Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βιέννη ο πρωθυπουργός
  • [02] Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Αμφίπολης Σερρών, λόγω χιονιού
  • [03] Επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
  • [04] Κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και καταιγίδες
  • [05] Επαφές Τ. Βίζερ και Ντ. Κοστέλο στην Αθήνα ενόψει του έκτακτου Eurogroup
  • [06] Διατηρείται στην πρωθυπουργία της Αυστραλίας ο Τ. Άμποτ αλλά μάλλον «προσωρινά»
  • [07] Βλ. Πούτιν: Οι Ουκρανοί πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους για την επίλυση της κρίσης
  • [08] Η ταινία «Boyhood» κέρδισε το βρετανικό βραβείο BAFTA
  • [09] Στον Βρετανό Σαμ Σμιθ το βραβείο Grammy για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς

  • [01] Στη Βιέννη ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στη Βιέννη, όπου θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 τοπική ώρα, και πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του καγκελαρίου της Αυστρίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων και κρατών η νέα συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

    Εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ» ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, θέλει να αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα κάνει οικονομίες η Ελλάδα και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε χώρα, επισημαίνει ο κ. Φάιμαν απαντώντας στο ερώτημα ποια πλευρά υποστηρίζει στην «αναμέτρηση ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα».

    Κατά την άποψή του, ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες καλές προσεγγίσεις, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που μπορεί να μην αρκούν, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη, ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί σχετικά με την αυστριακή πολιτική απασχόλησης, σημειώνει ο κ. Φάιμαν.

    [02] Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Αμφίπολης Σερρών, λόγω χιονιού

    Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, όλα τα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Αμφίπολης, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα. «Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις επαρχιακές οδούς Ροδολίβους, Πρώτης και Κρηνίδας προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους και να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες Γιώργος Καραγιαννίδης.

    Την ίδια ώρα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για όσα οχήματα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Σερρών - Βροντούς, ενώ στο σημείο αναμένεται και εκχιονιστικό μηχάνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

    [03] Επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 56% και συννεφιά, με βόρειο άνεμο, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Έδεσσα, στην Κατερίνη, αλλά και στις Σέρρες, με τις ελάχιστες τιμές στις περισσότερες περιοχές να έχουν αγγίξει τους (-2) βαθμούς Κελσίου. Στους 3 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 100% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Καστοριά και στα Γρεβενά. Στους (-2) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 86% και χιονόπτωση, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, ενώ στους (-3) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 85% και χιονόπτωση, είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα.

    Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (3 - 5 Πηγάδια, Σέλι, Πισοδέρι, Βασιλίτσα). Κλειστά παραμένουν τα χιονοδρομικά κέντρα Πηλίου και Περτουλίου. Οι υπηρεσίες της τροχαίας, συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, αλλά και ενδεχόμενα προβλήματα ολισθηρότητας, από τις χιονοπτώσεις.

    [04] Κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και καταιγίδες

    Κακοκαιρία σε όλη τη χωρά σήμερα, με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της ανατολικής και νοτιάς χώρας. Σταδιακή επικράτηση θυελλωδών βόρειων ανέμων οι οποίοι θα φθαρούν τα 8 με 9 και βαθμιαία στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

    Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα σε σημαντική πτώση.

    Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 3 βαθμούς κελσίου.

    Διαβάστε επίσης: Επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Αμφίπολης Σερρών, λόγω χιονιού

    [05] Επαφές Τ. Βίζερ και Ντ. Κοστέλο στην Αθήνα ενόψει του έκτακτου Eurogroup

    Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Αθήνα ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group) Τόμας Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο. Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι είχαν έρθει χθες στη Ελλάδα προκειμένου να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) της προσεχούς Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου.

    [06] Διατηρείται στην πρωθυπουργία της Αυστραλίας ο Τ. Άμποτ αλλά μάλλον «προσωρινά»

    Πολιτικοί αναλυτές της Αυστραλίας διατυπώνουν σήμερα την εκτίμηση ότι η παραμονή του πρωθυπουργού, Τόνι 'Αμποτ στην ηγεσία της παράταξης και την πρωθυπουργία θα είναι περιορισμένη εκτός και αν κατορθώσει να αυξήσει εντυπωσιακά τη δημοτικότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Τόνι 'Αμποτ κέρδισε την εσωκομματική αμφισβήτηση τερματίζοντας μια σειρά εβδομάδων κομματικής εσωστρέφειας.

