Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
  • [02] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Π. Καμμένου στην Κύπρο
  • [03] Έντονα ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο
  • [04] Α. Μέρκελ: Η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών
  • [05] Zαν Κλοντ Γιούνκερ: «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό»
  • [06] Φρ. Ολάντ: Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι καθοριστικές για την Ουκρανία
  • [07] Σπανιότατη ταφή εναγκαλισμού άνδρα και γυναίκας, ίσως η αρχαιότερη στον κόσμο, στον Διρό

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

    «Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί τη ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης ότι «η αίσθηση αδιεξόδου ασφαλώς δεν βοηθά».

    [02] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Π. Καμμένου στην Κύπρο

    Ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο και επιστρέφει στην Αθήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Πριν από την αναχώρησή του, ο κ. Καμμένος και ο Κύπριος ομόλογός του Χριστόφορος Φωκαΐδης είχαν συνάντηση με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου και τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους Νέστωρα Νέστωρος.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των ερευνών για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    Επίσης ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με την οικογένεια του Θεόφιλου Γεωργιάδη που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1990 για τη δράση του υπέρ των Κούρδων.

    Το πρωί ο κ. Καμένος επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

    Αμέσως μετά επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της ελληνικής δύναμης στην Κύπρο Εμμανουήλ Θεοδώρου. Ο υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛΔΥΚ και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

    Απευθυνόμενος στους στρατιώτες, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, κατά την πρώτη του επίσκεψη ως υπουργός Άμυνας, σε «μια μονάδα επίθεσης» όπως είπε, που «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».

    Πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες θα πρέπει να είναι περήφανοι που υπηρετούν στην πιο επίλεκτη προκεχωρημένη μονάδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. «Το έθνος είτε δίνει εν όπλοις μάχη, είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα, νικά ακόμη και αν είμαστε η πιο ανίσχυρη δύναμη» είπε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε ότι το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό, «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

    [03] Έντονα ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

    Έντονα ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

    Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 828,75 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,50%.

    Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει ανώτερη τιμή στις 837,68 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 5,62%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 82,965 εκατ. ευρώ.

    [04] Α. Μέρκελ: Η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών

    Τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, που για πρώτη φορά έρχεται σε Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι αναμένει να καλωσορίσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    «Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

    Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup.

    «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

    [05] Zαν Κλοντ Γιούνκερ: «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό»

    «Είμαι ανήσυχος» δήλωσε, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την ανησυχία του, για τις συνομιλίες με την Ελλάδα.

    «Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας: «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».

    [06] Φρ. Ολάντ: Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι καθοριστικές για την Ουκρανία

    Η συμφωνία η οποία επετεύχθη στο Μινσκ «δεν εγγυάται την επιτυχία» των προσπαθειών για να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκτιμώντας ότι «οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές».

    «Αυτό προϋποθέτει ότι θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε, να ασκούμε πίεση και να συνεχίσουμε τις κινήσεις που έχουν αρχίσει», πρόσθεσε ο Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες μετά την επιστροφή του από το Μινσκ, όπου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με σκοπό την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

    «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος. Η συμφωνία δεν είναι παρά μια «αχτίδα ελπίδας», αλλά «τα πάντα απομένει να κριθούν προς τη μια κατεύθυνση ή προς την άλλη και οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές», ανέφερε ο Ολάντ.

    Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στη Ρωσία ή στην Ουκρανία, ο Ολάντ ανέφερε πως «η ευθύνη επαφίεται σε εκείνους που υπέγραψαν» τη συμφωνία.

    [07] Σπανιότατη ταφή εναγκαλισμού άνδρα και γυναίκας, ίσως η αρχαιότερη στον κόσμο, στον Διρό

    Μια διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού, καθώς και μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών, αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής στη θέση «Ξαγκουνάκι» στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αλεπότρυπα, που εντάσσεται στο πενταετές Ανασκαφικό και Μελετητικό έργο Διρού.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση, οι ταυτόχρονες διπλές ταφές δεν είναι συχνό φαινόμενο και πολύ περισσότερο συχνό αρχαιολογικό εύρημα. Επιπλέον οι διπλές ταφές σε στάση εναγκαλισμού είναι εξαιρετικά σπάνιες και αυτή του Διρού αποτελεί μια από τις αρχαιότερες του κόσμου, αν όχι την αρχαιότερη, μέχρι σήμερα. Έχει χρονολογηθεί με άνθρακα C14 στο 3800 πΧ, ενώ ανάλυση DNA των οστών των δύο ατόμων απέδειξε ότι πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα. Σε στρώματα της Τελικής Νεολιθικής από το 4200 ως το 3800 πΧ αποκαλύφθηκαν επίσης: διπλή αδιατάρακτη, πρωτογενής παιδική ταφή σε αγγείο, καθώς και αδιατάρακτη ταφή εμβρύου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 February 2015 - 15:30:24 UTC