Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Βλ. Πούτιν - Αλ. Τσίπρα
  • [03] Εξιχνιάστηκαν δύο σημαντικές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Ζητάμε πρόγραμμα - γέφυρα για να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα
  • [05] Π. Μοσκοβισί: Ζητούμενο να βρεθεί η «χρυσή τομή» για το θέμα της Ελλάδας
  • [06] JP Morgan: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας
  • [07] Συνάντηση Άγγ. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ με Π. Ποροσένκο και Βλ. Πούτιν

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου

    Την ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και υπεραμύνθηκε της δικής του πολιτικής, ασκώντας κριτική στις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

    «Τα όσα λένε οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι είτε προετοιμασία ρήξης με την ΕΕ, είτε προετοιμασία κωλοτούμπας» είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε: «Αν η κυβέρνηση επιλέξει συνέχιση της δικής μας πολιτικής με τον δικό της τρόπο θα τη στηρίξουμε. Αν πάλι εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες για τον τόπο. Έχουμε προειδοποιήσει και οι προειδοποιήσεις μας ισχύουν στο ακέραιο». «Αν η κυβέρνηση επιλέξει να πάει στα βράχια, τότε θα είμαστε απέναντί της. Αν επιχειρήσουν να ξηλώσουν προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις θα είμαστε, επίσης, απέναντι» πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επιγραμματικά στις χθεσινές εξελίξεις, λέγοντας ότι η κίνηση της ΕΚΤ δημιουργεί ανησυχία, καθώς ο κ. Σουλτς είπε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεωκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και συμπλήρωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης Ιστορίας. «Είμαστε πάντα κόμμα εθνικής ευθύνης. Από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό και θα στηλιτεύουμε ό,τι είναι λάθος. Δεν θα διστάσουμε ούτε να ψηφίσουμε κάτι σωστό, ούτε να καταψηφίσουμε κάτι λάθος» σημείωσε.

    Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό του αποτελέσματος σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε: «Η ΝΔ έχασε τις εκλογές, αλλά στάθηκε όρθια και δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ, υπέστη μικρή μείωση σε σχέση με το 2012. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δύομισι χρόνια έχασε 31% της δύναμής του». Επίσης, υπερασπίστηκε την προεκλογική τακτική του λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού Σώματος ψήφισε αντιμνημονιακά». Πρόσθεσε: «Γι αυτό χάναμε ψήφους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει κάνει καμία στροφή προς το Κέντρο». Προσδιόρισε, δε, την ταυτότητα της ΝΔ τονίζοντας ότι στο μέλλον η επιλογή είναι να κινηθεί κεντροδεξιά στα εθνικά θέματα και στα θέματα ασφάλειας και με φιλελεύθερους τόνους στα οικονομικά. «Δεν υλοποιήσαμε όλες μας τις εξαγγελίες αλλά ούτε και εξαντλήσαμε την τετραετία, ωστόσο, πετύχαμε τα περισσότερα» υπογράμμισε.

    Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, νέος γραμματέας του κόμματος εξελέγη ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Βλ. Πούτιν - Αλ. Τσίπρα

    Για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream», σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κρεμνλίνο, συζήτησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως ανακοίνωσε ο βοηθός, επί διεθνών ζητημάτων, του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του. «Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Ουσακόφ υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

    Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

    Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

    [03] Εξιχνιάστηκαν δύο σημαντικές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

    Δύο σημαντικές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Σε σχέση με την πρώτη υπόθεση, συνελήφθη ένας 24χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες ψηφιακές έρευνες στο πλαίσιο της παγκόσμιας αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «HYDRA». Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς κατείχε και διαμοίραζε, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, πλήθος αρχείων «σκληρής» παιδικής πορνογραφίας. Στη κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας, ενώ διακριβώθηκε ότι σε ένα από τα κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία απεικονίζεται ο ίδιος την ώρα που ασελγούσε σε βάρος ανηλίκου. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά, που καταγράφεται η συμμετοχή Έλληνα σε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Επιπλέον, διερευνάται άλλη περίπτωση ασέλγειας του δράστη σε τετράχρονο ανήλικο, ενώ θα ελεγχθούν όλα τα κατασχεθέντα αρχεία για τυχόν εντοπισμό και άλλων συναφών περιπτώσεων. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

    Σε σχέση με τη δεύτερη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ο 55χρονος συνελήφθη στην Πάτρα, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, για παρόμοια αδικήματα και κρίθηκε προφυλακιστέος. Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ συμμετείχε και σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας (chat), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, απέστειλε σε χώρα τού εξωτερικού, μέσω κούριερ, χρηματικό ποσό, ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων. Επίσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, με έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των ΗΠΑ (ICE) ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, απέστειλε σε τρίτους τριάντα εννέα φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Ζητάμε πρόγραμμα - γέφυρα για να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη μετον Γερμανό ομόλογό τουΒ. Σόιμπλε στο Βερολίνο.

    Ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι συζητήσαμε διεξοδικά και για αρκετή ώρα -όχι πάντα με συμφωνία- αλλά στο επίπεδο της παραδοσιακής φιλίας των δύο χωρών. Συμφωνήσαμε ότι θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μια ενωμένη Ευρώπη.

