Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Παναγιωτακοπούλου: Ανάκτηση των απωλειών του ο λαός μπορεί να διεκδικήσει μόνο με ένα μαζικό λαϊκό-εργατικό κίνημα
  • [02] «Καλή επιτυχία» ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Τζέρι Άνταμς, επικεφαλής του Sinn Fein της Ιρλανδίας
  • [03] Υποστηρίζει τη δημοτική συγκοινωνία στην πόλη του και δώρισε στον Δήμο Καλαμαριάς, δύο mini bus
  • [04] Προθεσμία έλαβε ο συλληφθείς ως συνεργάτης του Χρ. Ξηρού
  • [05] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έρχονται από αύριο
  • [06] Αμετάβλητα διατηρεί τα βασικά της επιτόκια η ΕΚΤ - Αναμένεται η συνέντευξη Μ. Ντράγκι
  • [07] Γ. Ντάισελμπλουμ: Αναμένω ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να ασκεί μια νομισματική πολιτική διευκόλυνσης για την ανάκαμψη της ευρωζώνης
  • [08] Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές
  • [09] Από τις πιο αιματηρές ημέρες στους εννέα μήνες σύγκρουσης η σημερινή στην Ουκρανία
  • [10] «Πέρασε» από το ΚΑΣ το Διαχειριστικό Σχέδιο του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων

  • [01] Χρ. Παναγιωτακοπούλου: Ανάκτηση των απωλειών του ο λαός μπορεί να διεκδικήσει μόνο με ένα μαζικό λαϊκό-εργατικό κίνημα

    Το βασικό κριτήριο με το οποίο ο λαός πρέπει να προσέλθει στις κάλπες της Κυριακής είναι η ανάκτηση των απωλειών που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ανέφερε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε συνεργασίας, η οποία, όπως είπε, θα βαδίσει στον δρόμο της ΕΕ, της αποπληρωμής του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός και της εκπλήρωσης των απαιτήσεων των μονοπωλιακών ομίλων, και υπογράμμισε ότι σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να αντιταχθεί μια ισχυρή εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση που μπορεί να την εκφράσει μόνο το ΚΚΕ.

    Τόνισε επίσης ότι ανάκτηση των λαϊκών απωλειών δεν πρόκειται να έλθει από την σκοπιά της κυβέρνησης, αλλά μόνο μέσω διεκδίκησης από ισχυρό λαϊκό-εργατικό κίνημα τα οποίο ταυτόχρονα θα ανοίγει τον δρόμο προκειμένου ο λαός να έλθει στην εξουσία για να πάρει όχι μόνο όσα έχασε, αλλά και όσα πραγματικάσήμερα δικαιούται.

    [02] «Καλή επιτυχία» ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Τζέρι Άνταμς, επικεφαλής του Sinn Fein της Ιρλανδίας

    Ο επικεφαλής του Sinn Fein της Ιρλανδίας Τζέρι Άνταμς τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις εκλογές, γνωστοποίησε σήμερα σε σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τζέρι Άνταμς εξέφρασε τη λύπη του διότι δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στη σημερινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αν και το ήθελε πολύ και υπογράμμισε ότι το Sinn Fein δίνει κι αυτό τη δική του μάχη στην Ιρλανδία, με πολλούς κοινούς στόχους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ιρλανδός πολιτικός επισήμανε, επίσης, ότι παρακολουθεί με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι από τη Δευτέρα, τόσο το κόμμα του, όσο και ο ίδιος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Τζέρι Άνταμς, επισήμανε ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ιρλανδία και την εντυπωσιακή άνοδο του Sinn Fein, το οποίο δείχνει να έχει δυναμική διεκδίκησης της εξουσίας και τον διαβεβαίωσε, με τη σειρά του, ότι από τη Δευτέρα η συνεργασία ανάμεσα στον ελληνικό και τον ιρλανδικό λαό θα γίνει ακόμα πιο στενή.

    [03] Υποστηρίζει τη δημοτική συγκοινωνία στην πόλη του και δώρισε στον Δήμο Καλαμαριάς, δύο mini bus

    Ως μια πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς για τους συμπολίτες του, ο 87χρονος Νικόλαος Ξενιτίδης δώρισε, σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στον Δήμο Καλαμαριάς, δύο νέα, σύγχρονα mini bus, σε μια προσπάθεια να επαναλειτουργήσει σύντομα η δημοτική συγκοινωνία, που αναμένεται να εξυπηρετεί δωρεάν περισσότερους από 70.000 κατοίκους.

