Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία
  • [02] FT: Η ΕΚΤ «προβάλλει αντίσταση» στο μεταβατικό σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη
  • [03] Θ. Δρίτσας: Θετικός στο να μην προχωρήσει η πώληση του 67% ΟΛΠ

  • [01] Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

    Συνεχίζονται τα προβλήματα που προξένησαν τα έντονα καιρικά των προηγούμενων ημερών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία. Οι δυνατές βροχοπτώσεις, οι κατολισθήσεις και οι χιονοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο καθώς και πλημμυρικά φαινόμενα σε γεωργικές εκτάσεις.

    Στο Κιλκίς, εξαιτίας της καθίζησης του οδοστρώματος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) και στο νομό Καστοριάς, λόγω κατολισθήσεων, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής, μέσω Κορομηλιάς, από το 11ο έως το 21ο χλμ. Επίσης, στη Ροδόπη, εξαιτίας της υπερχείλισης των υδάτων, έκλεισαν οι διαβάσεις: Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στο νομό Τρικάλων, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις έχουν κατακλυστεί από νερά, στα δημοτικά διαμερίσματα Κλοκοτού, Φαρκαδόνας, Πηνειάδας και Κεραμυδίου, εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών Πηνειού και Ενιπέα.

    Και στο νομό Καρδίτσας, από την υπερχείλιση του ποταμού Πετριλιώτη και την καθίζηση της γέφυρας Πετρωτού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην επαρχιακή οδό Μουζακίου - Αργιθέας, στο 50ο χλμ.Ακόμα, λόγω υπερχείλισης του παραπόταμου Αυλάκι, καλύφθηκε από τα νερά έκταση 2.500 στρεμμάτων αγροτικής γης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαγούλας Καρδίτσας ? Μ. Καλύβια Τρικάλων.

    Επίσης, στην περιοχή της Λάρισας, εξαιτίας αυξημένου όγκου υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στο 3ο χλμ, της επαρχιακής οδού Αμπελώνα ? Δελερίων.

    [02] FT: Η ΕΚΤ «προβάλλει αντίσταση» στο μεταβατικό σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απορρίπτει ένα συστατικό στοιχείο-κλειδί του σχεδίου της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης, γεγονός το οποίο ενδέχεται να σημάνει πως η Αθήνα δεν θα έχει καμιά πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης στο τέλος του μήνα, υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης είχε προτείνει να επιτραπεί στην Αθήνα να αυξήσει κατά 10 δισεκ. ευρώ τα βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που εκδίδει, ως μια «μεταβατική μορφή χρηματοδότησης» για τους επόμενους τρεις μήνες, ώσπου να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα ανάμεσα στη χώρα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Όμως η ΕΚΤ εμφανίζεται απρόθυμη να εγκρίνει την έκδοση χρέους και να αυξήσει το όριο των 15 δισ.ευρώ κατά 10 δισ. ευρώ, όπως ζητεί ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους ενήμερους για τις διαβουλεύσεις. «Το ελληνικό σχέδιο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ΕΚΤ», επισήμανε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι «η ΕΚΤ θα παίξει σκληρά το παιγνίδι».

    [03] Θ. Δρίτσας: Θετικός στο να μην προχωρήσει η πώληση του 67% ΟΛΠ

    Θετικός, ως προς το να μην προχωρήσει τελικά η πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε συνάντηση που είχε το απόγευμα, με εκπρόσωπους των εργαζομένων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

    Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων των δύο συνδικάτων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διάλογος με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ του τέθηκε επίσης το θέμα της επαναφοράς των μετοχών από τα δύο μεγάλα λιμάνια στο ελληνικό δημόσιο.

    Για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στα δύο μεγάλα λιμάνια, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δύο ενώσεων, ζήτησαν την κατάργηση του αναγκαστικού μνημονιακού νόμου 4024, που σύμφωνα με τους ίδιους περικόπτει μισθολογικά κάθε μήνα περίπου το 35% της μισθοδοσίας από τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και ΟΛΘ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 February 2015 - 21:30:21 UTC