Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ του ΟΟΣΑ, ¶. Γκουρία
  • [02] Διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία της Εγνατίας Οδού λόγω θυελλωδών ανέμων
  • [03] Βυθίστηκε πλοίο που είχε κατασχεθεί για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων
  • [04] Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
  • [05] Δεκαοχτώ άτομα έχουν περισυλλεγεί από το πλοίο που προσάραξε βόρεια της ¶νδρου
  • [06] Συνθήκες παγετού επικρατούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
  • [07] Με «πακέτο» 5 σημείων μεταβαίνει η κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup
  • [08] Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία
  • [09] Τα οφέλη από την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο δεν αφορούν το ίδιο τους πάντες

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ του ΟΟΣΑ, ¶. Γκουρία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ ¶. Γκουρία. Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον κ. Τσίπρα ότι τάσσεται υπέρ του να πηγαίνουν οι φόροι για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης. Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη είπε, υποδεχόμενος τον γγ του ΟΟΣΑ ο πρωθυπουργός.

    [02] Διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία της Εγνατίας Οδού λόγω θυελλωδών ανέμων

    Τη διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της Εγνατίας Οδού, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εξαιτίας των σφοδρών θυελλωδών ανέμων, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές.

    Στον νομό Ροδόπης, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής έως Κόμβο Ιάσμου, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Στον νομό Ξάνθης, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από 524,7ο (Α/Κ. Βάφικων) έως 545,6ο χλμ (Α/Κ. Ιασμού), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διεκόπη, από χθες, ο απόπλους των Ε/Ο πλοίων της πορθμειακής γραμμής Θάσου - Κεραμωτής.

    [03] Βυθίστηκε πλοίο που είχε κατασχεθεί για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων

    Φορτηγό πλοίο, που βρισκόταν παραβεβλημένο στο κρηπίδωμα 10 του προβλήτα 2 του Κεντρικού Λιμένα Θεσσαλονίκης, βυθίστηκε, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο HAJ MAJDI, που έφερε σημαία Ονδούρας και είχε κατασχεθεί πριν από τρία χρόνια ως μέσο μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το HAJ MAJDI, κατά τη βύθισή του δεν έφερε καύσιμα, καθώς είχαν απαντληθεί κατά τον χρόνο κατάσχεσής του. Το πλοίο είχαν εντοπίσει τον Φεβρουάριο του 2012 στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, περίπου τέσσερα ναυτικά μίλια νότια των εκβολών του ποταμού Αλιάκμονα και οδηγήθηκε για έλεγχο το λιμάνι της πόλης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα. Σύμφωνα με τα συνοδευτικά του έγγραφα, είχε αποπλεύσει από τη Συρία, απ' όπου κατάγονταν και τα πέντε μέλη του πληρώματός του που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

    [04] Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

    Διακοπή κυκλοφορίας έχει επιβληθεί σε κάποιους δρόμους της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Παράλληλα, σε κάποια σημεία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, καθώς το οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα ολισθηρό.

    Συγκεκριμένα, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ ως το καζίνο, στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Ν. Μακρής, από το Σ.Ν. Πεντέλης ?414? έως και διασταύρωση Αγ. Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια και στην Ανατολική Οδό, στην περιοχή «Καλοπούλα», από το τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από 4ο χλμ. (περιοχή Μάνδρας), στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

    Στην Εύβοια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από 16ο (Καστέλλα) έως 51ο χλμ. (Προκόπι), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων, και για όλα τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Σταυρού - Αγ. Σοφίας. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Χαλκίδας - Αιδηψού, από 16ο έως 51ο χλμ., Γυμνού - Σέτας, Στενής - Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας, Ιστιαίας - Ροβιών, Ροβιών - Δρυμώνα (Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ), Παγώντα - Μαρκάτες, Προκοπίου - Σρακίνικου, και Κιρύνθου - Φαράκλας. Επίσης, στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο Μαντουδίου Ευβοίας και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Ιστιαίας.

    Στη Βοιωτία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θηβών και συγκεκριμένα από 34ο έως 30ο χλμ., αλλά και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο νομού.

    Διαβάστε επίσης: Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής λόγω χιονιού

    Συνθήκες παγετού επικρατούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία της Εγνατίας Οδού λόγω θυελλωδών ανέμων

    Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου - Τα περισσότερα δρομολόγια δεν εκτελούνται

    [05] Δεκαοχτώ άτομα έχουν περισυλλεγεί από το πλοίο που προσάραξε βόρεια της ¶νδρου

    Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και στο ελικοδρόμιο της ¶νδρου έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα «σούπερ πούμα» 18 από τα 22 μέλη του πληρώματος -όλοι αλλοδαποί- του φορτηγού πλοίου «GOODFAITH» με σημαία Κύπρου, που προσάραξε στις βόρειες ακτές της ¶νδρου, παρουσιάζοντας εισροή υδάτων. Δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στην ¶νδρο και 8 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Στο GOODFAITH εξακολουθούν να βρίσκονται τέσσερα άτομα.

    Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, ενώ πνέουν άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ. Το πλοίο σημαίας Κύπρου, είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την ODESSA Ουκρανίας, κενό φορτίου.

    [06] Συνθήκες παγετού επικρατούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα αρχίσουν το πρωί τα μαθήματα στα σχολεία, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων - Βελβεντού, Καστοριάς, ¶ργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.

    Στους 2 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 56%, αραιή συννεφιά και βόρειο άνεμο 4 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών. Στους -3 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 64%, αίθριο καιρό και βόρειο άνεμο στα 3 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

    Στον νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81ο έως το 98ο χλμ., στις επαρχιακές οδούς Βέροιας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 9ο μέχρι το 26ο χλμ., Βέροιας - Δασκίου, μέσω Πολυδενδρίου, από 15ο έως 43οχλμ., καθώς και στους δρόμους που συνδέουν τη Νάουσα με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από το 12ο - το 17ο χλμ. και με το χιονοδρομικό κέντρου "Τριών - Πέντε Πηγαδιών", από το 12ο - 17ο χλμ.

    Αναγκαίες είναι επίσης, οι αλυσίδες στη παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας Χαλκιδικής (μέσω Χολομώντα), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), από το 3ο χλμ. διαστάυρωσης Βάβδου, έως Βάβδο και στο οδικό δίκτυο Καρυών - Αγίου Παύλου - Αγίου Όρους.

    Επίσης, στους δρόμους από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, μέσω Κερασιάς Πέλλας, από το 20ο έως 25ο χλμ, και μέσω ¶ρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ., στο δρόμο που συνδέει την Κατερίνη με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, στην Πιερία, ενώ στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών.

    Στη Φλώρινα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Φλώρινας-Κοζάνης, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.

    [07] Με «πακέτο» 5 σημείων μεταβαίνει η κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup

    Με ένα «πακέτο» πέντε σημείων μεταβαίνει η κυβέρνηση στο σημερινό έκτακτο Eurogroup και με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου για να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος έως το τέλος Αυγούστου για τη διαμόρφωση ενός νέου συμβολαίου που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να περιλαμβάνει:

  • Μια συμφωνία-γέφυρα έως το τέλος Αυγούστου και από την 1η Σεπτεμβρίου να υπάρξει το οριστικό συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και εταίρων

  • Το 30% των «τοξικών» δεσμεύσεων του Μνημονίου, βασικό των οποίων θεωρείται η αποδόμηση της αγοράς εργασίας, θα φύγουν και θα αντικατασταθούν από 10 μεταρρυθμίσεις που θα προταθούν από την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Μεταξύ των δέκα μεταρρυθμίσεων δεν περιλαμβάνεται το ασφαλιστικό

  • Αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αρχής γενομένης από εφέτος. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 είναι εξωπραγματικός και πρέπει να μειωθεί σε 1,5% του ΑΕΠ, δεδομένου μάλιστα ότι πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 1,49% του ΑΕΠ

  • Να ξεκινήσει στο πλαίσιο αυτό και η διαπραγμάτευση για το χρέος, που μπορεί να γίνει μέσω ενός μενού από swaps

  • Να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση.

    Η κυβέρνηση εμμένει στην άμεση εκταμίευση του ποσού του 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, την αύξηση του ορίου για την έκδοση εντόκων γραμματίων κατά 8 δισ. ευρώ, καθώς και το να είναι «ελαστικός» ο ELA, ανάλογα με τις ανάγκες. Παράλληλα, ζητεί να αξιοποιηθούν τα 11 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, για να επιλυθεί το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μπορούν να καλυφθούν και από την εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

    [08] Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία

    Η Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία θα επαναλάβει σήμερα τις συνομιλίες στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκορώσος υπουργός Εξωτερικών. Εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των φιλορώσων αυτονομιστών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα επαναλάβουν σήμερα τις συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας σε μία προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας για τη σύρραξη στην Ουκρανία, κατά την οποία έχουν σκοτωθεί περί τους 5.000 άνθρωποι.

    Ταυτόχρονα από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι η τετραμερής συνάντηση κορυφής του Μινσκ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι πολύ πιθανόν ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα, παρά τα ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συνομιλιών.

    [09] Τα οφέλη από την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο δεν αφορούν το ίδιο τους πάντες

    Οι επιστήμονες τείνουν να συμφωνήσουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο κάνει καλό στην υγεία, ιδίως την καρδιαγγειακή, όμως μια νέα βρετανοαυστραλιανή επιδημιολογική έρευνα (με συμμετοχή ενός έλληνα επιστήμονα) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα οφέλη δεν αφορούν εξίσου όλους, αλλά κατά βάση ορισμένες μόνο ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

    Η μεγαλύτερη προστατευτική δράση της λελογισμένης κατανάλωσης αλκοόλ διαπιστώθηκε κυρίως σε γυναίκες άνω των 65 ετών, καθώς και -σε μικρότερο βαθμό- σε άνδρες 50 έως 64 ετών, εφόσον δεν ξεπερνούν τα συνιστώμενα όρια κατανάλωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2015 - 9:30:25 UTC