    «Είμαι πολύ συγκινημένος που με αξίωσε ο Θεός να χαρίσω τα λεωφορεία αυτά στον Δήμο για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας. Κάνω ό,τι μπορώ... κι όταν με ρωτάνε πού βρίσκεις τα λεφτά, τους απαντώ: με τη δουλειά μου» ανέφερε, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ευεργέτης κ. Ξενιτίδης. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο κ. Ξενιτίδης κάνει μία πράξη ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς και παραδίδει δύο λεωφορεία που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας» πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

    Σημειώνεται πως ο κ. Ξενιτίδης έχει πραγματοποιήσει ανάλογες δωρεές και στο παρελθόν στην Καλαμαριά, τον τόπο στον οποίο κατοικεί εδώ και χρόνια.

    Συγκεκριμένα, δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών, αλλά και δύο λεωφορεία για τις μετακινήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

    [04] Προθεσμία έλαβε ο συλληφθείς ως συνεργάτης του Χρ. Ξηρού

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, ο 23χρονος που συνελήφθη χθες, κατηγορούμενος για εμπλοκή του στη λεγόμενη υπόθεση Ξηρού. Ο 23χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή οχήματος τύπου βαν, το οποίο, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θα χρησιμοποιούσε ο βαρυποινίτης και η ομάδα του μετά το χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση κρατουμένων ως μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής.

    [05] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έρχονται από αύριο

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο Παρασκευή και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

    [06] Αμετάβλητα διατηρεί τα βασικά της επιτόκια η ΕΚΤ - Αναμένεται η συνέντευξη Μ. Ντράγκι

    Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια αναφοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

    Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει στο επίπεδο του 0,05%, αυτό που αφορά πράξεις διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.

    Στην ανακοίνωση που δόθηκε προ ολίγου στη δημοσιότητα δεν γίνεται περαιτέρω μνεία επί αποφάσεων που τυχόν ελήφθησαν σε ζητήματα νομισματικής πολιτικής.

    Υπό το πρίσμα αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 3:30 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    [07] Γ. Ντάισελμπλουμ: Αναμένω ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να ασκεί μια νομισματική πολιτική διευκόλυνσης για την ανάκαμψη της ευρωζώνης

    Ο επικεφαλής του Eurogroup, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα επιθυμούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει να ασκεί νομισματική πολιτική «διευκόλυνσης» μετά την κρίσιμη σύνοδό της σήμερα. «Αναμένω ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να ασκεί μια νομισματική πολιτική διευκόλυνσης για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, αυτό είναι ουσιώδες για μένα», είπε ο Ντάισελμπλουμ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ενώ η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα ένα μαζικό και δίχως προηγούμενο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού, κυρίως κρατικών ομολόγων, για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης. «Είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν αυτό που είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της εντολής τους», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ, υπενθυμίζοντας ότι δεν μπορεί παρά να περιμένει για να μάθει εάν το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ευρωζώνης θα προχωρήσει στην ανακοίνωση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και ποιοι θα είναι οι όροι του.

    [08] Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές

    «Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Για προφανείς λόγους, δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε στην παρούσα πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα. Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να πούμε είναι ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση».

    [09] Από τις πιο αιματηρές ημέρες στους εννέα μήνες σύγκρουσης η σημερινή στην Ουκρανία

    Η Ουκρανία γνώρισε σήμερα μια από τις πιο αιματηρές ημέρες στους περισσότερο από εννέα μήνες σύγκρουσης, με τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων, ανάμεσά τους 13 πολίτες από ρίψη οβίδας σε στάση του τρόλεϊ νωρίς το πρωί, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός αποχωρούσε από το στρατηγικής συμμαχίας αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

    Από την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο, στον απόηχο της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική χώρα, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ ουκρανών στρατιωτών και αυτονομιστών ανταρτών, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Και τίποτα δεν δείχνει μια προοπτική ειρήνης.

    [10] «Πέρασε» από το ΚΑΣ το Διαχειριστικό Σχέδιο του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων

    Δύο χώροι των αρχαίων Φιλίππων υποβάλλονται για ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: Ο αρχαιολογικός χώρος εντός των τειχών της πόλης και ο χώρος της Μάχης των Φιλίππων.

    Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στο Διαχειριστικό Σχέδιο της υποψηφιότητας των Φιλίππων που θα πρέπει να κατατεθεί στον διεθνή οργανισμό το αργότερο ως την 1η Φεβρουαρίου 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 January 2015 - 13:30:34 UTC