Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: Η Γερμανία μπορεί να πληρώσει επανορθώσεις, χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της
  • [02] Π. Νικολούδης: Αν οι φοροφυγάδες δεν δεχθούν αυτό που τους προτείνουμε, θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις
  • [03] Περισσότεροι από 10.000 μικροί καρναβαλιστές στους δρόμους της Πάτρας
  • [04] Η HSBC ζητεί συγγνώμη, μετά τις καταγγελίες ότι βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν
  • [05] Δ. Μάρδας: Θα επανεξετασθούν τα θεσμικά πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου και των είκοσι ειδικών μισθολογίων
  • [06] Δέκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας καμικάζι, στη Νιγηρία
  • [07] Δώδεκα πλοιάρια, φορτωμένα με μετανάστες, εντοπίσθηκαν νότια της Λαμπεντούζα

  • [01] Μ. Γλέζος: Η Γερμανία μπορεί να πληρώσει επανορθώσεις, χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της

    Δεν υπάρχει θέμα συμψηφισμού του κατοχικού δανείου με τα χρέη της Ελλάδας, δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» και διευκρινίζει: «Τα δύο θέματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Γι αυτό και θα γίνουν ξεχωριστές διαπραγματεύσεις».

    Εκτιμά ότι η Γερμανία μπορεί να πληρώσει επανορθώσεις χωρίς αυτό να επηρεάσει «αρνητικά τη γερμανική οικονομία» και δίνει παραδείγματα: «Γερμανικές υποτροφίες σε φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες από την Ελλάδα με προτεραιότητα στους απογόνους των θυμάτων, μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα, ή ανάληψη από το γερμανικό κράτος των εξόδων των γερμανικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούν έργα υποδομής στην Ελλάδα. Τη σχετική διαδικασία θα μπορούσε να την επεξεργαστεί μια κοινή οικονομική επιτροπή».

    Ο κ. Γλέζος σημειώνει ότι εκτός από το κατοχικό δάνειο υπάρχουν οι ατομικές αποζημιώσεις, οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στον δημόσιο τομέα, καθώς και η επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

    [02] Π. Νικολούδης: Αν οι φοροφυγάδες δεν δεχθούν αυτό που τους προτείνουμε, θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις

    «Δεν επιθυμούμε να οδηγήσουμε ανθρώπους στη φυλακή, αλλά να εισπράξουμε όσα δικαιούται το κράτος. Αν δεν δεχθούν αυτό που τους προτείνουμε, θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις» δηλώνει για τη μέθοδο είσπραξης φόρων από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

    Προσθέτει: «Το ποσό των 2,5 δισ ευρώ που ελπίζουμε να εισπράξουμε είναι η βάση μας, αφού οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι θα είναι με ανοδική πορεία».

    Δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας του αναφέρει: «Όταν κάποιος παραδεχθεί το χρέος του στην Εφορία, πρέπει αμέσως να κάνει συμπληρωματική δήλωση. Δεν είναι φιλοσοφία μου να οδηγούνται στην φυλακή. Πρέπει όμως όσοι δεν πληρώνουν, να γνωρίζουν τις κυρώσεις, όπως δέσμευση της περιουσίας, ή τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις και βεβαίως τις προσαυξήσεις που θα πληρώσει ο παραβάτης έτσι ή αλλιώς».

    [03] Περισσότεροι από 10.000 μικροί καρναβαλιστές στους δρόμους της Πάτρας

    Με χαμόγελα και χρώματα «πλημμύρισε» σήμερα το ηλιόλουστο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης του καρναβαλιού των παιδιών, όπου πήραν μέρος περισσότεροι από 10.000 μικροί καρναβαλιστές. Η φαντασία, η ευρηματικότητα, το κέφι, ο χορός, οι καλαίσθητες στολές των παιδιών, τα εντυπωσιακά άρματα και οι περίτεχνες καρναβαλικές κατασκευές, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην πόλη.

    Η παρέλαση ξεκίνησε με την μπατίνα του δήμου Πατρέων και ακολούθησαν οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του καρναβαλιού των παιδιών, ο Τζίτζικας, καθώς και τα παιδικά άρματα του καρναβαλιού, ο «Γίγαντας», το «Τρενάκι», η «Μπάντα», το «Πειρατικό Καράβι», ο «Πειρατής Γάτος», ο «Πρίγκιπας», το «Κάστρο» και ο «Παπαγάλος», τα οποία αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων. Η παρέλαση έκλεισε με σοκολατοπόλεμο και το μουσικό άρμα.