    Στην μυστική ψηφοφορία σχετικά με την εσωτερική πρόταση μομφής του Φιλελεύθερου Κόμματος κατά του αρχηγού του κόμματος, ο Τόνι 'Αμποτ επέζησε πολιτικά καθώς 61 από τα 100 μέλη των Φιλελευθέρων ψήφισαν κατά της αμφισβήτησης του πρωθυπουργού, ενώ υπέρ ψήφισαν 39, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας του κόμματος Φίλιπ Ρούντοκ.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου ο κ. 'Αμποτ ζήτησε από τους βουλευτές του να του δώσουν προθεσμία έξι μηνών «για να αλλάξει την εικόνα της κυβέρνησης». Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν το Συνασπισμό Φιλελεύθέρων-Εθνικών να είναι δέκα μονάδες πίσω από το Εργατικό κόμμα.

    [07] Βλ. Πούτιν: Οι Ουκρανοί πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους για την επίλυση της κρίσης

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι η κρίση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί εφόσον τα διάφορα κόμματα της χώρας αυτής δεν καταλήγουν σε συμφωνία, δύο ημέρες πριν από την τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Μίνσκ της Λευκορωσίας. Σε συνέντευξή του στην κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Ρώσος Πρόεδρος δηλώνει «είναι σαφές ότι η κρίση θα συνεχιστεί έως ότου οι Ουκρανοί οι ίδιοι συμφωνήσουν μεταξύ τους». Όπως ανέφερε επίσης ο επικεφαλής του Κρεμλίνου «οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες τους, να βρουν μια κοινή γλώσσα και να πετύχουν μια συμφωνία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη χώρα».

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καθώς και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έχουν προγραμματίσει συνάντηση στο Μινσκ της Λευκορωσίας την Τετάρτη, αλλά ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους προειδοποίησε και μέσω της συνέντευξής του ότι μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για «ορισμένα σημεία» του ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία. Αν και η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη σύγκρουση της Ουκρανίας, το Κίεβο και οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους αντάρτες και αναπτύσσει τακτικές της μονάδες στο έδαφος της Ουκρανίας.

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αίγυπτο για επίσημη διήμερη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

    [08] Η ταινία «Boyhood» κέρδισε το βρετανικό βραβείο BAFTA

    Η ταινία «Boyhood» του Αμερικανού σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης ταινίας, κατά την απονομή των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου BAFTA που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο Λονδίνο. Το «Boyhood» επικράτησε απέναντι στις ταινίες «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον, «Imitation Game» του Μόρτεν Τίλντουμ, «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου και το «The Theory Of Everything» του Τζέιμς Μάρς. Η ταινία «Boyhood» κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας BAFTA για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

    Το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου πήγε στον Έντι Ρέντμεϊν για το «The Theory Of Everything». Η διάσημη ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ κέρδισε τον τίτλο του πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία «Still Alice». Το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου πήγε στην Πατρίσια Αρκέτ για το «Boyhood», ενώ το βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου στον Τζέι Κέι Σίμονς για το «Whiplash».

    [09] Στον Βρετανό Σαμ Σμιθ το βραβείο Grammy για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς

    Ο Βρετανός ερμηνευτής της σόουλ Σαμ Σμίθ με το τραγούδι «Stay with Me» κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο τραγούδι της χρόνιάς κατακτώντας τον κορυφαίο τίτλο στη διεθνή μουσική σκηνή. Το βραβείο Grammy για το κορυφαίο άλμπουμ κατέκτησε το «Morning Phase» του 44χρονου Αμερικανού μουσικού Μπεκ ο οποίος σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως δεν είχε κυκλοφορήσει κάποια μουσική δουλειά τα τελευταία έξι χρόνια.

    Η τελετή που έγινε στο Λος Άντζελες, τιμά τους μουσικούς καλλιτέχνες, τους παραγωγούς, τους ηχολήπτες, και πολλές ακόμη ειδικότητες της διεθνούς βιομηχανίας της μουσικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 February 2015 - 7:30:24 UTC