Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιχμές Μ. Χαρακόπουλου για την πολιτική της ΝΔ και επικρίσεις για τις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] «Ο Πολιτισμός μπορεί και πρέπει να παράγει πλούτο» τόνισε ο Ν. Ξυδάκης
  • [03] «Όλα λάθος από την τρόικα» δηλώνει ο επικεφαλής της Lazard
  • [04] Ντομινίκ Στρος-Καν: Δεν διέπραξα ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα
  • [05] Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στον δρόμο πλήρους αποκατάστασης, δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης
  • [06] Αμερικανός γερουσιαστής ζητά την παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης για να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα
  • [07] Μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής στο Μινσκ, η Μόσχα ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία

  • [01] Αιχμές Μ. Χαρακόπουλου για την πολιτική της ΝΔ και επικρίσεις για τις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ

    Επικριτικός για την τακτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση, αλλά και με αυτοκριτική για τα λάθη που έκανε το κόμμα του παίρνοντας ορισμένα λανθασμένα, όπως είπε μέτρα, που προκάλεσαν αντιδράσεις στους πολίτες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακοπουλος, μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

    Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε λόγο για αόριστες εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά και για απουσία συγκεκριμένων θέσεων σε ό,τι αφορά σημαντικά στρώματα της κοινωνίας όπως οι αγρότες.

    Τέλος, ο βουλευτής Λάρισας επανέλαβε την αντίθεσή του για ορισμένα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνησή του από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, εξαιτίας του οποίου, όπως τόνισε, παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να το καταργήσει.

    [02] «Ο Πολιτισμός μπορεί και πρέπει να παράγει πλούτο» τόνισε ο Ν. Ξυδάκης

    «Ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελεί πυξίδα ζωής, αλλά και ατμομηχανή ανάπτυξης και απασχόλησης. Μπορεί και πρέπει να παράγει πλούτο και στο συμβολικό και υλικό πεδίο» ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

    Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του υπουργείου του, ο κ. Ξυδάκης προέταξε μεταξύ άλλων την επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων που έχουν προκύψει απ' τη συγκρότηση του νέου οργανισμού του, την αποκέντρωση των εργασιών στις περιφερειακές του δομές και τη βελτίωση της επικοινωνίας υπουργείου- πολίτη, την άμεση αξιοποίηση κάθε δυνατότητας του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των υφιστάμενων δομών για την περάτωση των έργων που υπάρχουν, την εκπόνηση μιας νέας εξωστρεφούς πολιτικής με έμφαση στην πολιτιστική διπλωματία (που θα περιλαμβάνει και τις πρωτοβουλίες για την επιστροφή αρχαιοτήτων), όπως και την ενεργό διασύνδεση και τις συνέργειες του πολιτισμού με άλλους τομείς.

    Ο κ. Ξυδάκης ανέφερε, επίσης, ότι το υπουργείο θα προχωρήσει γοργά στη σύνταξη ενός Πολιτιστικού Κτηματολογίου, ενώ θα ενδιαφερθεί και για την τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού.

    Άλλος τομέας δράσης του υπουργείου θα είναι η ενίσχυση και αναμόρφωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων. Τέλος, μέριμνα του υπουργείου θα είναι και η διασύνδεση του πολιτισμού με την απασχόληση, με ενίσχυση της απασχόλησης σε τομείς έργων με αυτεπιστασία και στον τουρισμό.

    [03] «Όλα λάθος από την τρόικα» δηλώνει ο επικεφαλής της Lazard

    Ο Ματιέ Πιγκάς, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard στο Παρίσι η οποία συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σήμερα πως η τρόικα που επέβαλε λιτότητα στην Ελλάδα έκανε εντελώς λάθος και έχει οδηγήσει την οικονομία της χώρας στον τοίχο.

    «Πιστεύω πως οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι εσφαλμένες και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σ' έναν τοίχο και μπορεί ακόμη να οδηγήσουν την Ευρώπη σ' έναν τοίχο» δήλωσε ο Πιγκάς στον ραδιοσταθμό France Inter. «Ναι, πιστεύω πως η τρόικα τα έκανε όλα λάθος» πρόσθεσε.

    Ο Πιγκάς επανέλαβε επίσης πως μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισεκ. ευρώ ώστε να υπάρξει μια «αποδεκτή» αναλογία χρέους προς Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

    [04] Ντομινίκ Στρος-Καν: Δεν διέπραξα ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν επανέλαβε ενώπιον του δικαστηρίου ότι αγνοούσε την παρουσία ιερόδουλων στις ερωτικές βραδιές που οργάνωνε για λογαριασμό του ένας κύκλος φίλων του.

