Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος
  • [02] Διακοπές κυκλοφορίας, εκκενώσεις σπιτιών και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σε όλη τη χώρα
  • [03] Να «αφοπλιστεί» λεκτικά απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μ. Σουλτς
  • [04] Εντυπωσίασε ο Παναθηναϊκός

  • [01] Π. Καμμένος: Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος

    Οι ήρωες των Ιμίων, οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, τιμήθηκαν από τον δήμο Πειραιά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή ( πρώην πλατεία Τερψιθέας), όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Παναγιώτη Βλαχάκου. «Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος, ενώνει τους Έλληνες. Είναι αυτές οι επέτειοι που δεν πρέπει ούτε να ξεχνούμε, ούτε να απουσιάζουν» δήλωσε αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο παριστάμενος υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πρωτοβουλία του να ρίξει στεφάνι στον βράχο των Ιμίων, που προκάλεσε τους Τούρκους, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «η Ελλάδα ασκεί την εθνική της κυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν προκαλεί κανέναν η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας». Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

    [02] Διακοπές κυκλοφορίας, εκκενώσεις σπιτιών και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σε όλη τη χώρα

    Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε όλη την επικράτεια, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, συσσωρεύσεων υδάτων και κατολισθήσεων. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, ενώ από τις 05:45 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων σε σημείο της διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι. Οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία από τον ΣΣ Λιανοκλαδιού προς τον ΣΣ Τιθορέας και αντίστροφα.

    Παράλληλα, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και στην επαρχιακή οδό σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου - Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών μέσω Επαρχιακής οδού Μοσχοχωρίου - Γοργοποτάμου. Επίσης, λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι, από τις 10:30 διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή.

    Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στην Ορεστιάδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

    Η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών στη περιοχή, όπως και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.

    Τέλος, σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Αχαΐας και Αιτωλίας, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [03] Να «αφοπλιστεί» λεκτικά απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μ. Σουλτς

    Να «αφοπλιστεί» λεκτικά εναντίον της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προειδοποιεί την Αθήνα να αποφύγει μονομερή καταγγελία των κανόνων, καθώς, όπως σημειώνει, σε αυτή την περίπτωση δεν θα τα έβαζε μόνο με την Γερμανία, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη. «Η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν διαθέτει και τη μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει ακόμα πρώτα να προσανατολιστεί. Έμεινα έκπληκτος με το πόσο άνετα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ως επικεφαλής μίας ριζοσπαστικής Αριστεράς σε έναν συνασπισμό, ο οποίος βρίσκεται δεξιά από την «Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη ιδεολογική ευελιξία» τονίζει ο κ. Σουλτς στην εφημερίδα «Welt am Sonntag».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρώπη θα έπρεπε να φοβάται τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Σουλτς δηλώνει ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να προετοιμαστεί ότι την περιμένουν σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Και η Αθήνα όμως πρέπει να περιμένει σκληρές διαπραγματεύσεις», ενώ σε ερώτηση για το εάν συμβούλευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την αντιγερμανική ρητορική, σημειώνει: «Του συνέστησα με έμφαση να "αφοπλιστεί" ρητορικά. Δεν τον ωφελεί σε τίποτα. Ο κ. Τσίπρας θα έκανε καλά να τελειώσει με τις επιθέσεις του εναντίον της Α. Μέρκελ. Στο κάτω κάτω είναι η γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, η οποία θα πρέπει να τον βοηθήσει. Κατά τα άλλα, δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, οι οποίοι κοιτάζουν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις στην Αθήνα, αλλά το σύνολο της ΕΕ. Ο κ. Τσίπρας τα βάζει με πολλούς, εάν καταγγείλει μονομερώς τους κανόνες. Πώς μπορείς να εξηγήσεις στους Πορτογάλους, τους Ισπανούς ή τους Ιρλανδούς που υλοποίησαν επώδυνες μεταρρυθμίσεις μια ξεχωριστή μεταχείριση της Αθήνας; Μπορεί σε κάποιους να "περνάει" καλά το να χτυπάς τους Γερμανούς - αλλά είναι επίσης κοντόφθαλμο και δεν μας πάει μπροστά».

    [04] Εντυπωσίασε ο Παναθηναϊκός

    Εντυπωσιακός κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός λύγισε την αντίσταση του Πλατανιά στη Λεωφόρο με 3-0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Πέτριτς άνοιξε το σκορ, ο Τριανταφυλλόπουλος «έγραψε» το 2-0 στο 50ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 ο Κλωναρίδης με εντυπωσιακό σουτ στο 78΄. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός έχασε πέναλτι με τον Μπέργκ στο 45ο λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 February 2015 - 15:30:20 UTC