Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης
  • [02] Η ΝΔ εκφράζει τον «βαθύ προβληματισμό της, για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση»
  • [03] Στην Αθήνα οι Τ. Βίζερ και Ντ. Κοστέλο
  • [04] FT: Οι ΗΠΑ καλούν τους ηγέτες της ευρωζώνης να συμβιβασθούν με την Ελλάδα
  • [05] Ισόπαλοι, χωρίς τέρματα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης

    Για «γενικόλογες κοινοτοπίες χωρίς ψαχνό» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ειδικότερα ότι η αδυναμία να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο κρύφτηκε πίσω από την στομφώδη αλαζονεία της αντίληψης πως η δημοκρατία στη χώρα αρχίζει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αφού αναφέρεται ότι «ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης» η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «οι παροχές προς τους πολίτες όλες αόριστες, δεν έχουν καμία σχέση με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Επιπλέον καταλογίζει πλήρη αδυναμία να παρουσιασθεί σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς την ευρωζώνη για τα επόμενα βήματα, δηλαδή για το τι εννοεί η κυβέρνηση με την έκφραση «πρόγραμμα- γέφυρα». «Γέφυρα προς τα πού, με ποια χρηματοδότηση, ποιες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι «κυρίως δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη για το τρέχον πρόγραμμα (μνημόνιο) με το ΔΝΤ!».

    [02] Η ΝΔ εκφράζει τον «βαθύ προβληματισμό της, για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση»

    «Η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία. Σημειώνει ότι για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση της εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά».

    Με αυτή την πρώτη αντίδραση σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και κατέληξε:

    «Η ΝΔ εκφράζει όμως τον βαθύ προβληματισμό της, για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση μετά τα όσα ακούστηκαν απόψε».

    [03] Στην Αθήνα οι Τ. Βίζερ και Ντ. Κοστέλο

    Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμους κοινοτικούς παράγοντες, στόχος των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων εν όψει του έκτακτου Eurogroup την προσεχή Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.

    [04] FT: Οι ΗΠΑ καλούν τους ηγέτες της ευρωζώνης να συμβιβασθούν με την Ελλάδα

    Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει τους ηγέτες της ευρωζώνης να συμβιβασθούν περισσότερο με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times».

    Η αμερικανική προσπάθεια άσκησης πίεσης λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη σκληροπυρηνική στάση που υιοθετούν ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, ιδιαίτερα η Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομικές μειώσεις, προστίθεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Μπ. Ομπάμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγ. Μέρκελ, αναφέρουν οι «Financial Times».

    [05] Ισόπαλοι, χωρίς τέρματα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο της Τούμπας, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει μόνος στην 2η θέση της βαθμολογίας.

    Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό, ο Πλατανιάς επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού, ενώ Πανιώνιος και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 February 2015 - 21:30:22 UTC