Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [02] Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του δημάρχου Κηφισιάς
  • [03] Μ. Βαλς: Η Γαλλία δεν θέλει οι Εβραίοι πολίτες της να φύγουν
  • [04] Ανέστειλε προσωρινά και η Τουρκία τη λειτουργία της πρεσβείας της στην Υεμένη
  • [05] Ψηφιακά «πτώματα» στο υπολογιστικό νέφος θα βοηθούν τους γιατρούς στις θεραπείες ασθενειών

  • [01] Οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Οκτώ στους δέκα πολίτες (81,5%) αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή λάθος τρόπο, 58% απαντούν «με σωστό» και 23,5% «με μάλλον σωστό». Ποσοστό 14% διαφωνούν με τους χειρισμούς και 4,3% δεν απαντούν. Αισιόδοξοι ως προς το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 79,7% έναντι 13,4%, που εκτιμούν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε ρήξη.

    Στην ερώτηση για την αποτίμηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, 56,1% απαντούν «θετικά» και 27,5% «μάλλον θετικά». Αρνητικά αξιολογούν το έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 13,2%.Για δε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, 81% επιλέγουν θετικά σε αντίθεση με 13,4% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή. Ποσοστό 5,4% των πολιτών δεν απαντούν.

    [02] Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του δημάρχου Κηφισιάς

    Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, μέσα στο σπίτι του στην οδό Άρεως. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, γύρω στις 3 τα ξημερώματα τρεις άγνωστοι εισέβαλαν από ανασφάλιστο παράθυρο στον πρώτο όροφο, του διώροφου σπιτιού του δημάρχου, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και σωματικής βίας τον ίδιο και τη σύζυγό του, άρπαξαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό άγνωστης αξίας μέχρι στιγμής και διέφυγαν.

    Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια και οι δράστες αναζητούνται.

    [03] Μ. Βαλς: Η Γαλλία δεν θέλει οι Εβραίοι πολίτες της να φύγουν

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επανέλαβε σήμερα ότι η Γαλλία δεν θέλει οι Εβραίοι πολίτες της να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ και εξέφρασε τη «λύπη» του για τις δηλώσεις του Ισραηλινού ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου που προέτρεψε εκ νέου τους Εβραίους της Ευρώπης να εγκατασταθούν στο Ισραήλ. «Το μήνυμά μου προς τους Γάλλους Εβραίους είναι το εξής: η Γαλλία είναι πληγωμένη όπως εσείς και η Γαλλία δεν θέλει να φύγετε. Σας δηλώνει για μια ακόμη φορά την αγάπη της, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της», τόνισε ο Βαλς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, την επομένη της βεβήλωσης εκατοντάδων τάφων στο εβραϊκό νεκροταφείο του Σαρ-Υνιόν της ανατολικής Γαλλίας.

    Ο Βαλς δήλωσε ότι δεν υπάρχει «κάποιο στοιχείο σε αυτό το στάδιο» της έρευνας που διεξάγεται μετά την ανακάλυψη της βεβήλωσης των τάφων, την οποία καταδίκασαν χθες έντονα ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οι αρχές και η εβραϊκή κοινότητα, με την κοινή γνώμη να παραμένει σε κατάσταση σοκ έπειτα από τις επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, ένα μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι όπου 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τέσσερις στη διάρκεια ομηρείας σε εβραϊκό παντοπωλείο.

    [04] Ανέστειλε προσωρινά και η Τουρκία τη λειτουργία της πρεσβείας της στην Υεμένη

    Η Τουρκία ανέστειλε τη λειτουργία της πρεσβείας της στην Υεμένη και ο πρεσβευτής της μαζί με το διπλωματικό προσωπικό επέστρεψαν στην χώρα, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών. Η Τουρκία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο με τις χώρες που απομάκρυναν τις διπλωματικές αποστολές τους από την Υεμένη λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης.

    Άλλες χώρες που προχώρησαν σε προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας τους στην Υεμένη είναι οι: Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία. Η κρίση στην Υεμένη κλιμακώνεται μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας από τους σιίτες παραστρατιωτικούς Χούτι.

    Διαβάστε επίσης: Και η Ιαπωνία έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στην Υεμένη

    [05] Ψηφιακά «πτώματα» στο υπολογιστικό νέφος θα βοηθούν τους γιατρούς στις θεραπείες ασθενειών

    Στο μέλλον κάθε άνθρωπος μπορεί να διαθέτει το ακριβές τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφό του -κάτι σαν ψηφιακό «πτώμα»- αποθηκευμένο στο υπολογιστικό νέφος (cloud). Με αυτό τον τρόπο, οι γιατροί θα βοηθούνται στη διάγνωση και θεραπεία τυχόν παθήσεων ενός ανθρώπου, ενώ επίσης θα μπορούν, αν χρειαστεί, να αναγεννήσουν γρήγορα κάποια μέρη του σώματός του.

    Χάρη σε αυτά τα ακριβή ψηφιακά αντίγραφα που θα έχουν αποθηκευθεί στο κυβερνοδιάστημα, οι γιατροί θα κάνουν άμεσες συγκρίσεις με το πραγματικό σώμα του ασθενούς, όπως ανέφερε ο δρ Τζέιμς Μαχ του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ». Η τεχνολογία αποθήκευσης τρισδιάστατων οργάνων και ιστών του σώματος -και μάλιστα σε υψηλή ανάλυση- ήδη υπάρχει. Ορισμένες ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς γιατρούς να κάνουν, σε οθόνες και μέσω διαδικτύου, ανατομικές επεμβάσεις σε ψηφιακά «πτώματα» στο νέφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 February 2015 - 9:30:24 UTC