    Ο κάποτε εξαιρετικά προβεβλημένος πολιτικός άνδρας της Γαλλίας δήλωσε στην αρχή της κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν διέπραξε «ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα» ενώ όταν ερωτήθηκε από τον πρόεδρο Μπερνάρ Λεμέρ «εάν έχει αλλάξει γνώμη» ως προς την υπερασπιστική του γραμμή απάντησε: «Για τη γνώση μου ως προς τη συμμετοχή ιερόδουλων; Οχι».

    [05] Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στον δρόμο πλήρους αποκατάστασης, δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης

    Η Κύπρος έχει γυρίσει σελίδα σε ό,τι αφορά την οικονομία, η οποία είναι στον δρόμο της πλήρους αποκατάστασης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου βρίσκεται εντός τροχιάς, παρά την «αχρείαστη» καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης. «Παρά την αχρείαστη, κατά τη γνώμη μου, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, λόγω της αναστολής της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις από τη βουλή, παραμένουμε πλήρως εντός τροχιάς. Παραμένουμε δεσμευμένοι πλήρως για την εφαρμογή του προγράμματος» είπε.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος μίλησε σε δείπνο που διοργάνωσε, χθες βράδυ, ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων, στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της Συνόδου Επενδυτών (Cyprus Investors Summit).

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την εφαρμογή σειράς τολμηρών μεταρρυθμίσεων, με στόχο να καταστήσει την Κύπρο ένα από τα καλύτερα μέρη διεθνώς για να ξεκινήσει και να αναπτυχθεί μια επιχείρηση.

    [06] Αμερικανός γερουσιαστής ζητά την παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης για να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

    Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, Μπέρνι Σάντερς, ζητά από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν, «να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι αμερικανικές πολιτικές δανεισμού δεν θα κάνουν την τρομακτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη χειρότερη».

    Σε επιστολή του προς την κυρία Γέλεν ζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ ώστε «να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφατα εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλα δεινά στους πολίτες. Τα τελευταία χρόνια», όπως σημειώνει, «η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τέταρτο, η ανεργία βρίσκεται στο 25%, οι μισθοί έχουν μειωθεί αισθητά, οι υπηρεσίες υγείας έχουν καταστραφεί και πολλοί είναι αυτοί που ζουν τώρα σε απόλυτη φτώχεια».

    Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν μπορούν να παραμείνουν άπραγες, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπονομεύει τη νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας, προκαλώντας αποπληθωρισμό και κινδύνους χρηματοπιστωτικής αστάθειας». Όπως επίσης τονίζει, «ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν πρόσφατα είπε για την Ελλάδα ότι "δεν μπορείς να συνεχίσεις να ξεζουμίζεις χώρες που βρίσκονται στο μέσο μιας ύφεσης".

    Σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να υπάρχει μια στρατηγική ανάπτυξης για να μπορέσουν (αυτές οι χώρες) να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και να εξαλειφθούν ορισμένα από τα ελλείμματά τους».

    Ο Αμερικανός γερουσιαστής υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπάθησε να πιέσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την αποδοχή των πολιτικών της λιτότητας που οι Έλληνες απέρριψαν κατηγορηματικά» και ότι «η συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων που ήδη πάσχουν τρομερά».

    Επίσης, κάνει αναφορά και στο γεγονός ότι «το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή ήρθε στην τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές».

    Διαβάστε επίσης: Σύμβουλος του Ομπάμα επαναλαμβάνει την προτροπή για συνεργασία της Ελλάδας με ΕΕ και ΔΝΤ

    [07] Μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής στο Μινσκ, η Μόσχα ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία

    Περίπου 2.000 στρατιώτες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και 600 σύμφωνα με το RIA, ξεκίνησαν γυμνάσια στην Κριμαία, μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής για την ουκρανική κρίση στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

    Επί του πεδίου επτά Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με φιλορώσους αυτονομιστές το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

    Την ίδια ώρα, η ουκρανική εθνοφρουρά εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στη Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό συμβούλιο ασφαλείας που επικαλείται το Interfax.

    Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε ότι άν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να τροφοδοτήσουν με όπλα την Ουκρανία, το πιθανότερο είναι ότι η Ρωσία θα απαντήσει δια της διπλωματίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 February 2015 - 11:30:34 UTC