Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιθανή συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Β. Φάιμαν στη Βιέννη, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
  • [02] Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη νέα πρόεδρος της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • [03] Σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής προέδρου της Βουλής
  • [04] Ν. Χουντής: Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει
  • [05] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα με καταιγίδες - Χαλάει εκ νέου από την Κυριακή
  • [06] Γ. Βαρουφάκης: Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο
  • [07] Η Siemens καταργεί 7.800 θέσεις εργασίας, τις 3.300 από τις οποίες στη Γερμανία
  • [08] Σε ισχύ η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία - Απομακρύνονται οι κάτοικοι
  • [09] Συμφωνία της Google με το Twitter για προσέλευση χρηστών

  • [01] Πιθανή συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Β. Φάιμαν στη Βιέννη, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

    Μια άμεση συνάντησή τους στη Βιέννη, ακόμη και πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, 12 Φεβρουαρίου, φέρεται να συμφώνησαν κατά την προχθεσινή τηλεφωνική συνομιλία τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν και προς τούτο φέρεται να αναζητείται η κατάλληλη ημερομηνία, σύμφωνα με πληροφορίες από την αυστριακή καγκελαρία που επικαλείται σήμερα η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

    Εάν δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της συνάντησης πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αυτή θα γίνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αμέσως μετά, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αυστριακό μοντέλο της απασχόλησης των νέων, όπως επίσης για την αποκαλούμενη «εγγύηση για νέους».

    Στόχος αυτής της «εγγύησης» είναι η ανεύρεση εργασίας ή θέσης πρακτικής κατάρτισης για όλους τους νέους κάτω των 25 ετών, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την περάτωση της εκπαίδευσής τους ή από την έξοδό τους στην ανεργία, ανεξάρτητα εάν είναι δηλωμένοι ως άνεργοι ή όχι στην Αυστριακή Υπηρεσία Εργασίας.

    Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί στη Βιέννη για μέτρα καταπολέμησης της φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί στις χθεσινές δηλώσεις του ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, μετά την προχθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία.

    [02] Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη νέα πρόεδρος της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Τη νεότερη πρόεδρο στην ιστορία της έχει από σήμερα η Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξασφαλίζει τη συντριπτική υποστήριξη των συναδέλφων της για την εκλογή της στο αξίωμα προέδρου της Βουλής.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής με 235 ψήφους.

    Ειδικότερα και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας 235 βουλευτές ψήφισαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 61 βουλευτές ψήφισαν λευκό ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.

    Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, που βρίσκεται κλινήρης λόγω δηλητηρίασης, και ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Ιωάννης Τραγάκης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να καταλάβει την έδρα επισημαίνοντας ότι η κ. Κωνσταντοπούλου εκλέγεται Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων.

    Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου η νέα πρόεδροςτης Βουλής είχαν στηρίξει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

    [03] Σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής προέδρου της Βουλής

    Σε εξέλιξη, είναι στη Βουλή η διαδικασία εκλογής προέδρου του Σώματος. Μετά την ολοκλήρωση της μυστικής ψηφοφορίας, ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει για το αξίωμα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την εκλογή της οποίας είχαν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. O πρόεδρoς της Boυλής εκλέγεται με μυστική ψηφoφoρία και με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών. Στους βουλευτές είχε διανεμηθεί ένα ψηφοδέλτιο με την προταθείσα, για το αξίωμα, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

    Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας πολιτικό όρκο έδωσαν για τη βουλευτική τους ιδιότητα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [04] Ν. Χουντής: Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει

    «Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Έχουμε πει ότι είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, σχολιάζοντας την έκβαση της χθεσινής συνάντησης Σόιμπλε - Βαρουφάκη, στο Βερολίνο.

    Σημειώνει: «Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όφελος της οικονομίας και του τόπου όσον αφορά το χρέος και ότι θα επιζητήσουμε όχι μόνο την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και αλλαγές στην Ευρώπη για να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες... Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στο πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη και την εντολή του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να μας ζητούν να κάνουμε πίσω από αυτές τις δεσμεύσεις, ξέρουμε πολύ καλά τους κανόνες της ΕΕ. Επομένως, ο κ. Σόιμπλε και η Γερμανία πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους στο πλαίσιο μιας ΕΕ με ισότιμα μέλη».