    Υπήρξε σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, αλλά, όπως σημείωσε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν. Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που στηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σόιμπλε.

    Ο Γ. Βαρουφάκης, από την πλευρά του δήλωσε ότι, συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις με τελικό στόχο μια λύση που διαφυλάττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Δεν συζητήσαμε την πιθανότητα κουρέματος του χρέους, αλλά την προσέγγιση που πρέπει να έχουμε για τη λήξη της κρίσης. Ο ελληνικός λαός θέλει να τελειώσει αυτή η ταπείνωση.

    Επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρόνο για να παρουσιάσει τις θέσεις της στους εταίρους της και στο μεταξύ να υπάρχει το πρόγραμμα-γέφυρα.

    [05] Π. Μοσκοβισί: Ζητούμενο να βρεθεί η «χρυσή τομή» για το θέμα της Ελλάδας

    To ζητούμενο στις εποικοδομητικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή μεταξύ του σεβασμού της δημοκρατικής επιλογής του ελληνικού λαού και του σεβασμού των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί.

    Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγυήση είπε ότι η Επιτροπή τη λαμβάνει υπόψη, σημειώνοντας πάντως ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Απο εκεί και πέρα, όπως τόνισε, οι επαφές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου και κυρίως στο Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου όπου θα πρέπει να ληφθούν «ορισμένες αποφάσεις».

    Ο Π. Μοσκοβισί δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας στην επερχόμενη υπουργική Σύνοδο του G20 στην Κωνσταντινούπολη.

    Παρά την αναθεώρηση προς τα κάτω, σε σχέση με τις φθινοπωρινές προβλέψεις, για την ανάπτυξη από 3% σε 2,5% για το 2015, ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι το σημαντικό είναι ότι η ανάπτυξη επιστρέφει, κάτι που θα συμβάλει θετικά στη μείωση του χρέους, των ελλειμμάτων και των ανισοτήτων και στη δημιουργία απασχόλησης. Προειδοποίησε, ωστόσο, για την αβεβαιότητα που υπάρχει και η οποία μπορεί να επηρεάσει την ανάκαμψη της οικονομίας, αν αθετηθούν βασικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να εργαστούμε όλοι με βασικό γνώμονα την παραμονή της χώρας στο ευρώ και έχοντας υπόψη ότι υπάρχουν περιθώρια ελιγμών τόσο για την ευρωζώνη όσο και για την κυβέρνηση από την οποία αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την εξεύρευση κοινά αποδεκτής λύσης, υπογράμμισε.

    Σε ότι αφορά τη μετεξέλιξη της τρόικας ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι η παρουσία της Κομισιόν, της ΕΚΤ αλλά και του ΔΝΤ είναι απαραίτητη, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα βρεθούν τρόποι να εργαστούμε μαζί. 'Αφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι διεξάγεται συζήτηση για τη μελλοντική μορφή της.

    [06] JP Morgan: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας

    Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πρόβλημα άντλησης ρευστότητας μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μη δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα, καθώς αυτές θα χρηματοδοτούνται μέσω του μηχανισμού ELA, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.

    Η τράπεζα εκτιμά ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης πρέπει να γίνει νωρίτερα από το τέλος Μαΐου.

    Με αφορμή την απόφαση της ΕΚΤ, η JP Morgan τονίζει σε έκθεσή της ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών θα γίνεται πλέον από τον ELA, ενώ εκτιμά ότι ένα μικρότερο μέρος της θα γίνεται μέσω της ΕΚΤ, καθώς οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάποιους τίτλους, όπως ομόλογα που πήραν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως ενέχυρο για απευθείας άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ. Αυτή η αλλαγή, σημειώνει η JP Morgan, θα έχει κάποια επίπτωση, επειδή η χρηματοδότηση από τον ELA είναι ακριβότερη (σ.σ.: το επιτόκιο είναι 1,55% αντί 0,05% που είναι το επιτόκιο της ΕΚΤ), αλλά η χρηματοδότηση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

    [07] Συνάντηση Άγγ. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ με Π. Ποροσένκο και Βλ. Πούτιν

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσουν σήμερα, Πέμπτη, στο Κίεβο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και αύριο, Παρασκευή, στη Μόσχα τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν περί του τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

    «Ενόψει της κλιμάκωσης της βίας τις τελευταίες ημέρες, η καγκελάριος και ο πρόεδρος Ολάντ εντείνουν τις προσπάθειές τους, οι οποίες συνεχίζονται επί μήνες, για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Οι επισκέψεις των δύο ηγετών στο Κίεβο και τη Μόσχα ανακοινώθηκαν και από τον πρόεδρο Ολάντ. «Η επιλογή της διπλωματίας δεν μπορεί να παραταθεί επ΄αόριστον» στην ουκρανική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου. «Η Γαλλία θέλει να αποφύγει τον πόλεμο» στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

    Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να συζητήσει ενδεχόμενες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, τις οποίες ζητεί εδώ και μήνες η φιλοδυτική ουκρανική κυβέρνηση για να καταπολεμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Κέρι προτίθεται να προσφέρει επιπλέον 16,4 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσει τους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2015 - 13:30:27 UTC