Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Στόχος μας, να ανατάξουμε όλες τις μεγάλες ζημιές που έγιναν σε βάρος των εργαζομένων
  • [02] Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας
  • [03] «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας στον λαό»
  • [04] Πρόσωπο που δεν είναι στην ενεργό πολιτική και πήρε δημόσια θέση κατά του μνημονίου, προτείνουν για ΠτΔ οι ΑΝΕΛ
  • [05] Συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ
  • [06] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Δεν θα τερματίσει η ΕΚΤ τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA
  • [08] Β. Σόιμπλε: Δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα επιθυμεί ένα πρόγραμμα στήριξης
  • [09] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχουμε κοινό συμφέρον να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα
  • [10] Το εικαστικό «Ταξίδι προς την ελευθερία» της Άννας Φιλίνη «καταπλέει» στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
  • [11] Αρχές Μαρτίου ο τελικός για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Στόχος μας, να ανατάξουμε όλες τις μεγάλες ζημιές που έγιναν σε βάρος των εργαζομένων

    Ο εντοπισμός της αδήλωτης εργασίας, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η προστασία των εργαζομένων εντάσσονται σε ένα πλαίσιο πολιτικής, το οποίο αντιστοιχεί με τους βασικούς προσανατολισμούς του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα την «Απλούστευση των διαδικασιών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας».

    «Είναι λίγο υποκριτικό» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, «να μιλάμε για απλούστευση των διαδικασιών, να καλούμε το Σώμα να παίξει το ρόλο του, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε διαμορφωθεί ένα τέτοιο πλαίσιο πολιτικής το οποίο αποδιάρθρωσε πλήρως τις εργασιακές σχέσεις».

    «Στόχος του υπουργείου Εργασίας» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, «είναι να ανατάξουμε όλες τις μεγάλες ζημιές, τα «κατάγματα» που έγιναν σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες έγιναν ένα «αδειανό πουκάμισο». Που σχετίζονται με την αποκατάσταση της δύναμης και της ικανότητας του ΣΕΠΕ να παίζει το ρόλο του, με την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε να καταστεί ένας αξιόμαχος φορέας που θα επιτελεί το καθήκον του, ενισχυμένος, φιλικός και προς τους εργοδότες και προς τους εργαζόμενους, όχι απόμακρος, όχι φόβητρο, αλλά ενταγμένος μέσα σε έναν συνολικό σχεδιασμό που πράγματι θα δημιουργεί και θα φέρνει έναν νέο άνεμο στους χώρους εργασίας».

    [02] Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας

    Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η επιλογή του προσώπου του νέου Προέδρου Δημοκρατίας, είπε, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία. Η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντί στην ιστορία της, ούτε διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και να χαίρει αποδοχή και από τη Βουλή.

    [03] «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας στον λαό»

    «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας στον λαό, από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μετά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, την Πέμπτη το πρωί κατατίθεται πρώτο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας, αλλά και οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, συμπλήρωσε θα κατατεθεί και το σχέδιο νόμου «που θα βάζει τέλος στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας-εργασιακό Μεσαίωνα που δημιούργησε η τρόικα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας».

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες δεν ξεπεράστηκαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ωστόσο ο πολίτης δεν αισθάνεται πια την απαξίωση και τον εξευτελισμό.

    Δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία και στους Έλληνες σαν να είναι παρίες. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικά η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, είπε ότι ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία, γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. «Θα ήθελα με απεριόριστη εκτίμηση και φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό, όχι αυτούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα», είπε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης: Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    [04] Πρόσωπο που δεν είναι στην ενεργό πολιτική και πήρε δημόσια θέση κατά του μνημονίου, προτείνουν για ΠτΔ οι ΑΝΕΛ

    Πρόσωπο που δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και έχει πάρει δημόσια θέση κατά του μνημονίου, προτείνουν «μετά από ομόφωνη πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής και απόφαση της ΚΟ» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «όποιον όμως προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουμε στο όνομα της εθνικής ενότητας, γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα».

    «Η χώρα πρέπει να είναι δυνατή για να διαπραγματευτεί απέναντι στους δανειστές, το έθνος με μια φωνή πρέπει να προχωρήσει μπροστά» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

    [05] Συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ

    Το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει αύριο στις 11.00 υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    [06] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ξεκίνησεη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκεί θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρόσωπο που προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Την ίδια ώρα, συνέρχεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, για το ίδιο θέμα.

    Η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί αύριο.

    [07] Δεν θα τερματίσει η ΕΚΤ τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA

    Δεν αναμένεται να αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα να ακυρωθεί η έγκριση που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την έκτακτη αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε πηγή ενήμερη για το συγκεκριμένο θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος (της χορήγησης ρευστότητας μέσω) του ELA αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η πηγή αυτή.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει αύριο Τετάρτη για να αξιολογήσει την χρηματοδότηση από τον λεγόμενο μηχανισμό επείγουσας χορήγησης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες.

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο με αντάλλαγμα την παροχή ρευστότητας, μετακυλίοντας το βάρος της χρηματοδότησης μέσω του μηχανισμού ELA στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρεί τον έλεγχο του συγκεκριμένου τρόπου χρηματοδότησης, ένα χρηματοδοτικό μέτρο που υπόκειται σε πολύ πιεστικές τραπεζικές συνθήκες.

    Οι κανόνες της ΕΚΤ ορίζουν ότι οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να παρέχουν αυτή τη χρηματοδότηση προσωρινά και δίδεται μόνο σε φερέγγυα τραπεζικά ιδρύματα.

