Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις πλημμύρες
  • [02] Μ. Χρυσοβελώνη: Αν η ΝΔ δεν κατανοήσει γρήγορα τα νέα δεδομένα θα μετατραπεί σε νέο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα από την αφρικανική σκόνη
  • [04] Μεγάλα προβλήματα στην Ήπειρο από την κακοκαιρία - Εκκενώνονται χωριά στην Άρτα
  • [05] Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις πλημμύρες

    Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκύψει από την κακοκαιρία, ιδιαίτερα στην Ήπειρο. Στη σύσκεψη, συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

    [02] Μ. Χρυσοβελώνη: Αν η ΝΔ δεν κατανοήσει γρήγορα τα νέα δεδομένα θα μετατραπεί σε νέο ΠΑΣΟΚ

    «Οι ανακοινώσεις της ομάδας Σαμαρά οδηγούν πλέον τη ΝΔ σε οριστικό διαζύγιο με τη σοβαρότητα και τη λογική. Εγκλωβισμένοι σε μια φαντασιακή προεκλογική περίοδο οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να κάνουν κριτική τύπου "χαρτιών υγείας", μιλώντας για ένα νέο Μνημόνιο που υποτίθεται ότι έρχεται?» τονίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε σχόλιό της για την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα στο Bloomberg.

    Και συμπληρώνει: «Είναι οι ίδιοι που είχαν προσυμφωνήσει να υπογράψουν μετά τις εκλογές δύο νέα Μνημόνια, ένα με την ΕΕ και ένα με το ΔΝΤ. Όμως, ευτυχώς για τη χώρα ο ελληνικός λαός τους απομάκρυνε από την εξουσία. Δυστυχώς για τους ίδιους, ακόμα να το αντιληφθούν? Αν η ΝΔ δεν κατανοήσει γρήγορα τα νέα αυτά δεδομένα θα μετατραπεί σε νέο ΠΑΣΟΚ».

    [03] Αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα από την αφρικανική σκόνη

    Αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα έχει δημιουργήσει το πέπλο αφρικανικής σκόνης που σκεπάζει σήμερα τα ανατολικά και νότια της χώρας. Αιτία για τη μεταφορά της σκόνης είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν, εντάσεως μέχρι και δέκα μποφόρ, στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγονται στους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ περιορισμένη ορατότητα λόγω της αφρικανικής σκόνης σημειώνεται στην Καλαμάτα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Μήλο, τη Νάξο, τη Μύκονο, τα Σπάτα, τα Μέγαρα, την Ελευσίνα, την Ικαρία, τη Σκύρο, τη Λήμνο, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

    Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να ακυρωθούν πτήσεις προς τα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με την Κρατική Αεροπορική Αρχή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ακυρώσεις σημειώθηκαν στις πτήσεις από Αθήνα προς Μυτιλήνη, Ικαρία, Μύκονο και Κάλυμνο, ενώ πτήση από Αθήνα προς Χανιά προσγειώθηκε τελικά στο Ηράκλειο και το δρομολόγιο της επιστροφής δεν θα πραγματοποιηθεί.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Νικόλαος Ανδρίτσος, αύριο το μεσημέρι αναμένεται να διαλυθεί το πέπλο της σκόνης στην Αττική, ωστόσο θα παραμείνει στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι την Τρίτη. Επίσης, αναμένεται πρόσκαιρη πτώση της έντασης των ανέμων την Τρίτη, αν και δεν θα εξασθενήσουν ουσιαστικά, καθώς την Τετάρτη αναμένεται οι ισχυροί νοτιάδες να κάνουν την επανεμφάνισή τους.

    Διαβάστε επίσης:Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους θυελλώδεις ανέμους

    [04] Μεγάλα προβλήματα στην Ήπειρο από την κακοκαιρία - Εκκενώνονται χωριά στην Άρτα

    Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους τα χωριά που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Άραχθου, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, μετά το άνοιγμα του φράγματος στο Πουρνάρι, τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου(ΣΝΟ), που συνεδρίασε χθες το βράδυ στην Άρτα, οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρονται με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. Μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης. Ωστόσο, μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε όλο τον δήμο Νικολάου Σκουφά, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

    Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα. Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Οι κάτοικοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για πρωτοφανείς πλημμύρες.

    Διαβάστε επίσης: Κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας στην Ήπειρο

    [05] Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

    Έξι σκιέρ σκοτώθηκαν το Σάββατο από χιονοστιβάδες στις ελβετικές Άλπεις, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών προς τους εκδρομείς για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εάν έβγαιναν εκτός της καθορισμένης πίστας. Άλλοι τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ημέρες να καταγραφούν εννέα θάνατοι στις Άλπεις.

    Το τελευταίο διάστημα στα ήδη εύθραυστα στρώματα χιονιού έπεσε άλλο 1 με 1,2 μέτρο χιόνι, με αποτέλεσμα να καταστεί ιδιαίτερα ασταθές, τονίζουν οι αρχές.

    Το απόγευμα του Σαββάτου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά από μια χιονοστιβάδα στην περιοχή Λαντκάρ ο Γκιζόν. Επίσης, στο Όμπερλαντ, κοντά στη Βέρνη, ένας Ελβετός 31 ετών καταπλακώθηκε από τα χιόνια ενώ έκανε σκι εκτός πίστας ενώ ένας 28χρονος σνοουμπόρντερ παρασύρθηκε στην ίδια περιοχή από άλλη χιονοστιβάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 February 2015 - 11:30:21 UTC