    [04] Η HSBC ζητεί συγγνώμη, μετά τις καταγγελίες ότι βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν

    Η HSBC δημοσιεύει σήμερα στις βρετανικές εφημερίδες ολοσέλιδη επιστολή με την οποία ζητεί συγγνώμη για τις καταγγελίες ότι βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν. Την ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται σήμερα σε αρκετές εφημερίδες, υπογράφει ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Στούαρτ Γκάλιβερ. Σε αυτή αναφέρεται ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τις παρελθούσες πρακτικές της τράπεζας ήταν μια «οδυνηρή εμπειρία» για τους πελάτες της, τους μετόχους και τους εργαζόμενους σε αυτή.

    Η τράπεζα ισχυρίζεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των 140 προσώπων που κατονομάζονται στις σχετικές καταγγελίες ως πελάτες του ελβετικού παραρτήματός της έχουν πάψει να είναι πελάτες της κι ότι η τράπεζα έκτοτε έχει θεσπίσει πολύ αυστηρότερα κριτήρια ως προς το ποιούς δέχεται για πελάτες. «Θα θέλαμε να καθησυχάσουμε και να αναφέρουμε κάποια γεγονότα που βρίσκονται πίσω από τις ιστορίες. Τα ΜΜΕ έδωσαν έμφαση σε ιστορικά γεγονότα που δείχνουν ότι οι προδιαγραφές με τις οποίες λειτουργούμε σήμερα δεν είχαν τεθεί σε ισχύ εξ' ολοκλήρου στις ελβετικές δραστηριότητες μας οκτώ χρόνια πριν. Πρέπει να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πως οι κοινωνίες που υπηρετούμε περιμένουν πολλά από εμάς. Για αυτό εκφράζουμε την ειλικρινή συγνώμη μας» σημειώνει.

    [05] Δ. Μάρδας: Θα επανεξετασθούν τα θεσμικά πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου και των είκοσι ειδικών μισθολογίων

    «Ύπάρχουν σκέψεις και προτάσεις για την επιστροφή όχι του μαύρου χρήματος, αλλά των φόρων που διέφυγαν λόγω της ύπαρξης του. Υπάρχουν ήδη σχέδια που βρίσκονται στην φάση της τελικής επεξεργασίας και εφόσον αυτά που προτείνονται, ως σκέψεις και ιδέες, θεωρηθούν ότι μπορεί να εφαρμοστούν στην πράξη και θα έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε θα ανακοινωθούν στον χρόνο που πρέπει» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

    Αναφέρει πως από το λαθρεμπόριο καυσίμων μπορούν να εισπραχθούν διαφυγόντες φόροι της τάξης των 1,5 δισ ευρώ και από το λαθρεμπόριο τσιγάρων 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Επιπλέον, προαναγγέλει αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν το θεσμικό πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και των είκοσι ειδικών μισθολογίων, και προσθέτει: «Οι αλλαγές που θα δρομολογήσουμε θα έχουν στόχο να αρθούν στρεβλώσεις, αδυναμίες ή και αδικίες, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιηθεί, θα γίνει, χωρίς να ανατραπούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί».

    [06] Δέκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας καμικάζι, στη Νιγηρία

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε σήμερα μία γυναίκα καμικάζι σε κατάμεστο χώρο στάθμευσης λεωφορείων στη βορειοανατολική πόλη Νταματούρου της Νιγηρίας, μία περιοχή που γίνεται συχνά στόχος ενόπλων ισλαμιστών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την επίθεση τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.

    [07] Δώδεκα πλοιάρια, φορτωμένα με μετανάστες, εντοπίσθηκαν νότια της Λαμπεντούζα

    Δώδεκα πλεούμενα, που μεταφέρουν μετανάστες, έχουν εντοπιστεί νότια της Λαμπεντούζα, σε χωρικά ύδατα της Λιβύης. Στο σημείο σπεύδουν πλοιάρια της ιταλικής ακτοφυλακής, της οικονομικής αστυνομίας και του λιμενικού, καθώς επίσης και εμπορικά. Χθες, πλωτά μέσα της ιταλικής ακτοφυλακής περισυνέλεξαν μετανάστες, που επέβαιναν σε έξι πλεούμενα, τα οποία κινδύνευαν να ανατραπούν, σε επίσης λιβυκά χωρικά ύδατα.

    Οι διασωθέντες, συνολικά 280 άνθρωποι, μεταφέρονται ήδη στο λιμάνι της πόλης Ποτσάλλο, στη Σικελία.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δουλέμποροι τραυμάτισαν, πυροβολώντας, έναν από τους μετανάστες, ο οποίος, λόγω και των ακραίων καιρικών συνθηκών, προσπάθησε να αρνηθεί να επιβιβασθεί σε σαπιοκάραβο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 February 2015 - 13:30:24 UTC