Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής
  • [02] Την Κυριακή αρχίζει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις
  • [03] Με προβλήματα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων
  • [04] Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ
  • [05] Β. Σόιμπλε: Δεν γεφυρώσαμε τις διαφορές μας
  • [06] Κάλεσμα - διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας, με επιστολή 300 διανοουμένων από όλον τον κόσμο
  • [07] «Προσοχή στην κουκουβάγια. Αρπάζει καπέλα» προειδοποιούν τους επισκέπτες ενός πάρκου στις ΗΠΑ
  • [08] Σε κατάσταση τεχνητού κώματος παραμένει η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον

  • [01] Σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής

    Στις 11:00 θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής. Υποψήφια για το αξίωμα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προτείνει, επίσης, για α΄αντιπρόεδρο τον Αλέξη Μητρόπουλο, β΄αντιπρόεδρος τον Γιάννη Μπαλάφα, γ΄αντιπρόεδρο τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Για κοσμήτορες της Βουλής θα προτείνει τους Νάσο Αθανασίου και Γιώργο Πάντζα, ενώ για γραμματείς τους Παν. Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήση Ζάννα και Βασίλη Τσίρκα.

    Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Χρήστος Μαντάς και Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη. Διευθυντής ΚΟ, ο Κώστας Αθανασίου και συντονιστής ΕΕΚΕ, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

    [02] Την Κυριακή αρχίζει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

    Τα αποτελέσματα των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η προετοιμασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα αρχίσουν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη με την ψηφοφορία, απασχόλησαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας αποτίμησε ως θετικά τα αποτελέσματα των επισκέψεών του σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κύπρο, ενώ κατά την συνεδρίαση έγινε αναφορά στην απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα. Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για κίνηση πολιτικής πίεσης από την ΕΚΤ, που θα έχει πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση, άνευ σημασίας. Το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι απολύτως ασφαλές τόσο στο επίπεδο της ρευστότητας όσο και της χρηματοδότησης. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με τον Γ. Δραγασάκη.

    Σε ό,τι αφορά τις Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κάθε υπουργός έκανε εισήγηση για το χαρτοφυλάκιό του. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον καθένα να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο. Επίσης έγιναν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές δηλώσεις. Παράλληλα, έγινε και μια συνολική συζήτηση για το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στις Προγραμματικές.

    Το Σάββατο θα συγκληθεί, πιθανόν εκ νέου το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «έχουμε όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε και να ξεκινήσουμε σταδιακά να αποκαταστήσουμε αδικίες, αλλά άμεσα, αστραπιαία θα κινηθούμε για να τελειώνουμε με το καθεστώς της διαφθοράς, της διαπλοκής, και με το πελατειακό κράτος, προωθώντας σαρωτικές αλλαγές». Απευθυνόμενος στους δανειστές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα όσα δεσμεύθηκε να κάνει και προσέθεσε ότι δεν θα επιτρέψει να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες. «Δεν απειλούμε καμία ισορροπία στην Ευρώπη, αντίθετα η νέα κυβέρνηση έρχεται να αποκαταστήσει την ισορροπία στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαπραγματευθεί σκληρά για να μπει ένα οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της.

    [03] Με προβλήματα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων

    Με προβλήματα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν γίνονται επίσης τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από τον Πειραιά για τη Σαλαμίνα.

    Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στύρα. Επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο «Mακεδών» που ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Λαύριο παραμένει στη Κέα. Στο ίδιο λιμάνι παραμένει από χθες και το "ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ" που εκτελούσε δρομολόγιο από Λαύριο- Κέα - Κύθνο - Σύρο - Τήνο - Σύρο.Κλειστή είναι επίσης γραμμή Ηγουμενίτσα Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου "ΑΡΙΑΔΝΗ" που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιό του. Επίσης το"ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ", που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο - Χάλκη - Διαφάνι - Κάρπαθο - Κάσο - Ανάφη - Θήρα - Μήλο - Πειραιά, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης.

    [04] Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

    Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Εργασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών Λια Μπούζις, θα έχει το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε, στο Βερολίνο, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση είναι χρόνος ως τον Μάιο, προκειμένου να παρουσιάσει ολοκληρωμένο προγράμμα στους εταίρους της και ένα προγράμμα - γέφυρα, για το διάστημα ως τότε. Υποσχέθηκε δε «λογική, ειλικρίνεια και ετοιμότητα για την εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων». «Ζητάμε την ευκαιρία να θέσουμε την πρότασή μας» με στόχο να προκύψει σύνθεση και να φθάσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης. Διαβεβαίωσε δε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η λέξη «χρεοκοπία» να εξαφανιστεί από τη συζήτηση.

    Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αυτές που προβλέπονται από το τρέχον προγράμμα δεν είναι όλες «για πέταμα», αλλά υποστήριξε ότι θέτουν λάθος προτεραιότητες, στοχεύοντας όχι στην κορυφή, αλλά στη βάση.

    [05] Β. Σόιμπλε: Δεν γεφυρώσαμε τις διαφορές μας

    «Δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την χθεσινή του συνάντηση με τον 'Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη και απέρριψε την ιδέα ενός προγράμματος που θα χρησιμεύσει ως γέφυρα. Τόνισε δε ότι δεν τον απασχολεί πώς θα ονομάζεται ο μηχανισμός ελέγχου του προγράμματος, αλλά διευκρίνισε ότι μόνο με τους τρεις θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να καταστραφούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί, αν ακυρωθούν οι μεταρρυθμίσεις.

    «Όλος Ο ΕΜΣ και ο EFSF είναι ένα πρόγραμμα - γέφυρα. Αλλά για αυτό η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να κάνει κάποια συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να διαλύσει τις βάσεις της οικονομικής δυσπραγίας», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σε έκτακτη εκπομπή που προβλήθηκε χθες το βράδυ από το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε ότι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα το πρόγραμμα παρατάθηκε ως το τέλος Φεβρουαρίου, έπειτα από αίτημα της Ελλάδας, επειδή δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τους όρους για την τελευταία δόση. «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει μόνο αυτό που είναι μέρος του προγράμματος εδώ και δύο χρόνια. Τότε θα εκταμιευθεί η δόση. Αλλά χωρίς αυτό, θα επρόκειτο για αλλαγή του προγράμματος και θα έπρεπε να δώσει έγκριση η βουλή. Δεν πιστεύω ότι έχει πραγματικό νόημα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και εξήγησε ότι ούτως ή άλλως δεν θα υπέβαλλε τέτοιο αίτημα στη Βουλή, καθώς το θεωρεί λάθος.

    «Διαπραγματευτήκαμε προσεκτικά τους όρους με όλες τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, το τι είναι απαραίτητο για μια χώρα που δεν έχει κανονική πρόσβαση στις αγορές, δηλαδή δεν δανείζεται πια, προκειμένου να κερδίσει πάλι αξιοπιστία. Για την Ελλάδα φτιάξαμε τους όρους κάτι παραπάνω από γενναιόδωρους. Τι θα έλεγαν οι άλλες χώρες στις οποίες επιβάλαμε πιο αυστηρούς όρους; Δεν γίνεται τόσο εύκολα αυτό. Τι θα έλεγε ο γερμανός φορολογούμενος; Ο Βαρουφάκης ζήτησε να σεβαστούμε τη βούληση του έλληνα ψηφοφόρου. Βεβαίως έχουμε μεγάλο σεβασμό στη βούληση των ψηφοφόρων στην Ελλάδα, αλλά είναι εξίσου μεγάλος και ο σεβασμός μου για τη βούληση των γερμανών ψηφοφόρων και των ψηφοφόρων στα άλλα κράτη-μέλη. Πρέπει να βρούμε έναν δρόμο, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, δηλαδή δεν τηρούμε αυτά που συμφωνήσαμε και ξαφνικά λέμε ,'τώρα χρειαζόμαστε όμως λεφτά'», είπε χαρακτηριστικά.

    Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε εξήγησε ότι όλα εξαρτώνται «από το αν η Ελλάδα συνεχίζει να είναι σε πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή, τυπικά έχουμε ένα πρόγραμμα».

    [06] Κάλεσμα - διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας, με επιστολή 300 διανοουμένων από όλον τον κόσμο

    Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός ιστότοπος «Μεντιαπάρτ» (Mediapart), του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της «Μοντ» Εντι Πλενέλ. Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους».

    Με υπέρτιτλο στον πρόλογο της ιστοσελίδας: «Και ζήτω η Ελλάδα...Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογραμμίζεται ότι οι υπογράφοντες είναι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, ονόματα διάσημα όπως οι: Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.

