Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίζεται η νέα Βουλή
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο
  • [03] Ο 17χρονος που νίκησε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μετάφρασης
  • [04] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα χρειάζεται παράταση του προγράμματος
  • [05] Bloomberg: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από την κίνηση της ΕΚΤ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
  • [06] Π. Πράετ: Με τη χθεσινή απόφαση η ΕΚΤ εφάρμοσε απλώς τους κανόνες λειτουργίας της
  • [07] Αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ για την απόφαση της ΕΚΤ
  • [08] Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο γρίπης και πνευμονίας

  • [01] Ορκίζεται η νέα Βουλή

    Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή, η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι βουλευτές όπως πάντα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να δώσουν πολιτικό ή θρησκευτικό (χριστιανικό ή μουσουλμανικό) όρκο.

    Αύριο, οι ορκισθέντες βουλευτές θα εκλέξουν τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής, ενώ το τριήμερο που ακολουθεί θα συζητηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τη Δευτέρα το βράδυ, θα ζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν.

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο

    Ψυχραιμία συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την απόφαση της ΕΚΤ, να μην αποδέχεται από τις 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά ομόλογα. Τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο, κάτι που, όπως είπε, ανέφερε και ο κ. Ντράγκι στη χθεσινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Έχουμε καλή θέληση τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και σημείωσε πως όλοι στις συζητήσεις συμφώνησαν ότι πρέπει να μας δοθεί ο χρόνος. Υπάρχει κοινό έδαφος που γνωρίζει ο κ. Σόιμπλε, επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Προσερχόμαστε στον διάλογο με διάθεση συναντίληψης. Η Ελλάδα δεν εκβιάζει,ούτε εκβιάζεται.'Εχει βούληση και αποφασιστικότητα για αμοιβαία επωφελή λύση».

    Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η απόφαση της ΕΚΤ ενεργοποιείται στις 11 Φεβρουαρίου, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, οπότε δεν αποκλείεται να συγκληθεί το Γιούρογκρουπ, εκτιμώντας ότι η πίεση της ΕΚΤ ειναι πολιτική και ασκείται προς όλα τα μέρη να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή λύση που δεν θα παραβιάζει την κόκκινη γραμμη που πήρε ως εντολή, απο τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ανέφερε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού υπαρχει η χρηματοδότηση από τον ELA», ενώ εκτίμησε ότι «υπάρχουν δυο γραμμές στους εταίρους: Εμμονή στα προηγούμενα ή μια συμφωνία μεταβατική χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λυση».

    Ο στόχος είναι έως το τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, αφού υπάρξει μια συμφωνία γέφυρα. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα αποσαφηνιστούν οι θέσεις και τα χρονοδιαγράμματα και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με βάση και την εξέλιξη των διαπραγματέυσεων, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται τη λαϊκή εντολή. Δεν μας έχουν ζητήσει γραπτές διαβεβαιώσεις, υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης ενώ στην ερώτηση αν η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, απάντησε είπε ότι το κράτος έχει συνέχεια, αλλά όχι και η παράλογη πολιτική. Πάντως επανέλαβε οτι δεν βοηθά την διαπραγμάτευση το πιστόλι στον κρόταφο.

    [03] Ο 17χρονος που νίκησε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μετάφρασης

    Η ανάγκη για επικοινωνία με τη γιαγιά του και άλλα στενά συγγενικά του πρόσωπα, τον οδήγησαν στην εμπειρική εκμάθηση της μητρικής γλώσσας της μητέρας του. Ήταν αυτή η ανάγκη, που μαζί με τη θέληση και την επιθυμία της συμμετοχής, τον ανέδειξαν ως τον Έλληνα νικητή του ετήσιου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού μετάφρασης «Juvenes Translatores» (νεαροί μεταφραστές). Ο 17χρονος μαθητής της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου Καβάλας Θανάσης Κυριακίδης διακρίθηκε μεταξύ 3000 μαθητών από συνολικά 740 σχολεία από ολόκληρη την Ευρώπη, μεταφράζοντας ένα κείμενο από τα ελληνικά στα πολωνικά, χωρίς τη χρήση λεξικού.