    Σε ερώτηση για την παρουσία της αντιπροσωπείας τού αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ο κ. Χουντής υπογραμμίζει: «Νομίζω ότι από την πλευρά των ΗΠΑ θέλουν να δουν καλύτερα τις προτάσεις μας -υπήρξαν και επικοινωνίες σε επίπεδο υπουργών- αλλά κυρίως, τουλάχιστον με αυτά που έχουν πει, βλέπουν το πρόβλημα που έχει η Ευρώπη. Ενώ οι ΗΠΑ μετά την κρίση, ή κατά τη διάρκειά της, ακολούθησαν διαφορετικές πολιτικές για να ανατάξουν την οικονομία και την κοινωνία, στην Ευρώπη η κρίση δεν έχει παρέλθει. Η επισήμανση από την πλευρά των ΗΠΑ ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος θα βοηθήσει εντέλει και την παγκόσμια οικονομία, νομίζω είναι καλή βάση για να περιμένεις πιο ουσιαστική συμβολή. Βεβαίως, εδώ το πρόβλημα θα το λύσει η ΕΕ, επομένως από την πλευρά των ΗΠΑ και από κάθε άλλον -είναι και η Ρωσία- χρειάζεται να υπενθυμίζουν ότι οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες, η πολιτική κατάσταση πρέπει να σταθεροποιηθεί έναντι των οξύνσεων και τα γεωπολιτικά παιχνίδια δεν πρέπει να έχουν θύματα τις μικρότερες και ασθενέστερες χώρες».

    [05] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα με καταιγίδες - Χαλάει εκ νέου από την Κυριακή

    Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις αμέσως επόμενες ώρες στην ανατολική χώρα κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

    Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

    Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

    α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας. β. Τους βόρειους ανέμους που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. γ. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και δ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

    Ηκακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.

    [06] Γ. Βαρουφάκης: Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο

    «Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, όπου αυτήν την ώρα συναντάται με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις.

    Ερωτηθείς «πώς θα αρθούν οι πιέσεις», ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη».

    [07] Η Siemens καταργεί 7.800 θέσεις εργασίας, τις 3.300 από τις οποίες στη Γερμανία

    Η γερμανική εταιρεία Siemens ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει 7.800 θέσεις εργασίας, από τις οποίες 3.300 στη Γερμανία, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης που ανακοινώθηκε την περασμένη άνοιξη με στόχο να εξοικονομηθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

    Ο όμιλος, ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 300.000 εργαζομένους, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του πως οι θέσεις εργασίας που καταργούνται αφορούν κυρίως τις διοικητικές υπηρεσίες και τις διευθυντικές θέσεις. Ωστόσο το συνολικό δυναμικό του θα παραμείνει "σχεδόν σταθερό", εφόσον από το φθινόπωρο έχει προσλάβει περισσότερους από 11.000 εργαζομένους.

    [08] Σε ισχύ η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία - Απομακρύνονται οι κάτοικοι

    Το Κίεβο και οι φιλορώσοι αντάρτες συμφώνησαν σε εκεχειρία, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ σήμερα, προκειμένου να απομακρυνθούν εντός της ημέρας οι κάτοικοι του Ντεμπαλτσέβε, από την πόλη αυτή που έχει γίνει ένα από τα πιο θερμά σημεία της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.

    Εκπρόσωπος των αυτονομιστών, ο Εντβαρ Μπασούριν, διευκρίνισε ότι η εκεχειρία ισχύει από τις 10.00 έως τις 17.00 (ώρα Ελλάδας). Οι κάτοικοι επιβιβάζονται σε λεωφορεία, τα οποία συνοδεύουν εκπρόσωποι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με προορισμό την Γκορλίβκα (προπύργιο των αυτονομιστών βορείως της πρωτεύουσας του Ντονέτσκ) και το Αρτεμίβσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο των αρχών του Κιέβου και βρίσκεται βορειότερα, πρόσθεσε.

    Το Ντεμπαλτσέβε αποτελεί στρατηγικής σημασίας κόμβο που ενώνει τις πρωτεύουσες των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Στην περιοχή μαίνονται εδώ και εβδομάδες μάχες μεταξύ των αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων. Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η πλειοψηφία των 25.000 κατοίκων του Ντεμπαλτσέβε είχαν ήδη εγκαταλείψει την πόλη, όπου είχαν μείνει 7.000 κάτοικοι.

    Στην περιοχή επικρατούσε ασυνήθιστη ηρεμία σήμερα το πρωί.

    [09] Συμφωνία της Google με το Twitter για προσέλευση χρηστών

    Το Twitter υπέγραψε συμφωνία με τον κολοσσό του Διαδικτύου Google που θα επιτρέψει την «αύξηση της προσέλευσης» χρηστών στο δίκτυό του, δήλωσε ο πρόεδρός του Ντικ Κοστόλο.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg News, η συμφωνία αφορά μια αυτόματη αναφορά του συνόλου των περιεχομένων που δημοσιεύονται στο Twitter από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Google.

    Οι δύο όμιλοι είχαν ήδη συνάψει παρόμοια συμφωνία μεταξύ 2009 και 2011.

    Σύμφωνα με σημείωση της Deutsche Bank, η Google πλήρωνε τότε 15 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στο Twitter, που τότε είχε 80 εκατομμύρια χρήστες έναντι 288 εκατομμυρίων που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου.

    Το Google Search εγγράφει στη λίστα σήμερα ορισμένα προφίλ προσωπικοτήτων στο Twitter, καθώς και τα μηνύματα για τα πιο δημοφιλή θέματα, κάτι που φέρνει στο δίκτυο αντίστοιχα 200 εκατoμμύρια και 75 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως, αναφέρει η τράπεζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2015 - 11:30:32 UTC