Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Μνημόνιο και τρόικα έχουν τελειώσει οριστικά για την Ελλάδα
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο για να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή
  • [03] Κέρδη άνω του 6% στo Χρηματιστήριο
  • [04] Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας ο Πιερ Mοσκοβισί
  • [05] Έντεκα νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ουκρανία, παρά τη συμφωνία για εκεχειρία
  • [06] Οκτώ τόνοι πλαστικών αποβλήτων καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς
  • [07] Η ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

  • [01] Π. Καμμένος: Μνημόνιο και τρόικα έχουν τελειώσει οριστικά για την Ελλάδα

    Aπέδωσαν καρπούς η σταθερότητα και η επιμονή της κυβέρνησης στις προεκλογικές της εξαγγελίες και στα όσα υποσχέθηκε στους πολίτες τόνισε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις συμπαράστασης από πολίτες όλου του κόσμου είναι πλέον προφανές ότι το μήνυμα που δόθηκε για να τερματιστεί η εμμονή στη λιτότητα, έγινε κατανοητό.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι μνημόνιο και τρόικα, έχουν τελειώσει οριστικά για τη χώρα μας και ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτούς τους τύπους που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολές στους υπουργούς δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε».

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο για να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξει συμφωνία στο νέο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο για να ανταποκριθεί στην λαϊκή εντολή. Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της περασμένης Τετάρτης λέγοντας πως η Ελλάδα δεν υπέγραψε την ανακοίνωση που έλεγε για συνέχιση του προηγούμενου προγράμματος.

    Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δημιούργησε πιέσεις στην κυβέρνηση και ορισμένοι μιλούσαν για ρήξη. Αντί της ρήξης είπε ο κ. Σακελλαρίδης, υπήρξε άμεση επαφή έτσι ώστε να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την ελληνική πλευρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται με στωικότητα αυτό που της λένε, ενώ έκανε λόγο και για δεσμούς που αναπτύσσονται και με άλλες χώρες, μετά τις επαφές των προηγούμενων ημερών. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

    Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι το νέα συνεδρίαση της Ευρωομάδας τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να υπάρξει συμφωνία και επισήμανε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι δεν έχει κάνει καμία μεταστροφή στις θέσεις της.

    [03] Κέρδη άνω του 6% στo Χρηματιστήριο

    Ράλι ανόδου καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με τους επενδυτές να προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, μετά και από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την αγορά να εκτοξεύεται πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55 διαμορφώνεται στις 901,94 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη 6,55%. Η αξία των συναλλαγών κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώνεται στα 38,165 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 7,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,94%.Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Χημικών (-1,18%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+16,03%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+8,66%), των Τηλεπικοινωνιών (+8,20%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας(+7,37%).

    [04] Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας ο Πιερ Mοσκοβισί

    Την αισιοδοξία του ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1. Στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Ζαν Πιερ Ελκαμπάς, τι προβλέπει για τη συνάντηση της Ευρωομάδας (Eurogroup) τη Δευτέρα, εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες στην περίπτωση μάλιστα χρήσης (από την κυβέρνηση) άλλης γλώσσας εντός Ελλάδας και άλλης εκτός, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε:

    Η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.

    Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη.

    Είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία (...) να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

    Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας.

    Η πρόκληση αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη.

    Εγώ είμαι αισιόδοξος, γιατί εύχομαι να βρούμε μια συμφωνία, η οποία είναι δυνατή.

    Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, πως βλέπει το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη θα στραφούν προς Κίνα ή Μόσχα, ο Επίτροπος δήλωσε: «Εγώ δεν σκέπτομαι με αυτόν τον τρόπο, ούτε για διάφορα "grexit". Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της» κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

    [05] Έντεκα νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ουκρανία, παρά τη συμφωνία για εκεχειρία

    Οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και 34 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς, παρά τη συμφωνία για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία η οποία συνήφθη χθες στο Μινσκ, ανακοίνωσαν ξεχωριστά οι ουκρανικές αρχές και οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας βρίσκονται σε επικοινωνία σχετικά με την ουκρανική κρίση και ότι αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες να καθοριστεί μία ημερομηνία για τηλεφωνική επικοινωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Επιπλέον, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant, δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί την άμεση εφαρμογή της εκεχειρίας, αλλά οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι θα ήταν δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο πριν από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με το RIA, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ακόμη ότι η Μόσχα αναμένει την εφαρμογή όλων των σημείων της ειρηνευτικής συμφωνίας.

    [06] Οκτώ τόνοι πλαστικών αποβλήτων καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς

    Περίπου οκτώ τόνοι πλαστικών αποβλήτων καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς του πλανήτη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, οι οποίες θεωρούνται οι πιο ακριβείς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η ποσότητα αυτή καλύπτει μια τεράστια έκταση, 34 φορές όσο το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ενώ έως το 2025 μπορεί να φθάσει τα 17,5 εκατ. ετησίως, αν δεν ληφθούν μέτρα, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Για το 2015, η εκτίμηση είναι ότι 9,1 εκατ. τόνοι πλαστικών θα βρουν το δρόμο τους προς τις θάλασσες.

    Η μελέτη, με επικεφαλής την επίκουρο καθηγήτρια μηχανικής του περιβάλλοντος Τζένα Τζέμπεκ του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, που συμπεριέλαβε 192 παράκτιες χώρες και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το «New Scientist», επισημαίνει ότι η εν λόγω ποσότητα συμπεριλαμβάνει όλα τα πλαστικά απόβλητα και όχι μόνο αυτά που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού ή είναι πεταμένα στις ακτές.

    Μεγάλες ποσότητες πλαστικών -σακούλες, μπουκάλια, πλαστικές συσκευασίες, παιγνίδια κ.α.- «κάθονται» στους βυθούς ή έχουν διασπαστεί σε μικροσκοπικά κομμάτια, μικρότερα από κόκκο ρυζιού, τα οποία εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα μέσω των ψαριών που τα τρώνε (με άγνωστες συνέπειες). Στην πραγματικότητα, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών των θαλασσών (έως το 99%) δεν είναι ορατό, γι' αυτό το πρόβλημα έχει υποεκτιμηθεί μέχρι σήμερα.

    [07] Η ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

    Οι γυναίκες που, όταν βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, κάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) ακόμη και για λίγα χρόνια, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που επανεξέτασε όλα τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα. Οι ερευνητές της διεθνούς κοινοπραξίας, που περιλάμβανε πάνω από 100 επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή σερ Ρίτσαρντ Πέτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», ανέλυσαν (μεταανάλυση) τα στοιχεία από 52 δημοσιευμένες επιδημιολογικές έρευνες πάνω στη σχέση ορμονικής θεραπείας και καρκίνου. Οι μελέτες αφορούσαν συνολικά περίπου 21.500 γυναίκες με ωοθηκικό καρκίνο, σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

    Το συμπέρασμα είναι ότι ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνει κατά 40% μετά από ολιγοετή ορμονική θεραπεία, σε σχέση με τις συνομήλικές τους που δεν έχουν κάνει ποτέ τέτοια θεραπεία. «Για τις γυναίκες που κάνουν την ορμονική θεραπεία για πέντε χρόνια, ξεκινώντας στα 50 τους περίπου, θα υπάρξει ένα πρόσθετο περιστατικό καρκίνου των ωοθηκών για κάθε 1.000 άτομα και ένας έξτρα θάνατος για κάθε 1.700 άτομα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πέτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2015 - 9:30:23 UTC