θεωρούνται ευρέως λιγότερο επιβλαβή σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, όμως μία νέα έρευνα ανατρέπει αυτή την άποψη. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι οι ατμοποιητές του ηλεκτρονικού τσιγάρου που χρησιμοποιούνται για να θερμαίνουν τα υγρά άτμισης (ή υγρά αναπλήρωσης) που περιέχουν νικοτίνη , παρήγαγαν έναν τύπο φορμαλδεΰδης, που μέχρι σήμερα δεν είχε ανιχνευθει στα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθιστώντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από την εν λόγω ουσία πέντε με 15 φορές υψηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα.

    Πολλοί ερευνητές συμφωνούν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ ασφαλέστερα από τα συμβατικά, τα οποία απελευθερώνουν περισσότερες από 7.000 χημικές ουσίες, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 60 γνωστών καρκινογόνων. Αλλά οι επιπτώσεις από την μακροχρόνια χρήση τους παραμένουν άγνωστες και η νέα αυτή μελέτη συμφωνεί με δύο άλλες που δημοσιεύτηκαν πέρυσι και εντόπισαν την καρκινογόνο ουσία φορμαλδεΰδη ως υποπροϊόν του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έφθασαν στις ΗΠΑ από την Κίνα περίπου το 2008 κι έχουν εξελιχθεί σε μία επιχείρηση ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.

    [08] Η παρατεταμένη χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για όγκο στον εγκέφαλο

    Η λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών (χαπιών, επιθεμάτων κ.α.) για τουλάχιστον πέντε συνεχόμενα χρόνια σχετίζεται με πιθανή υπερδιπλάσια αύξηση του κινδύνου μιας νέας γυναίκας να εμφανίσει έναν σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο, το γλοίωμα, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Γκάιστ του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οντένσε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό κλινικής φαρμακολογίας «British Journal of Clinical Pharmacology», μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία της Δανίας και εντόπισαν όλες τις γυναίκες ηλικίας 15 έως 49 ετών, οι οποίες διαγνώστηκαν με γλοίωμα (συνολικά 317 περιπτώσεις).

    Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη διάρκεια χρήσης των αντισυλληπτικών και στον κίνδυνο εμφάνισης του εγκεφαλικού όγκου. Η χρήση για πάνω από πέντε χρόνια αντισυλληπτικών μόνο με προγεσταγόνο (προγεστερόνη) αυξάνει τον κίνδυνο κατά 2,4 φορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 January 2015 - 9:30:29 UTC