Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στο Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε «μεθυσμένος» από μια μεγάλη παρεξήγηση
  • [03] Δέκα άτομα έχουν περισυλλεγεί από φορτηγό πλοίο που προσάραξε βόρεια της Ανδρου
  • [04] Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου - Τα περισσότερα δρομολόγια δεν εκτελούνται
  • [05] Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη σε πλοίο που προσάραξε στις βόρειες ακτές της 'Ανδρου
  • [06] Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής λόγω χιονιού
  • [07] Η Κίνα επένδυσε ποσό - ρεκόρ 18 δισ. δολαρίων σε χώρες της ΕΕ το 2014
  • [08] Ο έρως ... αρχαιόθεν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στο Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα

    Η δύναμή μας είναι η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού τόνισε, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη συνεδρίαση αυτή, «δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στο Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα. Τα 10 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που υπέφεραν άδικα τόσο χρόνια. Οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Οι 2,5 εκατομμύρια φτωχοί. Οι 300.000 νέοι που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Αυτοί θα είναι στο Eurogroup», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στο κλείσιμο της χθεσινής συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Επισήμανε μάλιστα ότι «εδώ που βρισκόμαστε, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής».

    «Εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε δεν υπάρχει διαπραγμάτευση» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται «0% του μνημονίου». Ζητούμενο πρόσθεσε είναι να υπάρξει μια «γέφυρα» μεταξύ της παλαιάς συμφωνίας και της νέας που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση είπε ο κ. Βαρουφάκξης ο οποίος θα συμμετάσχει στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup .

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το pontiki.gr και σε ό,τι αφορά «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό το 15% και δεν απαντά το 10%.

    [02] ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε «μεθυσμένος» από μια μεγάλη παρεξήγηση

    Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είπε κάτι πιο συγκεκριμένο και σαφές στη δευτερολογία του, άσκησε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «το μεγάλο ζήτημα είναι ότι εμφανίστηκε "μεθυσμένος" από μια μεγάλη παρεξήγηση».

    «Από την παρεξήγηση», αναφέρεται ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαρ. Τρικούπη σχετικά με τη δευτερολογία του κ. Τσίπρα, «ότι η ελληνική κοινωνία τον στηρίζει σε ρήξη με την Ευρώπη. Ενώ τον στηρίζει - μαζί με όλους μας - σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα φέρει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες». Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να λάβει υπόψη του, όπως αναφέρεται, το εξής: «Η υψηλή δημοσκοπική αποδοχή της νέας κυβέρνησης είναι από πλευράς ποσοστών αντίστοιχη με την αποδοχή που είχε αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Και ο τότε νέος υπουργός οικονομικών ήταν αποδεκτός σε ποσοστά συγκρίσιμα με αυτά του κ. Βαρουφάκη! Ας αναζητήσει τις τότε έρευνες της κοινής γνώμης».

    «Ίσως αυτές οι δημοσκοπικές εντυπώσεις τον οδήγησαν σε μια πρωτοφανή αλαζονεία, στην αίσθηση ότι καθοδηγεί αμετάκλητες πανευρωπαϊκές εξελίξεις», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι «το τεράστιο θεσμικό ζήτημα είναι ότι εξέφρασε μια βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη λέγοντας ότι η ψήφος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν ψήφος καθεστωτικής αλλαγής!». Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι με τέτοιες αντιλήψεις ο κ. Τσίπρας «δυσκολεύει τον εαυτό του και τελικά τη χώρα να κάνει αύριο μια ουσιαστική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση», «γιατί», όπως συμπληρώνει, «άλλο σοβαρή διαπραγμάτευση μεταξύ κρατών και θεσμών και άλλο ο απλοϊκός διδακτισμός σε διεθνές επίπεδο».

    Η Χαρ. Τρικούπη, τέλος, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «επιδίωξη του κ. Τσίπρα να μην είναι η μετατροπή της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ σε εσωτερικό εκβιασμό που θα ζητά από τον ελληνικό λαό να υπερψηφίσει υπερήφανα το αδιέξοδο».

    [03] Δέκα άτομα έχουν περισυλλεγεί από φορτηγό πλοίο που προσάραξε βόρεια της Ανδρου

    'Αλλα εννέα άτομα, μέλη πληρώματος, περισυνέλεξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες (στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ) ελικόπτερο σούπερ πούμα από το φορτηγό πλοίο «GOODFAITH» με σημαία Κύπρου που προσάραξε τις πρωϊνές ώρες σήμερα στις βόρειες ακτές της 'Ανδρου παρουσιάζοντας εισροή υδάτων. Τα εννέα άτομα μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του νησιού. Επίσης ένα ακόμα μέλος του πληρώματος είχε παραληφθεί νωρίτερα από ελικόπτερο σούπερ πούμα και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Συνολικά 10 άτομα πλήρωμα από σύνολο των 22 που επιβαίνουν πάνω στο πλοίο έχουν διασωθεί.

    Το «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την ODESSA Ουκρανίας, κενό φορτίου. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης βρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

    [04] Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου - Τα περισσότερα δρομολόγια δεν εκτελούνται

    Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ εξακολουθούν να πνέουν στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Βόλος-Σποράδες Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη,Κυλλήνη-Ζάκυνθος Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Ρίο - Αντίρριο.

