Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε στον σωστό δρόμο για βιώσιμη λύση
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: Ευχόμαστε όλοι και στηρίζουμε να πετύχει η Ελλάδα μια καλή συμφωνία με την Ευρώπη
  • [03] Συνάντηση Ν. Κοτζιά- Ντ. Μπακογιάννη το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών
  • [04] Συνεχίζονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες
  • [05] Νέα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στον νομό Ιωαννίνων
  • [06] Τριάντα οι νεκροί από τη γρίπη, 36 σε ΜΕΘ
  • [07] ΟΔΔΗΧ: Με αυξημένο κόστος η άντληση 812,5 εκατομμυρίων ευρώ
  • [08] Αισιόδοξος δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση με Μ. Ντράγκι
  • [09] Το πρόβλημα με τα βουλγαρικά φράγματα πρέπει να επιλυθεί, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Δασών και Υδάτων
  • [10] Πέντε χρόνια μετά το Obamacare, οι ρεπουμπλικανοί ψηφίζουν ακόμη για την κατάργησή του
  • [11] Πέρα από τους χλιδάτους ουρανοξύστες, η Νέα Υόρκη κατέχει το ρεκόρ με τους 60.000 αστέγους
  • [12] Το μεγαλύτερο τρωκτικό που υπήρξε ποτέ στη Γη, ήταν μεγάλο σαν βούβαλος και δάγκωνε πιο δυνατά από κροκόδειλο!

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε στον σωστό δρόμο για βιώσιμη λύση

    Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε, πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε από την πλευρά τουο Μάρτιν Σουλτς.

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: Ευχόμαστε όλοι και στηρίζουμε να πετύχει η Ελλάδα μια καλή συμφωνία με την Ευρώπη

    «Αν πετύχει όντως ο πρωθυπουργός καλύτερη συμφωνία, η οποία θα ανακουφίζει τον Έλληνα πολίτη, γιατί να είμαστε αντίθετοι; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα τη χειροκροτήσουμε και με γενναιοφροσύνη. Καμία μεμψιμοιρία δεν υπάρχει από τη ΝΔ. Η ΝΔ επισημαίνει τους κινδύνους και μπορώ να σας πω, χαίρεται για τη ρεαλιστική στροφή που δείχνει η κυβέρνηση Τσίπρα τον τελευταίο καιρό»δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Υπογραμμίζει:«Αν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια τέτοια στροφή προς τον ρεαλισμό, που θα κάνει πιθανή τη συμφωνία με την Ευρώπη, η ΝΔ μόνο χαρούμενη μπορεί να είναι. Το ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις της ΝΔ είναι δυνατόν να λυπεί τη ΝΔ; Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τόσο των διαπραγματεύσεων όσο και τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια φρέσκια κυβέρνηση, κάνει την προσπάθειά της, της ευχόμαστε καλή επιτυχία, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα».

    Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ μετά την ήττα στις εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης απαντά:«Η ΝΔ πρέπει να μείνει με ψυχραιμία ενωμένη, ώστε να δει πού θα καταλήξει το πράγμα ως προς τη συμφωνία. Ό,τι καλό υπάρχει, να είστε βέβαιοι ότι θα το υποστηρίξει, ό,τι είναι επικίνδυνο και ενάντια στις ιδεολογικές μας αρχές θα το αναδείξει».

    Σχετικά με το θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θέμα που θέτουν ορισμένοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει:«Όλα στη ζωή πρέπει να έρχονται στην ώρα τους. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα θέμα ηγεσίας αυτή τη στιγμή στη ΝΔ».

    [03] Συνάντηση Ν. Κοτζιά- Ντ. Μπακογιάννη το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών

    Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, θα έχει στις 18:00 στο υπουργείο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    [04] Συνεχίζονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

    Δεν υπήρξαν δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

    Ο Αλ. Τσίπρας, αυτή την ώρα συναντάταιμε τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης: Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Ζ. Κ. Γιούνκερ και Φρ. Ολάντ

    [05] Νέα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στον νομό Ιωαννίνων

    Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από την νύχτα, δημιουργεί νέα προβλήματα στο λεκανοπέδιο, αλλά και στις υποδομές του νομού Ιωαννίνων.

    Στο Νησί των Ιωαννίνων ανέβηκαν τα νερά της λίμνης Παμβώτιδας και όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, «σπίτια και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στον μόλο πνίγηκαν».