    Η συμμετοχή του στον διαγωνισμό ήταν, όπως λέει και ο ίδιος ο μαθητής, ένα «τεστάρισμα» του εαυτού του, αν μπορεί να γράψει άριστα σε μια γλώσσα που τυπικά δεν είναι η μητρική του, αλλά που ουσιαστικά τη μιλάει από μικρή ηλικία μέσα στο σπίτι. Ταξίδεψε τρεις φορές στην Πολωνία για να γνωρίσει τους συγγενείς της μητέρας του και δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του, όταν κατάφερε να συνομιλήσει μαζί τους. Δεν θεωρεί τα πολωνικά ξένη γλώσσα, πιστεύει πως έχει δυσκολότερη προφορά από την ελληνική αλλά εκτιμάει πως η ελληνική έχει περισσότερες δυσκολίες.

    Από την Ελλάδα συμμετείχαν στον διαγωνισμό συνολικά 22 σχολεία, όσες και οι έδρες της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουσιαστικά αναδείχθηκε ένας νικητής από κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [04] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα χρειάζεται παράταση του προγράμματος

    Η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει με ποιον τρόπο θα εξυγειάνει τα δημόσια οικονομικά της και θα αναπτύξει την οικονομία της, αλλά οφείλει να παρατείνει το πρόγραμμα στήριξης για λίγους μήνες για να κερδίσει χρόνο ώστε να διαπραγματευθεί αυτά τα βήματα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις στο Reuters Eurozone Summit.

    «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πιο ρεαλιστικός δρόμος είναι η παράταση της ισχύος του προγράμματος για λίγους ακόμη μήνες ή μισό χρόνο, δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο για διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο σύντομα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας, απάντησε ότι δεν θέλει να συζητήσει υποθετικές ερωτήσεις.

    Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι υπάρχει προοπτική για την αλλαγή ορισμένων μέτρων του ελληνικού προγράμματος ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη, εάν το θέλει η Αθήνα, υπό την προϋπόθεση ότι τα εναλλακτικά μέτρα που θα προταθούν θα έχουν δημοσιονομικά ισοδύναμο αποτέλεσμα.«Αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε προοπτική για συνομιλίες και αυτή η προοπτική δίδεται από το πλαίσιο του προγράμματος» πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στις υπουργικές εξαγγελίες στην Αθήνα περί διακοπής ορισμένων ιδιωτικοποιήσεων, σχεδίων αύξησης του κατώτατου μισθού, επαναπρόσληψης δημοσίων υπάλληλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και επαναφοράς της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Βάλντις Ντομπρόφσκις δήλωσε ότι τέτοιες κινήσεις φέρνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

    «Αυτό είναι σημαντικό...να μην υπάρξει επιστροφή στη χρηματοπιστωτική αστάθεια και την κρίση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας. Ο Ντομπρόφσκις δήλωσε, επίσης, ότι η σχετική με την τρόικα διευθέτηση μπορεί να είναι ανοικτή σε αλλαγές, αλλά όχι ως μονομερής ελληνική απόφαση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διεθνείς πιστωτές και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσουν μία εναλλακτική λύση.

    [05] Bloomberg: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από την κίνηση της ΕΚΤ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

    Η συνολική έκθεση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων στο δημόσιο χρέος της χώρας τους ανέρχεται μόνον σε περίπου 21 δισ. ευρώ, επισημαίνει το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφορικά με τις επιπτώσεις της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να άρει την εξαίρεση την οποία έχαιραν τα ελληνικά ομόλογα από τους κανόνες πιστοληπτικής αξιολόγησης.

    Όπως επισημαίνεται στο σχετικό τηλεγράφημα του Bloomberg, η απόφαση αυτή της ΕΚΤ δεν συνεπάγεται μια πιθανή καταστροφή ρευστότητας (potential liquidity disaster) για τις ελληνικές τράπεζες.

    Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν εξαρτάται ιδιαίτερα από τη χρήση κρατικού χρέους ως ενεχύρου (collateral) για την άντληση ρευστότητας. Στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος καταδεικνύουν ότι η έκθεση των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ελληνικό κρατικό χρέος είναι της τάξης των 21 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, η αξία των ομολόγων αυτών υφίσταται ήδη «κούρεμα» (haircut) από την ΕΚΤ όταν χρησιμοποιούνται ως ενέχυρα για την άντληση ρευστότητας.

    Ακόμη, απολύτως εν τάξει παραμένει κάθε άλλο ενέχυρο, πλην του ελληνικού κρατικού χρέους, που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες για την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ. Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ, σημειώνει το Bloomberg, στρέφεται κατά των ελληνικών ομολόγων, όχι εναντίον των ελληνικών τραπεζών.

    Επιπροσθέτως, οποιαδήποτε ανάγκη ρευστότητας καλύπτεται από το πρόγραμμα παροχής βοήθειας έκτακτης ρευστότητας «Emergency Liquidity Assistance», (ELA), που παρέχεται με ευθύνη της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Υπό το πρίσμα αυτό, η κίνηση της ΕΚΤ έχει πολύ μικρή άμεση επίδραση στις ελληνικές τράπεζες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει παντελής απουσία εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατά τις επόμενες ημέρες, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ιδωθεί για αυτό που πραγματικά είναι: ήτοι άσκηση πίεσης από την ΕΚΤ επί της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο

    Ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, προσπαθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και την τοποθέτησή του στη θέση που πλέον κατέχει. Σήμερα η ΕΚΤ απάντησε στις κινήσεις του, σημειώνει το πρακτορείο και προσθέτει: Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνήσει να εισέλθει εκ νέου σε πρόγραμμα η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει τη χρήση του χρέους της (ομολόγων) ως ενεχύρου για την άντληση ρευστότητας.

    Οι άμεσες επιπτώσεις πρέπει να εκτιμηθούν ως περιορισμένες στην αγορά χρέους αλλά τεράστιες από πολιτικής πλευράς. Η ΕΚΤ έχει κατηγορηθεί συχνά ότι θέτει υπέρμετρη πολιτική πίεση επί των κυβερνήσεων. Η σημερινή κίνηση δείχνει ότι έχει επιλέξει να αγνοήσει τις κατηγορίες αυτές και να πράξει ό,τι η ίδια θεωρεί ορθό.

    [06] Π. Πράετ: Με τη χθεσινή απόφαση η ΕΚΤ εφάρμοσε απλώς τους κανόνες λειτουργίας της

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι διαυγής στις ενέργειές της και εφάρμοσε απλώς τους κανόνες λειτουργίας της με την απόφασή της να τερματίσει την πρακτική εξαίρεσης των ελληνικών ομολόγων από τα υφιστάμενα όρια πιστοληπτικής αξιολόγησης, δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ στην εφημερίδα Les Echos.

    «Οι προϋποθέσεις πρόσβασης στη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σαφείς», δηλώνει ο Πέτερ Πράετ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση που ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η ΕΚΤ. «Εάν δεν πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις, η ΕΚΤ πρέπει να πράξει ανάλογα». Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε αιφινιδιαστικά χθες το βράδυ ότι σταματά να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, μετακυλύοντας την ευθύνη της χρηματοδότησης στην Τράπεζα της Ελλάδος και απομονώνοντας τη χώρα μέχρι τη σύναψη συμφωνίας επί νέου προγράμματος.

    Ο Πέτερ Πράετ δηλώνει ότι «δεν είναι ικανοποιημένος» με το καθεστώς της εποπτείας της Ελλάδας από την τρόκια των ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ των διεθνών πιστών, αλλά δεν διευκρινίζει τι είδους μεταβολές θα ήθελε ως προς αυτό. Τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας ξεπέρασαν το όριο του 10% κατά το άνοιγμα της αγοράς ομολόγων στην ευρωζώνη. Λίγο μετά τις 09.00 ώρα Ελλάδος το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 10,051% έναντι 9,678 χθες κατά το κλείσιμο της αγοράς ομολόγων.