    Στην επιστολή υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

    «Δικαίως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίος ένας εκ βάθρων επαναπροσανατολισμός, διότι οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν έως τα τώρα αποδείχθηκαν ένα απόλυτο φιάσκο. Δεν προσέφεραν ούτε την οικονομική ανάκαμψη, ούτε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ούτε την απασχόληση, αλλά ούτε καν τις εξωτερικές επενδύσεις. Αντίθετα αποδείχθηκαν επιζήμιες για την ελληνική κοινωνία και αποδυνάμωσαν τους θεσμούς. Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε ξεκάθαρα καταστροφική και δεν επέτρεψε καμία πρόοδο, για την οποία προοριζόταν.

    Ζητούμε από τους ευρωπαϊκούς εταίρους να λάβουν υπ' όψιν τους αυτήν την πραγματικότητα, στην οποία άλλωστε οφείλεται και η εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα ανθρωπιστικά μέτρα, έναν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, επενδύσεων και μέτρων για τη διόρθωση και καλυτέρευση των βασικών υπηρεσιών όπως αυτών της υγείας και της παιδείας».

    [07] «Προσοχή στην κουκουβάγια. Αρπάζει καπέλα» προειδοποιούν τους επισκέπτες ενός πάρκου στις ΗΠΑ

    Οι αρχές της πολιτείας του Όρεγκον στις ΗΠΑ προειδοποιούν όσους κάνουν νωρίς το πρωί τζόγκινγκ και όσους επισκέπτονται ένα συγκεκριμένο πάρκο της πρωτεύουσας Σάλεμ για την ύπαρξη μίας κουκουβάγιας που έχει αδυναμία στα...καπέλα κι έχει ήδη επιτεθεί σε τέσσερις άνδρες για να τους τα αρπάξει. Κανένας τους δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά ένας από αυτούς που δέχτηκαν επίθεση, ο 36χρονος Μπραντ Χίλιαρντ, ηττήθηκε στη μάχη με την κουκουβάγια καθώς το πουλί τελικά του έκλεψε το τζόκεϊ καπέλο του.

    «Ήταν εντυπωσιακό πως πέταξε χαμηλά κι έτσι απλά μου άρπαξε το καπέλο. Απλώς το αφαίρεσε από το κεφάλι μου σαν να μην είχε καθόλου βάρος», είπε στο Ρόιτερς.Ο ίδιος είπε ότι επέστρεψε στο πάρκο δύο φορές αυτή την εβδομάδα προς αναζήτηση του καπέλου του. «Το καπέλο δεν έχει εμφανιστεί ακόμη. Υποθέτω ότι θα χρησιμοποιείται σε κάποια φωλιά», σχολίασε ο Χίλιαρντ.

    Ο επιστάτης των πάρκων της πόλης Κιθ Κίβερ δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν ακούσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν μέχρι στιγμής. Ο ίδιος είπε ότι μέλη της Audubon Society, ενός συλλόγου για την προστασία και την περίθαλψη άγριας ζωής, εκτιμούν ότι ο ένοχος είναι μία συγκεκριμένη κουκουβάγια του γένους strix varia που συναντάται στη Βόρεια Αμερική και ότι μπορεί να αγριέψει καθώς αυτή είναι η περίοδος φωλιάσματος.

    [08] Σε κατάσταση τεχνητού κώματος παραμένει η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον

    Η κόρη της αείμνηστης τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον και του τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν παραμένει σε τεχνητό κώμα, ενώ δεν έχει ανακηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή, δήλωσε πηγή από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, η οποία πριν από 6 ημέρες βρέθηκε αναίσθητη στην μπανιέρα του σπιτιού της στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι αναφορές από μέσα ενημέρωσης ότι δεν υπήρχε πλέον καμία εγκεφαλική δραστηριότητα είναι λανθασμένες. Ο εξάδελφος της Μπράουν, Τζερόντ Μπράουν, σε δηλώσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι οι γιατροί δεν είναι αισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της 21χρονης κοπέλας. «Παρόλο που φαίνεται ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον της, παρόλο που οι γιατροί δεν διατηρούν καμία ελπίδα για αλλαγή στην κατάστασή της και παρόλο που φαίνεται αδύνατο πως μπορεί να επιζήσει, μην σταματάτε να προσεύχεστε για την Μπ. Κ.» δήλωσε ο Μπράουν μέσω του λογαριασμού του στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες η Μπράουν κατέληξε να βρεθεί αναίσθητη στην μπανιέρα του σπιτιού της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2015 - 7:30:26 UTC