    Στα προάστια Πεδινή, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα και Πέραμα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

    Σε οικισμό του Περάματος που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης άρχισε η εκκένωση σπιτιών, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, διότι πέραν της πλημμύρας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, καθώς το νερό πλησιάζει τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

    Σήμερα σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Γότιστας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς Γότιστα, Κράψη και Ανατολική. Τα συνεργεία της περιφέρειας εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

    [06] Τριάντα οι νεκροί από τη γρίπη, 36 σε ΜΕΘ

    Τους 30 έφτασαν σήμερα οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Το κύμα της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα που δείχνει να κορυφώνεται, έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα 90 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την αρχή της εμφάνισής της στη χώρα, ενώ 36 άνθρωποι παραμένουν σε ΜΕΘ.

    [07] ΟΔΔΗΧ: Με αυξημένο κόστος η άντληση 812,5 εκατομμυρίων ευρώ

    Ποσό 812,5 εκατομμυρίων ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας του ελληνικού δημοσίου. Το επιτόκιο (απόδοση) διαμορφώθηκε στο 2,75%, έναντι 2,30% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου. Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 813 εκατ. ευρώ που υπερκάλυψε κατά 1,30 φορές το αρχικώς δημοπρατούμενο ποσό των 625 εκατ. ευρώ.

    [08] Αισιόδοξος δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση με Μ. Ντράγκι

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι «ενθαρρυμένος για το μέλλον» μετά τις «καρποφόρες συνομιλίες» που είχε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, από τον οποίο ήρθε να ζητήσει στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες.

    «Είχαμε πολύ καρποφόρες συνομιλίες» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, διαβεβαιώνοντας πως η επικοινωνία ήταν «εξαιρετική» γεγονός που του προσφέρει «μια ισχυρή ενθάρρυνση για το μέλλον».

    [09] Το πρόβλημα με τα βουλγαρικά φράγματα πρέπει να επιλυθεί, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Δασών και Υδάτων

    Στις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Αδριανούπολη (Εντίρνε) από την υπερχείλιση του Έβρου, του Τούντζα και του Άρδα, που διέρχονται από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου.

    Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι συναντήθηκε με κατοίκους της Αδριανούπολης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα καταφύγουν σε νομικά μέσα εναντίον της Βουλγαρίας, αν είναι αναγκαίο.

    Ο υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι για τα φράγματα στη Βουλγαρία δεν αφήνουν τον αναγκαίο ελεύθερο χώρο για να εμποδίσουν την υπερχείλιση των υδάτων σε περιπτώσεις σφοδρών βροχοπτώσεων.

    Έχουμε προειδοποιήσει τη βουλγαρική πλευρά και η υπομονή των κατοίκων στην περιοχή της Αδριανούπολης εξαντλείται, είπε κ. Έρογλου.

    Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι, με τις δηλώσεις του, θέλει να στρέψει την προσοχή της βουλγαρικής κυβέρνησης σε αυτό το πρόβλημα και υπογράμμισε ότι η Τουρκία και η Βουλγαρία είναι σε επικοινωνία, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών.

    Η υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, Ιβελίνα Βασιλίεβα δήλωσε από το Έλχοβο, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, ότι η άνοδος της στάθμης των υδάτων στον κάτω ρου του ποταμού Τούντζα οφείλεται μόνο στις καταρρακτώδεις βροχές και ότι ηελεγχόμενη αποδέσμευση υδάτων από το φράγμα Ζρέμπτσεβο και από άλλες δεξαμενές σταμάτησε.

    [10] Πέντε χρόνια μετά το Obamacare, οι ρεπουμπλικανοί ψηφίζουν ακόμη για την κατάργησή του

    Η μεγάλη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας υιοθετήθηκε πριν από πέντε χρόνια. Ωστόσο οι ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν εκ νέου χθες υπέρ της κατάργησής του, συνεχίζοντας μια τακτική που έχει γίνει πλέον ρουτίνα.

    «Δεν ξέρω αν είναι η 55η ή η 60ή φορά που ψηφίζουν για το θέμα αυτό» δήλωσε σκωπτικά ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διερωτώμενος τους λόγους που ωθούν τους πολιτικούς του αντιπάλους να θέτουν το Obamacare «προτεραιότητά τους». «Η απάντηση είναι πολύ απλή» δήλωσε λίγο αργότερα, στο ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Κέβιν Μακ Κάρθι. «Ο νόμος είναι μια καταστροφή. Κοστίζει πολύ ακριβά και οι Αμερικανοί εξακολουθούν να μην τον θέλουν».

