Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών το ευρώ
  • [02] Άνοδος 6,14% στο χρηματιστήριο
  • [03] Δύτες ανέσυραν άλλα τέσσερα πτώματα από το αεροσκάφος της AirAsia

  • [01] Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών το ευρώ

    Έντονες πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο κατώτερο σημείο των τελευταίων έντεκα ετών έναντι του δολαρίου (1,114 δολ)

    Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1270 δολ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα επηρεάζεται αρνητικά από τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και από την αβεβαιότητα που επικρατεί εξαιτίας των εκλογών στην Ελλάδα. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1198 δολ.

    Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 37 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 17 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

    Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 8,42% από 9,38% χθες. Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν και σήμερα πτωτικά. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους υποχώρησε στο 0,275% από 0,282% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών μειώθηκε στο 0,206% από 0,212% το εξάμηνο υποχώρησε στο 0,141% στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,055%, ενώ το επιτόκιο στο μήνα αυξήθηκε στο 0,001% από -0,01% χθες.

    [02] Άνοδος 6,14% στο χρηματιστήριο

    Ισχυρό ράλι και με υψηλό τζίρο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, στον απόηχο της ανακοίνωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων.

    Επίσης, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η σημερινή κίνηση της αγοράς δείχνει να αποτυπώνει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι θα υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 840,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,14%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 845,53 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 6,79%.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 6,31%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,73%.

    Η αξία των συναλλαγών σημείωσε κατακόρυφη άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 256,30 εκατ. ευρώ.

    [03] Δύτες ανέσυραν άλλα τέσσερα πτώματα από το αεροσκάφος της AirAsia

    Δύτες ανέσυραν σήμερα άλλα τέσσερα πτώματα από τη θάλασσα της Ιάβας και προσέγγισαν τον σκελετό του αεροσκάφους της μαλαισιανής ιδιωτικής εταιρίας AirAsia που κατέπεσε στις 28 Δεκεμβρίου στην Ινδονησία.

    Το Airbus A320-200, στο οποίο επέβαιναν 162 άνθρωποι, είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ μισή ώρα μετά την απογείωσή του από την ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια.

    Οι δύτες κατάφεραν να ανασύρουν τέσσερα πτώματα, αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα εγκλωβισμένα μέσα στον σκελετό του αεροπλάνου.

    Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί 63 άνθρωποι. Το αεροπλάνο εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας μόλις την περασμένη εβδομάδα, μετά από εντατικές έρευνες στη θάλασσα της Ιάβας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 January 2015 - 17:30:22 UTC