Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Οι νησιωτικές κοινωνίες αποτελούν προτεραιότητα για τους ΑΝΕΛ
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας
  • [03] Δημ. Κουτσούμπας: Η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει από 'κει που σταμάτησε η προηγούμενη
  • [04] «Χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της ΕΚΤ», καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Η νίκη και η αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας
  • [06] Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 76-64

  • [01] Π. Καμμένος: Οι νησιωτικές κοινωνίες αποτελούν προτεραιότητα για τους ΑΝΕΛ

    Σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αλλά και «σε όλους όσοι γονάτισαν και πρόδωσαν τους ψηφοφόρους που τους ανέδειξαν και το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», εξαπέλυσε απόψε από τη Ρόδο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Στην ομιλία του στο Ακταίον της Ρόδου, ο κ. Καμμένος είπε ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη συμμορία του κολεγίου που βούλιαξε τη χώρα μας.

    Σε κάποια αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Μας πολεμήσανε, μας πετάξανε λάσπη, μας εκβιάσανε, εξαγοράσανε κάποιους, άλλους τους έκαναν να γίνουν αποστάτες και άλλους που δεν αντέξανε τους έκαναν να εξευτελιστούν μπροστά στο λαό που τους ψήφισε. Δώδεκα παλικάρια όμως έμειναν όρθια. Οι μόνοι που δεν γονατίσαμε ήμασταν εμείς». Έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στην πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του κόμματος του, Μίκα Ιατρίδη, η οποία τώρα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία.

    Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμά του κόμματος για τα νησιά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό στο 5%.

    [02] Γ. Παπανδρέου: Κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας

    «Στις 25 Ιανουαρίου, φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο. Αξίες και παραδόσεις που ενέπνευσαν γενιές και κινήματα. Και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει».

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του απόψε στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

    Όπως πρόσθεσε, «κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας», σημειώνοντας πως «αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια, ότι βάζουμε πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος».

    Στην συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό της θητείας του ως πρωθυπουργός, λέγοντας πως, «πήρα αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας, οι οποίες ήταν ενάντια και στα δικά μου πιστεύω και στις δικές μας αξίες». Και πρόσθεσε: «Αυτές τις αποφάσεις δεν θα τις έπαιρνα ποτέ, αν δεν είχα παραλάβει μια χώρα που βούλιαζε από αυτούς που την χρεοκόπησαν και μετά έφυγαν. Αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα, αν η Ευρώπη με άκουγε από τότε που φώναζα ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα».

    [03] Δημ. Κουτσούμπας: Η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει από 'κει που σταμάτησε η προηγούμενη

    Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των εκλογών και με επιθέσεις στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη Λιβαδειά ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «ήδη από χτες έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το πράσινο φως και από όλα τα μεγάλα συμφέροντα».

    Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μνημόνια και στις θέσεις των κομμάτων τονίζοντας πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

    Η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, ανέφερε, θα συνοδευτεί με νέα μέτρα τα οποία θα γίνουν μόνιμα, αφού, όπως είπε, «οι όροι είναι αντιλαϊκοί».

    Σχολιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος τόνισε ότι «η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια».

    [04] «Χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της ΕΚΤ», καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος

    Για "χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας", κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της συγκέντρωσης στην Ξάνθη, με την οποία έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κάνει τη "μεγάλη έκπληξη" των εκλογών.

    "Η Ελλάδα θα είναι μέσα στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Ντράγκι;" αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: "Δεν καταλαβαίνει το μήνυμα, ότι όλοι περιμένουν την προσαρμογή, τη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "τερατογένεση", τυχόν συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και αναφέρθηκε στο προεκλογικό σποτ με το αεροπλάνο, λέγοντας: "Επειδή είπαμε πολλά για το αεροπλάνο που θα πάει στο Βερολίνο και δεν μας θέλει στο πιλοτήριο, γιατί εμείς είμαστε μνημονιακοί, το εισιτήριο του θα είναι μονής κατεύθυνσης (one way), γιατί αυτό είναι εύκολο. Μπορεί να πάει μόνος. Πως θα γυρίσει μετά τη διαπραγμάτευση; Μήπως πάμε να τον φέρουμε εμείς; Αλλά, για σκεφτείτε να πρέπει να πάει με το τρενάκι του κ. Καμμένου. Θα αργήσει πάρα πολύ, θα περάσει ο χρόνος".

    Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι οδηγούν σε μια "τυφλή και αδιέξοδη σύγκρουση". Για τη Ν.Δ. είπε ότι "εκπροσωπεί τον ακραίο εκφοβισμό κι έχει οδηγηθεί στις πιο συντηρητικές και ακραίες εκδοχές της τις τελευταίες μέρες".

    [05] Αλ. Τσίπρας: Η νίκη και η αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας

    «Ο κύβος ερρίφθη. Επιτέλους, θα κάνει ξαστεριά την Κυριακή» ανέφερε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία. Τόνισε ότι «το Ηράκλειο έδωσε σήμερα μήνυμα αυτοδύναμης νίκης», ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του που ξεκίνησε με αναφορές στην Κρήτη και τον λαό της «στην ανυπότακτη Κρήτη», όπως χαρακτηριστικά είπε, μίλησε για ένα χείμαρρο αλλαγής που δεν γυρίζει πίσω. «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε για τις γενιές που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι. Και για τις γενιές που έρχονται, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ελευθερία» υπογράμμισε.

    Ακολούθως μετέφερε το κλίμα, όπως είπε, από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η νίκη και η αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έχει αποφασίσει: «Τέλος η Ελλάδα πειραματόζωο. Τέλος η Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων. Ο λαός μας, τον θυμό του, την οργή του, την έκανε ελπίδα και όραμα και θα την κάνει την Κυριακή πολιτική πράξη. Πολιτική πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης. Πολιτική πράξη ανατροπής».

    [06] Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 76-64

    «Τέσσερα στα τέσσερα» για τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν την καταδίωξη των δύο πρώτων θέσεων του 6ου ομίλου, που δίνουν το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 76-64 της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Βάσκους στην 3η τους ήττα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 January 2015 - 21:30:27 UTC