    [08] Β. Σόιμπλε: Δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα επιθυμεί ένα πρόγραμμα στήριξης

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκρινε πριν από λίγο ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν η κυβέρνηση της Ελλάδας επιθυμεί η όχι ένα πρόγραμμα στήριξης μετά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις στο Γιούρογκρουπ. Σε δηλώσεις που έκανε στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Σόιμπλε ανέφερε ότι η παράταση του προγράμματος της Ελλάδας θα είχε νόημα μόνον εάν η Αθήνα έχει πρόθεση να το εφαρμόσει. «Χρειαζόμαστε ξεκάθαρες δεσμεύσεις ως προς αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, οι χώρες μέλη της ευρωζώνης επιδεικνύουν ενιαία στάση έναντι της Ελλάδας και η Αθήνα δεν έχει καταφέρει να πείσει άλλους υπουργούς Οικονομικών χωρών μελών της ευρωζώνης για τις θέσεις της. Ο Σόιμπλε είπε ότι θέλει η ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη, διεμήνυσε όμως ότι αυτό επαφίεται στην Αθήνα και μόνο.

    [09] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχουμε κοινό συμφέρον να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα

    «Ας περιμένουμε να δούμε. Πιστεύω ότι έχουμε κοινό συμφέρον να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και η "ομπρέλα" που ένα πρόγραμμα μπορεί να παράσχει θα βοηθήσει και θα μας δώσει περισσότερο χρόνο να συζητήσουμε για τις μακροπρόθεσμες δανειακές διευθετήσεις, αν αυτές ζητηθούν». Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την αποχώρησή του από το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ.

    Διαβάστε επίσης: Β. Σόιμπλε: Δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα επιθυμεί ένα πρόγραμμα στήριξης

    [10] Το εικαστικό «Ταξίδι προς την ελευθερία» της Άννας Φιλίνη «καταπλέει» στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ

    Στην εικαστική του αποθησαύριση συνυπάρχουν και... συνταξιδεύουν ο Φεντερίκο Φελίνι και ο Πάμπλο Πικάσο, ο Νίκος Μπελογιάννης και ο Αντρέ Μπρετόν, η Πίνα Μπάους, ο Λούσιαν Φρόιντ και ο Ανδρέας Εμπειρίκος, το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού και μια ταράτσα της Βενετίας...

    Τα ταξίδια δύο «ιστορικών» πλοίων (ή μήπως κι ενός τρίτου -αυτού της δικής της ζωής) είναι η αφορμή για το τετράπτυχο ζωγραφικό έργο της Άννας Φιλίνη, που παρουσιάζεται από την ερχόμενη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου (ως και τις 20 Μαρτίου) στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) στη Θεσσαλονίκη, υπό τον γενικό τίτλο «Ταξίδι προς την Ελευθερία».

    Η ζωγραφική σύνθεση της Άννας Φιλίνη «Ταξίδι προς την Ελευθερία» (λάδια σε μουσαμά, που δημιουργήθηκαν μέσα σε τρία χρόνια/ 2009- 2012) απαρτίζεται από τέσσερις εικόνες, που συνιστούν ένα τετράπτυχο, μήκους 8,40 μ., και συσχετίζονται με τέσσερα διαφορετικά ποιητικά έργα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Κάθε εικόνα σηματοδοτεί διαδοχικά και μια διαφορετική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας, από το 1945 μέχρι το 2010.

    Τα δυο «ιστορικά» πλοία, που αποτελούν το έναυσμα για την άρθρωση του προσωπικού εικαστικού ιδιώματος της Άννας Φιλίνη ειναι: Το θρυλικό νεοζηλανδέζικο πλοίο «Ματαρόα», που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1945 από το λιμάνι του Πειραιά, με επιβάτες 215 Έλληνες φοιτητές, καλλιτέχνες και επιστήμονες, που έμελε να αναδειχθούν, μερικά χρόνια αργότερα, οι καλύτεροι «πρέσβεις» πολιτισμού της Ελλάδας στη Διασπορά.

    Γεννημένη στην Αθήνα (κόρη του διανοητή και κορυφαίου στελέχους της Αριστεράς Κώστα Φιλίνη) η Άννα Φιλίνη -πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, πρώην βουλευτής του Συνασπισμού και με πολύχρονη παρουσία στις οργανώσεις της Αριστεράς, είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο, έζησε για πέντε χρόνια στο τότε Δυτικό Βερολίνο και από το 1974 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

    [11] Αρχές Μαρτίου ο τελικός για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision

    Σε λίγες μέρες (πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου) αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ, ο τελικός για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

    Τον ελληνικό τελικό που διοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ και το Mad TV, θα μεταδώσει απευθείας η ΝΕΡΙΤ, ενώ θα διαγωνιστούν οι εξής καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά):

    Θωμαή Απέργη & Legend από την Panik Records

    Μαρία-Ελένη Κυριάκου από τη Minos EMI - Universal

    Barrice από τη Spicy Music

    C Real από τη Feelgood

    Shaya από την Planetworks

    Η ανακοίνωση των υποψήφιων τραγουδιών, των συντελεστών και του τελικού καλλιτεχνικού σχήματος που θα πλαισιώσει τον κάθε υποψήφιο καλλιτέχνη θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους τα τραγούδια θα μεταδίδονται από όλα τα μέσα της ΝΕΡΙΤ και του Mad TV -τηλεόραση, ραδιόφωνο, ίντερνετ- προκειμένου να γνωστοποιηθούν στους φίλους του διαγωνισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2015 - 15:30:30 UTC