    [07] Αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ για την απόφαση της ΕΚΤ

    Τη χθεσινοβραδινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να άρει την εξαίρεση των ελληνικών ομολόγων από τα ελάχιστα όρια πιστοληπτικής αξιολόγησης, από τις 11 Φεβρουαρίου, προβάλλουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

    Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ αναφέρει ότι με την απόφαση, που αποστάλθηκε ηλεκτρονικά «ασκείται πίεση στη νέα ελληνική κυβέρνηση, περιορίζοντας την πρόσβαση στην απευθείας γραμμή χρηματοδότησης». Όπως σημειώνεται, η ανακοίνωση της ΕΚΤ επισημαίνει ότι «η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου βασίζεται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί ως δεδομένη μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και ότι θα είναι ευθυγραμμισμένη με τους υφιστάμενους κανόνες του ευρωσυστήματος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η απόφαση αυτή θα αναγκάσει τις ελληνικές τράπεζες που δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την ΕΚΤ να στραφούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για χρηματοδότηση, η οποία θα γίνεται με λιγότερο ευνοϊκούς όρους.

    Η απόφαση της ΕΚΤ ελήφθη μερικές ώρες μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη» σημειώνοντας παράλληλα τη σχετική δήλωση του κ. Βαρουφάκη.

    Σε δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ για το ίδιο θέμα αναφέρεται ότι «η ανακοίνωση της ΕΚΤ περί αναστολής, έγινε καθώς αξιωματούχοι αύξησαν την πίεση στη νέα ελληνική κυβέρνηση για να συμβιβαστεί με τους διεθνείς πιστωτές της επί του προγράμματος διάσωσης της χώρας. Ως συνέπεια της ανακοίνωσης αυτής έπεσε η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά 0,8% στο 1,1387». Όπως σημειώνεται, ο Krishna Guha, αντιπρόεδρος της Evercore ISI, δήλωσε ότι «η ανακοίνωση της ΕΚΤ συμφωνεί με την πρόβλεψή μας ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας». Επίσης, ο Win Thin, της Brown Brothers Harriman, δήλωσε ότι «όπως φαίνεται, η ΕΚΤ παίζει σκληρό παιχνίδι. Πιθανότατα, θα καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά μέχρι τότε θα υπάρξουν πολλά προβλήματα».

    [08] Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο γρίπης και πνευμονίας

    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιθανό να αυξήσουν τον κίνδυνο για λοίμωξη από γρίπη και για πνευμονία, επειδή εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που έγινε σε πειραματόζωα. Η μελέτη έρχεται να αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για τα υπέρ και κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

    Οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιάμ Μπισβάλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», εξέθεσαν ποντίκια σε καπνό ηλεκτρονικού τσιγάρου δύο φορές την ημέρα επί δύο εβδομάδες. Η ποσότητα του καπνού ήταν ανάλογη εκείνης που εισπνέει ένας τακτικός χρήστης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

    Η μελέτη βρήκε, επίσης, ότι και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν τοξικές ουσίες (ελεύθερες ρίζες) που κάνουν ζημιά στο DNA, αλλά σε επίπεδο μόνο 1% του επιπέδου που υπάρχει στα κανονικά τσιγάρα. «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι ουδέτερα, όσον αφορά τις επιπτώσεις τους στους πνεύμονες», δήλωσε ο Μπισβάλ και τόνισε ότι παρόμοιες μελέτες πρέπει πλέον να γίνουν σε ανθρώπους, ιδίως σε όσους πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και από άλλες παθήσεις των πνευμόνων. Τέτοια προβλήματα εμφανίζουν συνήθως οι πρώην καπνιστές, οι οποίοι είναι και βασικοί χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2015 - 9:30:31 UTC