    Μία σειρά μέτρων που ακυρώνουν την επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εκατομμυρίων Αμερικανών υιοθετήθηκε με 239 ψήφους υπέρ έναντι 186 κατά. Kανένας δημοκρατικός δεν ψήφισε υπέρ. Πράγματι, είναι η 56η φορά από τον Ιανουάριο του 2011 που οι ρεπουμπλικανοί ψηφίζουν υπέρ της κατάργησης, της τροποποίησης, του περιορισμού ή της συντόμευσης του νόμου, o οποίος συμβολίζει για τους συντηρητικούς τις υπερβολές της δημοκρατικής κυβέρνησης προς μια κοινωνικοποίηση των ιατρικών παροχών όπως στην Ευρώπη. Ο νόμος επέζησε όλων αυτών των νομοθετικών επιθέσεων, θριάμβευσε στο ανώτατο δικαστήριο το 2012 και το βασικό του σημείο, η οικουμενική υποχρέωση της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, ισχύει εδώ και ένα χρόνο. Μόνη σκιά, μια νέα προσφυγή που εκκρεμεί ενώποιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η απόφαση για την οποία θα εκδοθεί μέχρι τον Ιούλιο και αφορά για τη νομική εγκυρότητα των επιδομάτων που δίδονται από το ομοσπονδιακό κράτος στα νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα για τη επιδότηση της ασφάλισής τους, σε ορισμένες πολιτείες, με βάση την στενή ερμηνεία παραγράφου του νόμου. «Κάνοντας πολιτική για ένα τέτοιο θέμα δεν έχει απολύτως κανένα νόημα», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

    [11] Πέρα από τους χλιδάτους ουρανοξύστες, η Νέα Υόρκη κατέχει το ρεκόρ με τους 60.000 αστέγους

    H Νέα Υόρκη είναι γνωστή για τους πολυεκατομμυριούχους της και τους πολυτελείς ουρανοξύστες της με τα εξωφρενικά ενοίκια. Ωστόσο η μεγαλύτερη αμερικανική πόλη μόλις κατέρριψε επίσης ένα νέο ρεκόρ, αυτό των 60.000 αστέγων. «Αυτή τη νύχτα, 60.352 άνθρωποι θα κοιμηθούν στα καταφύγια της πόλης» ανάμεσά τους περισσότερα από 25.000 παιδιά, ανακοίνωσε ο Συνασπισμός για τους Άστεγους στην ιστοσελίδα του. Ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, όταν ανερχόταν σε 53.615 άτομα που φιλοξενούνταν από την πόλη. Οι οικογένειες αποτελούν τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού των αστέγων.

    [12] Το μεγαλύτερο τρωκτικό που υπήρξε ποτέ στη Γη, ήταν μεγάλο σαν βούβαλος και δάγκωνε πιο δυνατά από κροκόδειλο!

    Το μεγαλύτερο τρωκτικό που περπάτησε ποτέ στη Γη, ζύγιζε περίπου 1.000 κιλά (ένα τόνο) και ήταν μεγάλο σαν βούβαλος, σύμφωνα με Βρετανούς και Ουρουγουανούς επιστήμονες. Το ζώο ζούσε στη Νότια Αμερική πριν από περίπου 3 εκατομμύρια χρόνια και χρησιμοποιούσε το μεγάλα μπροστινά δόντια του όπως ένας ελέφαντας χρησιμοποιεί τους χαυλιόδοντές του.

    Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το γιγάντιο τρωκτικό (με την επιστημονική ονομασία Josephoartigasia monesi) έμοιαζε εμφανισιακά με ινδικό χοιρίδιο - αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

    Το δάγκωμά του ζώου (του οποίου έχει διασωθεί το απολίθωμα μόνο του κρανίου του που έχει μήκος μισού μέτρου) εκτιμάται, με βάση προσομοιώσεις σε υπολογιστή, ότι ήταν τρεις φορές πιο δυνατό από αυτό μιας σημερινής τίγρης ή ενός κροκοδείλου.

    Με τα επίφοβα δόντια του, το τρωκτικό κυνηγούσε την τροφή του, αμυνόταν, αλλά και έσκαβε στο χώμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 2015 - 11:30:30 UTC