Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία ο Turkish Stream
  • [02] Οικογενειακή τραγωδία στην Ατλάντα με πέντε νεκρούς

  • [01] Στην τελική ευθεία ο Turkish Stream

    Την πορεία υλοποίησης του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου, από τη Ρωσία προς την Τουρκία, μέσω του Ευξείνου Πόντου συζήτησαν χθες

    οεπικεφαλής της διοίκησης του ρωσικού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, οι οποίοι και πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τη σχεδιαζόμενη διαδρομή στο χερσαίο τμήμα του αγωγού, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

    Σε ανακοίνωση της Gazprom,αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές προσδιόρισαν τα θεμελιώδη κομβικά σημεία διέλευσης του αγωγού και μια σειρά από τεχνικά θέματα, που σχετίζονται με τη διαδρομή στο έδαφος της Τουρκίας. την ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο όγκος του ρωσικού αερίου, που θα είναι «παραδοτέο» στα σύνορα με την Ελλάδα θα φθάσει τα 47 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. Σύμφωνα με την Gazprom, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να κατασκευάσει υποδομές στο έδαφος της ΕΕ, κατά τη σχεδίαση ελήφθη υπ' όψη η αυξημένη κατανάλωση στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, γι' αυτό και στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας θα φθάνουν τα 47 δισ. κυβικά ετησίως.

    Όπως προκύπτει από τη συνάντηση των δύο πλευρών, ο υποθαλάσσιος αγωγός θα "βγαίνει" στη στεριά στον οικισμό Kαγιάκεϊ, σημείο παροχής του αερίου για τους Τούρκους καταναλωτές θα είναι το Λιουλέ-Μπουργκάς, ενώ ο συνοριακός κόμβος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει προσδιοριστεί να κατασκευαστεί στο σημείο Έψιλα. Το συνολικό μήκος του αγωγού θα φθάνει τα 180 χλμ. και αναμένεται η κατασκευή του να έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2016.

    [02] Οικογενειακή τραγωδία στην Ατλάντα με πέντε νεκρούς

    Ένας άνδρας άνοιξε πυρ χθες βράδυ στο Ντάγκλασβιλ, δυτικά της Ατλάντας, στη Τζόρτζια των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα-ανάμεσα τους τρία παιδιά- με αφορμή μια οικογενειακή διαφορά, πριν στρέψει το όπλο εναντίον του. Ο σερίφης της κομητείας διευκρίνισε ότι ο άνδρας πήγε στο σπίτι και πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του και επτά παιδιά. Τα δύο τραυματισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

    Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Ντάγκλας υπαστυνόμο Γκλεν Ντάνιελ, αιτία του περιστατικού ήταν ένα "οικογενειακό" θέμα. Ορισμένα από τα θύματα ήταν συγγενείς μεταξύ τους. Τα δύο τραυματισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

    Η αστυνομία που έφθασε στο διώροφο σπίτι ύστερα από τηλεφώνημα που έλαβε αργά το βράδυ, έχει αποκλείσει το σημείο και διεξάγει έρευνα. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πότε το ζευγάρι χώρισε ή αν κάποιο μέλος της οικογένειας είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με την αστυνομία."Εργάζομαι στην υπηρεσία επιβολής του νόμου εδώ 20 χρόνια και αυτό είναι το χειρότερο που έχω δει ποτέ", δήλωσε ο υπαστυνόμος Ντάνιελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 February 2015 - 9:30:25 UTC