    [05] Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη σε πλοίο που προσάραξε στις βόρειες ακτές της 'Ανδρου

    Εισροή υδάτων παρουσιάζει το φορτηγό πλοίο «GOODFAITH» με σημαία Κύπρου που προσάραξε τις πρωϊνές ώρεςσήμερα στις βόρειες ακτές της 'Ανδρου με 22 άτομα πλήρωμα. Ο πλοίαρχος του πλοίου δήλωσε εγκατάλειψή του, ενώ στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ. Ηδη ελικόπτερο σούπερ πούμα από την Ελευσίνα περισυνέλεξε ένα μέλος του πληρώματος ενώ άμεσα εκδόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνα σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη. Επίσης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, 'Ανδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων.

    Παράλληλα, από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία (03) ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή. Στην περιοχή ήδη έχει σπεύσει για τη διάσωση του πληρώματος και΄άλλο ελικόπτερο SUPERPUMA της Π.Α., το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

    Επίσης, από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. έγινε αίτημα προς το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. για τη διάθεση Πολεμικού Πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής 'Ανδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.

    [06] Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής λόγω χιονιού

    Κλειστά θα μείνουν σήμερα κάποια σχολεία στην Ανατολική Αττική, στη Δυτική Αττική και στον Βόρειο Τομέα. Άλλα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί, ενώ σε κάθε περίπτωση συστήνεται οι δημότες να ενημερωθούν εκ νέου.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, στην Ανατολική Αττική κλειστά θα μείνουν το δημοτικό σχολείο Κουβαρά, το γυμνάσιο Πέτας και το νηπιαγωγείο Κουβαρά, στον δήμο Σαρωνικού. Στον δήμο Μαραθώνα κλειστά θα μείνουν το ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, το 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα και της Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.

    Στον δήμο Αχαρνών όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω του Πολιούχου Αγ. Βλασίου. Στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Νταού Πεντέλης. Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στον δήμο Ωρωπού.

    Στη Δυτική Αττική κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον δήμο Φυλής. Στον δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία στα Βίλια και στο Κριεκούκι.

    Στον Βόρειο Τομέα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης (Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια), Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Βριλησσίων, Ν. Ηρακλείου και στη δημοτική ενότητα Εκάλης. Μετά τις 10 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία στον δήμο Παπάγου-Χολαργού.

    Τέλος,κλειστά είναι σήμερα και τα σχολεία στον δήμο Γαλατσίου.

    [07] Η Κίνα επένδυσε ποσό - ρεκόρ 18 δισ. δολαρίων σε χώρες της ΕΕ το 2014

    Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες είχαν μειωθεί το 2013, υπερδιπλασιάστηκαν το 2014 για να φτάσουν σε ένα νέο ρεκόρ των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως δείχνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.Η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης των επενδύσεων αυτών, σύμφωνα με τη μελέτη της δικηγορικής εταιρείας Baker και McKenzie η οποία αναδεικνύει επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για τον τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής και των ακινήτων.

    Το 2014, οι κινεζικές επιχειρήσεις και οι επενδυτές από την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έκαναν 153 συναλλαγές συνολικού ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013 και μόλις λίγο πάνω από τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012. Η Βρετανία ήταν ο αγαπημένος προορισμός για τις κινεζικές επενδύσεις το περασμένο έτος με 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν στη σχετική λίστα η Ιταλία με 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Ολλανδία με 2, 3 δισεκατομμύρια δολάρια, η Πορτογαλία με 2 δισεκατομμύρια δολάρια και η Γερμανία με 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.Η Γαλλία βρίσκεται στην τρίτη θέση αλλά σε ένα μήκος χρόνου τετραετίας από το 2010 έως το 2014, αναφέρει η ίδια μελέτη, με κινεζικές επενδύσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    [08] Ο έρως ... αρχαιόθεν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

    Στην ιστορία του έρωτα και των... «από αρχαιοτάτων χρόνων» παιγνιδιών του, αναλαμβάνει να μυήσει μικρούς και μεγάλους το .. «καθ ύλην αρμόδιο» (λόγω και της πληθώρας σχετικών ευρημάτων) Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, με αφορμή την επικείμενη σύγχρονη μέρα των Ερωτευμένων. Η αρχή γίνεται από σήμερα και θα επαναλαμβάνεται καθημερινά ως το τέλος του μήνα, με τους... μικρούς και τα «Παιγνίδια της αγάπης» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και Α΄ Γυμνασίου).

    Όσο για τους μεγάλους; Εδώ τα πράγματα είναι πιο... σκληρά, καθώς... «κραταιά ως θάνατος αγάπη».. Είναι ο τίτλος της μίας - μοναδικής εκδήλωσης του Μουσείου, που απευθύνεται στους ενήλικες, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου και η ξενάγηση θα γίνει σε όλα τα εκθέματα του Μουσείου. Στην εκδήλωση για τους ενήλικες, το μοναδικό ίσως παιγνίδι είναι ο «κότταβος» (παιχνίδι επιδεξιότητας που έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες στα νυχτερινά συμπόσια με πολύ κρασί...).

    Ως ένα από τα πλέον ... «ερωτικά» μουσεία, όπως αυτό της Πέλλας (φιλοξενεί στις προθήκες του τα γνωστότερα ανά τον κόσμο αγαλματίδια του έρωτα, συμπλέγματα του Έρωτα και της Ψυχής, της θεάς Αφροδίτης, αλλά και πλήθος αγγείων - ακόμα και μήτρες αγγείων του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα από την αρχαία Πέλλα, με εγχάρακτες επιγραφές - προτρεπτικές ερωτικών πράξεων) είναι ίσως το ιδανικότερο για να φιλοξενήσει τη διαχρονική γιορτή του Έρωτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2015 - 7:30:27 UTC